icon

Nefrotický syndrom - závislý od steroidů. Kdo má s tímto zkušenost?

lucisca
9. čer 2021

Hezký den přeji, hledám lidi kteří mají tuto nemoc nebo jejich rodinný člen či někdo jiný.

1.) Zajímalo by mě jaké léky užívá, jak dlouho a v jakých dávkách, jak dlouho jste byli nejvíce v remisi?
2.) Čí žije normální život jako ostatní lidé.
3.) Cvičí? sportuje?
4.) Strava? Práce? škola?
Syn má 23 let a od 2 let má nefrotický syndrom steroid dependentní.. Je celý život na prednisone 10-20mg denně. Stále se to jen snižuje a zvyšuje. Bere Equoral a plno vitamínů, léky na krevní tlak.
Na internetu je o tomto velmi málo a ráda bych se promluvila s někým kdo má s tímto zkušenosti.

janka2501
10. čer 2021

moja dcerka ma NS od 3,5r, teraz ma 9r....brala prednison 12 mesiacov, prvych 6 tyzdnov nasadila, aby videla reakciu, zial moja je kortikorezistentna...po biopsii jej dala equoral, ten brala 18 mesiacov...zacal zaberat az po 12 mesiacoch, vsetko spolu s prednisonom, a zaroven mala postupne znizovanie prednisonu az na 5mg obden, tak ho brala mesiac a dr potom vysadila uplne vsetko....dcera je od 5,5 roku bez liekov, zatial sa drzi, prekonala aj zapaly priedusiek, pluc, horucky, a nastastie sa bielkoviny spamali...na kontroly chodi uy 1x rocne....co sa dost bojim, je ked jej pride prvy menzes, vsetko sa moze zopakovat, ale tak, ze uz eqoural nezabere...

lucisca
autor
10. čer 2021

@janka2501 A má povolený sport? má i nějakou dietu děkuji

janka2501
10. čer 2021

@lucisca ano ma, hoci nerobi ziadny...ona nevie byt v kkude,stale beha...dietu nemala,len som jej menej solila a obmedzovala sladke...koli prednisonu, vznika diabetes potom