Nesestoupené varle. Měl to něčí syn?

fiiif
16. zář 2019

Dobrý den, od narozeni nema syn sestoupene jedno varle. Ma ho tam, hybe se a jde i stahnout dolu. Ale nikdy nevydrzi tam kde ma byt. Mel neci syn? Jak jste resili? Michal bude mit v prosince 3roky..děkuji

denca033
16. zář 2019

@fiiif syn se s tím taky narodil a protože varle nesoustoplo samo museli jsme na operaci

flabelina
16. zář 2019

No řeší se to operací,čeká se do 4 let zda se to nezlepší,jinak laparoskopie.

denca033
16. zář 2019

@flabelina tak tak. Jeden den to synovi udělali a druhý den nás pouštěli domu

fiiif
autor
16. zář 2019

@flabelina ono totiz kazdy tvrdi jinou hranici. Nekdo do 7let, nekdo do 3let..tak prave nevím

fiiif
autor
16. zář 2019

@denca033 v kolika letech?

vilibalda
16. zář 2019

Synovi se varle po stáhnutí dolů vracelo zpět nahoru. Dr. nás na pětileté prohlídce poslala na chirurgii a tam ho operovali.

zuzu99
16. zář 2019

Syn mel taky a byl na operaci v den kdy mel 7 mesicu..

megi89
16. zář 2019

Malý taky nemá sestouple :(((( jsem zvědava co řekne na preventivce (rok a půl)

denca033
16. zář 2019

@fiiif byly mu 4roky

maggiele
16. zář 2019

Ahojky. Muj syn taky mel nesestouple + hydrokelu, v roce to vyresila operace.

medvide30
16. zář 2019

Syn taky měl, vyřešila to operace. Byl na ní ve 2 letech. Dle slov dr. čím dříve tím lépe. Jinak ze své zkušenosti mohu doporučit Mudr.Janečka. Skvělý přístup. Syna jsme nechali operovat v Galenu v Ústí nad Orlicí. V 8 hodin ráno šel na sál, kolem oběda nás propustili, nemůžu si stěžovat vůbec na nic.

fiiif
autor
17. zář 2019

@medvide30 tak to je pro nas nepojizde dost z ruky. Az se bude resit moznost operace urcite budeme v Brně

astyna88
18. zář 2019

Syn mel take nesestouple. U vas bych to radila resit co nejdrive,nejlepe hned,protoze varle ve dvou letech v brise uz atrofuje a muze o nej uplne prijit.

Takze obj na detskou urologii na uzv,kde varle je (nas syn ho mel v dutine brisni), pote se dohodnout,zda staci hormony nebo uz operace (my cekali skoro pul roku).

Rucni stahovni ma smysl,pokud je varle v triselnem kanalu a pokud do roku nesestoupi,uz se to resi dal. Nejlepe do dvou let,nechapu pediatra,ze mu to je jedno...

Ja jsem rada,ze jsem se musela angazovat sama, pediatr to do dvou let nechtel resit, naopak detska urolozka se takoveho postupu zdesila,ze pak uz varle neplni funkci vlivem tepla tela.

Takze tady to neres,hned jednej. Nas syn byl na tom asi v 16 mesicich. Premistovali mu varle z bricha do pytliku, vse ma krasne zhojene, jednou rocne prohlidka v retencni poradne. 3 dny v nemocnici.

astyna88
18. zář 2019

@fiiif

V 7 letech zacina uz predpuberta a varle zanika,kdyz je jinde nez v sourku. To uz pak nema smysl ho ani zasivat do sourku...nehlede na to,ze deti s nes.varl.se musi sledovat i v dospelosti samy,protoze u nich hrozi rakovina toho varlete. Vyckavat neni na miste. Pokud ho ma syn nekde "na ceste",tak je to na chvilku v nemocnici, a domu. Pokud ho ma jako nas uplne mimo a presouva se,trva hosp dele. Ale ja tam byla s nim.

fiiif
autor
18. zář 2019

@astyna88 syn ho ma prave tesne nad pytlikem. Ve vane mu sjede samo dolu,kdyz ho stahni take tam chvili vydrzi.. Urologické vyšetření mame za sebou a i tam nam lékař rekl ze ma cas do skoro 5ti let, ze kdyz je tak blízko tak je operace zbytečná

veruuu_kubesovic
18. zář 2019

Syn (16mesicu) má taky nesestouple varle, čeká ho hormonální léčba, když se nepodaří tak ve 2letech operace, která se teda dělá co nejdřív...nechápu nač čekat?

veruuu_kubesovic
18. zář 2019

@fiiif na endokrinologii nám byla doporučena právě hormonální léčba 3tydny injekce a pak po týdnu kontrola, že už by varlatko mělo být tam kde má být, jinak v květnu operace...

gruyerre
18. zář 2019

@veruuu_kubesovic a tvůj syn ma úplně nesestouplé varle, někde v třísle nebo břiše a nejde stáhnout do šourku?

astyna88
18. zář 2019

@fiiif

Ale nema ho v sourku. To je podstatne. Teplem tela varle atrofuje....tesne nad pytlikem mel syn varle po operaci,mela jsem stahovat uplne dolu az varle sjede a vydrzi tam.

gruyerre
18. zář 2019

@fiiif máme stejný problém jako vy a taky se bude zatím čekat, jestli se to nezlepší samo. Většina holek, co sem napsala příspěvek, měla podle mě chlapečka s úplně nesestouplym varlatkem, což se musí řešit do 2 let operací, ale tohle je jiné, tady se čeká déle. Každopádně tak do těch 4 let bych chtěla, aby to bylo zoperované, pokud se to nezlepší.

veruuu_kubesovic
18. zář 2019

@gruyerre má ho v tříslech, čekat se u toho moc nemůže...

gruyerre
18. zář 2019

@veruuu_kubesovic to určitě nečekejte, když ho má úplně nesestouplé, tak se to musí řešit brzy

fiiif
autor
18. zář 2019

@gruyerre dekuji, taky to tak vidim, lékařka prave říká ze tim ze je tesne nad ze se to zas casem zlepsi protože ve dvou letech ho mel hodne nahore ale uz mu kleslo.. tak bych to videla ze ještě do tech 4let počkáme a budem to sledovat.. mame stahovat a tak..

zuzzik82
19. zář 2019

Syn ma obe nesestouple v triskech. Ve 3 a 6 M kontrola. V roce pujde znovu a pokzd nic, rekli nam ze operace. Byli jsme v Brne na chirurgii, kam nas poslala detska.