Nesestouplé varle. Kam na zákrok?

ovecky
7. lis 2022

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda má někdo dobrou zkušenost s operací nesestouplého varlete, s jednáním personálu. Máme doporučení do Motola, jsme z Prahy. Je fajn, že už to tam dělají ambulantně, ale vadí mi, že nechtějí dovolit přítomnost rodiče u uspávání. Synovi je 21 měs. Děkuji

merope
7. lis 2022

@ovecky Motol je v tomto "profláklej".

damaska
7. lis 2022

@ovecky My byli se synem u Mudr. Libora Janečka, koukněte je to naprosto úžasný doktor,syn šel na sál s úsměvem. Prostě úžasný přístup.

loadnla
7. lis 2022

Řešili jsme to když měl syn 1 rok, měl teda nesestouplá obě varlátka. Jsme z Olomouce, takže jsme byli ve FN Olomouc a všechno v pohodě.
Co se týče přítomnosti u uspávání, tak toho bych se nebála, před operací dávají dítěti nějaký "oblbovák" (nepamatuju si jak se to jmenuje), takže dítě jde na sál už v takovém polospícím stavu.
Jen nevím jestli je až tak super ten zákrok mít ambulantně, u nás ta operace trvala cca 1,5 hodiny (u vás to bude asi kratší) a po narkóze může být nějaká reakce (zvracení...) tak podle mě je lepší být v nemocnici.

ovecky
autor
7. lis 2022

@merope myslíš, že se není možné domluvit, že uspávají vyloženě až na sále?

@damaska no manžel zatim nechce hrotit jet mimo Prahu, ale koukala jsem..

@loadnla čeká se tam do večera, zda je vše ok

merope
7. lis 2022

@ovecky Já jen vím, že Motol na toto má pravidla a moc nechce ustoupit, takže pokud řekli, že něco nejde, tak to nejspíše nejde.

martt
8. lis 2022

@ovecky Muj syn byl na operaci nesestoupleho variete sice už na 3 týdnech ,měl k tomu ještě triselnou kylu. Ale po mých zkušenostech bych volila spíše nemocnici , kde nechávají alespoň do druhého dne. Nam tenkrát doktor při příjmu řekl, že je možné, že po operaci toho varlete může mít jeden den teplotu. A v noci po té operaci mu ta teplota opravdu vylitla měl ji celý den a další den už ji neměl.