Nesestoupené varle. Kdo byl s dítětem na operaci v předškolním věku?

keksik002
11. kvě 2021

Dobrý den, syn má od narození jedno varle pohyblivé.. Dá se stáhnout dolů, chvíli vydrží a pak zase "vyjede" do třísla.. Dětská nás tehdy poslala na urologii, kde udělali UZ a řekli že máme sledovat, stahovat a až bude starší domluvit se na kontrole. Co jsem tak hledala a četla, tak někde se to řeší u novorozenců někde až v předškolním věku.. 🤷‍♀️
Samozřejmě můžeme sledovat a stahovat ale nemám pocit, že by se hnulo níž nebo zustalo delší dobu dole.. Ale zase v této době se na operaci neženu, obzvlášť když syn nesnáší doktory, nové prostřední atd..
Je tu nekdo, kdo byl s dotetem na operaci az jako predskolak, nebo se to da jeste zachranit jinak..? Diky 🙂

zrzeckas
11. kvě 2021

Domluv se a dr jake jsou moznosti a rizika..... Synovec byl az co by skolak a neurolog se zhrozil, ze dosli uz ani ne za pet dvanact, ale pozde a mel obavy, ze to bude spatne.... Nejdriv jedna operace, kdy mu je stahovali dolu a nakonec druha, kdy mu museli jedno varle vzit a hrozilo, ze prijde i o druhe.

keksik002
autor
11. kvě 2021

@zrzeckas to jste me nepotesila..

veruuu_kubesovic
11. kvě 2021

@keksik002
Mladší syn měl nesestouplá varlatka už od narození, řešili jsme na endokrinologii, kam nás poslala naše dětská doktorka na roční prohlídce, tam nám paní doktorka doporučila hormonální léčbu, kterou syn podstoupil (3x aplikace injekce do zadecku) a léčba byla úspěšná 😉

keksik002
autor
11. kvě 2021

@veruuu_kubesovic zkusim se domluvit s detskou, jdeme prave za par dni na kontrolu s ekzemen, tak to zkusim nadhodit.

veruuu_kubesovic
11. kvě 2021

@keksik002 a myslím, že takhle se to řeší do 2let, pak už jedine mini operace u větších deti 🍀 ale rozhodně se zeptej u detske dr.

keksik002
autor
11. kvě 2021

@veruuu_kubesovic tak uvidíme, oni porad ze je cas.. Ze porad jeste muze klesnout, ze tam je a klouze

veruuu_kubesovic
11. kvě 2021

@keksik002 naše dětská doktorka to zase chtěla resit co nejdřív a dívám se, že už tvůj syn má skoro 4,5roku to už mi prijde dost na hraně...

keksik002
autor
11. kvě 2021

@veruuu_kubesovic jj, uz ma skoro 4,5.. No on jako predcasne narozeny mel i jine zdravotní problémy, pak jsme cvicili vojtovku, do toho atopicky ekzem a doktorka rikala ze ma cas do predskolniho veku..

flabelina
11. kvě 2021

@keksik002 na operaci jsme byli ve 4 letech..čím dřív tím líp se to hojí a je dobře...tak uvidíš,jak to bude...rozhodně to řešit včas a s lékaři se poradit jak postupovat dál.

keksik002
autor
11. kvě 2021

@flabelina dekuji, určitě to probereme

vilibalda
11. kvě 2021

Syn byl v 5 letech na operaci.

editah222
11. kvě 2021

@keksik002 Můj syn byl na operaci hned v 1 roce, ale varle nebylo pohyblivé měl ho v dutině břišní. Podle našeho pediatra a urologa je nejlepší to řešit brzo kvůli pozdější plodnosti. Ale obvykle se to řeší až do 6 let.
U syna byla nakonec operace trošku složitější a díky tomu, že mu byl jen rok tak si nic nepamatuje 🙂

gruyerre
11. kvě 2021

@keksik002 v tomhle věku už bych to na vašem místě radši řešila. Doporučuji dr. Libora Janečka, jeďte za ním na konzultaci, on vám poví, jestli je to na operaci nebo ne. Já podle tvého popisu myslím, že spíš ano.

damaska
11. kvě 2021

Také doporučuji Mudr.Libora Janečka, měla jsem tu čest, operoval synovi právě nesestouple varle, nejdřív ve 2 letech 1 a za rok i druhé. Takže zkuste zkonzultovat a uvidíte. Pan doktor je sympaťák a hlavně vše vysvětlí, dělá vše pro děti a když je nutná operace, tak je opravdu skvělej.