Návštěva dítěte v lázních. Jaká jsou pravidla a možnosti?
Prosím, kdo víte, vím, že návštěva v nemocnici se řeší pořád. Ale jak je to s lázněmi?
Má právo i druhý rodič jít za dítětem na pokoj? Samozřejmě nechceme jídlo a ubytování. Ale jen jako návštěva.
Ano, když chceme ubytování musí to zaplatit - to ano - s tím jsme v pohodě a v pořádku.
Ale bydlime celkem daleko, takže se na hodinu sem jet nevyplatí.
Určitě můžete. Jezdila jsem se synem, manžel měl ubytování mimo lázně a mohl tam s námi být kdykoliv.
@mikawis no a oč se opřít- nám právě bylo řečeno na pokoj ne.
A kde jste v lázních? U nás nesměl přespat, pokud nebyl nahlášený
Jezdím se synem do Klimkovic a tatínek na pokoj může, rodič není návštěva, moje kamarádka, co přijela, na pokoj ne, ale rodič může. Manžel měl přistýlku na našem pokoji a doplácel jen stravování.
Jezdím se synem do Klimkovic a tatínek na pokoj může, rodič není návštěva, moje kamarádka, co přijela, na pokoj ne, ale rodič může. Manžel měl přistýlku na našem pokoji a doplácel jen stravování.
A kde jste v lázních? U nás nesměl přespat, pokud nebyl nahlášený
@mikawis nechce přespat. Ráno musí jít do práce . Nám jde jen o to být na pokoji.
Oba jste zákonní zástupci a dítě má nárok, abyste u něj byli 24/7. Vyhodit vás nemohou odnikud. Klidně bych pro jistotu nahrávala, abyste měli důkazy, že vás vykazují.
Pokud tam chcete přespat a nechcete stravu a lůžko, tak si vemte karimatku.
Aha, tak to je zvláštní, to mě překvapuje. My jedeme 3. června, tak uvidíme, jestli taky bude problém...
A musíte to někde hlásit? Do Klimkovic jezdíme, návštěvy na pokoji nehlásíme... Když tam nebude přes noc, neřešila bych to... Normálně třeba jde druhý rodič s dítětem do jídelny, na procedury... i když tam není nahlášený (jde teda sám s dítětem, nejdou oba)
A musíte to někde hlásit? Do Klimkovic jezdíme, návštěvy na pokoji nehlásíme... Když tam nebude přes noc, neřešila bych to... Normálně třeba jde druhý rodič s dítětem do jídelny, na procedury... i když tam není nahlášený (jde teda sám s dítětem, nejdou oba)
@hannyss no, prý tu jsou kamery. Vlastně jsme chytli pokoj, který je na Oddělení kde jsou v půlce děti bez rodičů. No byl s námi na fytoterapii. Ale tam jsme taly samí. Že by tohle problém? Či já vím co mají. Nikdy problém nebyl až teď.
@hannyss mi nic nehlásili přesto sestra volala že na pokoji být nemůže - jen ve vestibulu , nebo venku(ale co venku venku když prší). Anebo na acku. Hovor jsme si nenahrali.
Můžete, my byli celá rodina jako návštěva za švagrovou, která tam byla s dětmi. Chtěli nám ukázat jake mají pokoje a co kde je. Na recepci žádný problém. Návštěvy přes den být můžou, nesměli bysme tam přespat.
Syn byl v žáří v Luhačovicích a ani na návštěvu jsme nemohli na pokoj. Dole na recepci jsme se nahlásili (po telefonické domluvě předem ) a vyzvedli ho a poté ho museli vrátit na recepci před večeři. Ubytování jsme si zaplatili sami na penzionu a pak ráno v 8 si ho zase půjčili a na oběd vrátili a jeli domů 😅
V Jánkách to nikdo neřeší. Jen přespání je třeba nahlásit, zaplatit poplatek ( případně přidají postel).
Vy se můžete opřít o právo dítěte na přítomnost zákonného zástupce. Pokud sestra tvrdí, že chce toto právo dítěti upřít, musí ona vysvětlit, o co se opírá, ne vy. A nemůže to být nějaký předpis, protože ten není nad zákonem, musí to být zákon, vyhláška atd.

Určitě můžete. Jezdila jsem se synem, manžel měl ubytování mimo lázně a mohl tam s námi být kdykoliv.