Nestrávená mrkev ve stolici. Prosím o radu

llodicka
31. bře 2018

Dobry den maminky,
Dcerka ma 5 měsíců, tak jsem začala dávat trosku mrkve od značky Hipp. Večer když kakala, tak měla stolici tekutou s hlenem, ale hlavně ta mrkev ve stolici vypadala úplně stejne jako když ji jedla. Jsem vystrasena jestli je to normální. Nemůže mít měkký trávicí problém? Nebo třeba cistickou fibrozu? Četla jsem, ze při ni je stolice nestravena.... Dekuji za každý příspěvek. Napište mi také prosím, jestli jste to měli a jak dlouho to trvalo. Ještě dodám, ze má podezření na alergii na bilkovinu kravského mleka. Jsem na bezmlecne dietě, ale má pořad hlen ve stolici, tak mi doporučili zkusit dávat místo kojení 3 dny mléko Neocate, co to udělá.

travnulee
31. bře 2018

@llodicka tak nad malý kakal třeba celou čočku ještě v roce a půl. různé nestrávené kousky kakal ze začátku docela často, ale konkrétně v těch pěti měsících jsem mu všechno jeste na jemno mixovala, s kouskama jsme začali až po půl roce.

lv
31. bře 2018

Je to běžné, nic se neděje.

llodicka
autor
31. bře 2018

@travnulee já mu dala jemne pyré ze skleničky od ukonceneho 4. Měsíce a to pyré vyšlo nezměněné.

llodicka
autor
31. bře 2018

@lv dekuji. I když už to bylo pyré?

ladyhacek
31. bře 2018

Stává se to
Jinak já místo klasické pravní mrkvičku doporučuji něco jiného. Mrkev může ucpávat.
Zkus po tom třetím dnů dát cuketu, dýní to se vše krásné rozmixujeme a je to dle mě lehčí zelenina.
Co se týká diety. Pokud bude problém i u bezmlecne ( máte potvrzeno?) Další věc je vajíčko a lepek. Syna po vajíčko bolelo bříško a teď vy je jedl furt a ok tato intolerance na mléko má pořád

llodicka
autor
31. bře 2018

@ladyhacek nemáme potvrzeno, jen podezření: hlenovita stolice a jednou nízká krve ve stolici. Jsem na bezmlecne dietě a nejim ani vejce ani soju. Stolice je pořad stejná s hlenem. Krev už nebyla. Prave to muže být ten lepek. Trn už vyloučit nedokážu. Dostala jsem na 3 dny to speciální mléko. Problém je ze ho nechce pít z lahvičky...

alcar
31. bře 2018

To je uplne normalni. Travici trakt se teprve pripravuje na tuhou stravu, tak je ze zacatku klidne mozne, ze to jidlo nedokaze zpracovat. Tento stav, jak uz tu bylo zmineno, muze pretrvavat klidne i rok. Problem je spis ten hlen ve stolici, ten budes muset poresit.

lv
31. bře 2018

@llodicka ano, i pyré..část živin si z toho vezme, část ještě ne, ale je to úplně normální.

llodicka
autor
31. bře 2018

Holky, dekuji. Jí i strasne dnes bolí břicho. Všimla jsem si, ze je to po prikrmech obecně třeba po Sinlacu. Mate někdo podobnou zkušenost?

odula
31. bře 2018

@llodicka já. Dcera se po sinlacu jednou cela zeblila... pardon. 😁 prvni dve deti ho snasely bez problémů, třetí vůbec. Bolelo ji bříško, na noc jsem ho nemohla dávat vůbec a snáší ho v klidu teprve teď a to je ji 18 měsíců. Jinak ta mrkev je taky alergen,zkusila bych jinou,nedrazdivou zeleninu. A hlavně málo, dcera je jeste maličká. Nečetla jsem diskusi. Kojis?

2hanah
31. bře 2018

@llodicka Já bych trošku přemýšlela i nad možností, jestli ten příkrm nedostala brzy, tam je možnost, že to miminka ještě nejsou schopná strávit. A pokud byla zatím jen kojená a ještě máte podezření na alergii, tak tím spíš bych s příkrmem já osobně počkala aspoň do toho půl roku.

llodicka
autor
31. bře 2018

@odula ahoj , dekuji! Ano, kojim. Malá byla dost nemocná a hůř přivítala, teď v 5 měsících má 6050g. Porodní váha: 3270. Proto doktorka řekla, ze mám dat kaši Sinlac a prikrmy. Mužů ji dat ale jen trochu, jinak má zácpu a bolesti břicha. Někdy má bolesti břicha i po kojení. Včera jsem zkusila mrkev, jedla s chuti. Dala jsem ji víc lžiček. Vykakala ji nezměněno a dnes ráno ji bolí břicho. Jsem na bezmlecne dietě, bez vajec a bez sóji. Míč efekt to nemá. Ve stolici je pořad hlen. Proto mi dr rekla ať 3 dny odstrikavam a dávám ji speciální mléko Neocate a až se potom vrátím ke kojení. Tak uvidíme čím to bylo. Ona to mliko ale nechce! Ach jo

llodicka
autor
31. bře 2018

@2hanah dr chtěla kvůli nižším přírůstkem, které měla i proto ze byla nemocná. Navíc má ošklivý atopicky exem. Mokval. Teď se to trochu zlepšuje.

lida9
31. bře 2018

sinlac jsem davala taky, ale az pozdeji (tak od 7m), ze zacatku jen domaci rozmixovanou vodnatou zeleninu, treba jen jednu nebo dve lzicky, delala jsem do tvoritek na led a vyndavala z nich... prave doporucovana mrkev na malyho byla moc tezka na traveni a to i ten sinlac, proste jakakoliv kupovana kase🙂 hlen mel maly obcas taky ve stolici, otazka je kolik ho tam ma... drzim palce at je brzo lepe🙂

lida9
31. bře 2018

jo a ted je malymu 16m a stale ma ve stolici kousky toho co jedl😀

odula
31. bře 2018

@llodicka jejda mane proc ti doktorka rekla neocate...🤤 mlíko je to nejlepší co může bejt. První syn byl alergik, byla jsem na bemlecne atd. A co si pamatuju tak měl hlen občas ve stolici až do ty doby co začal mít tuhoše... sorry za tu barvitost. 😁 a moje dr do me lila at kojim co to jde! neocate měl po samoodstavu tedy... Ale fakt bych ji ho nedávala když jeste kojis 🤤 doktorka je gastro specialistka nebo alergolog? Jestli ne,došla bych za specialistou... jo a dělala dceri stery?

odula
31. bře 2018

@llodicka jo a kus sladký? Prej to někdy může bejt kvasinkama či co, nebo když matky jedí sladký, ale to nevím,s tím nemám zkušenost

odula
31. bře 2018

@llodicka *jis

2hanah
31. bře 2018

@llodicka Tomu rozumím, máte to těžké, já jen, že mě taky hnaly do příkrmů dost brzy, potíže jsme neměli, jen jsem od 3.měsíce už nemohla kojit, ještě měsíc jsem s tím počkala a stejně jsme pak právě měli potíž s přibíráním, že ten příkrm ještě neuměl strávit.

cuuza
31. bře 2018

První měsíc prikrmů se trávicí soustava přizpůsobuje, takže ze začátku ze stolice bez problemu poznáte, co mimčo jedlo.

Příkrmy se zavádí zdravým dětem. Pokud řešíte hlen, tak jen kojte a počkejte dokud se to neupraví.

Pokud málo přibírá, spíše bych odstříkala a smíchála s nemlečnou rýžovou kaší.

llodicka
autor
31. bře 2018

@odula já jsem rada za odpověď. Dr to chtěla udělat jako test. Jestli se zlepší po Neocate a potom zhorší po kojení. Tak bychom měli důkaz, ze něco z mého mleka nesnáší i když jsem na dietě.

llodicka
autor
31. bře 2018

@odula stery dělali v nemocnici a nic se nenašlo

llodicka
autor
31. bře 2018

@2hanah tím ze to neuměl trávit myslis, ze měl nestravene zbytky ve stolici? Bolelo ho břicho?

llodicka
autor
31. bře 2018

@cuuza dekuji ona už má ten hlen dlouho. Teď ještě ten ekzem. Podle dr ji něco vadí v mem mléce.

luj89
31. bře 2018

Ahoj, hlavne klid! vse je v poradku, vdyt i dospeli maji zbarvenou stolici podle toho co snedli 😉. Jeji travici trakt teprve dozrava. Jinak souhlasim s nazorem, ze staci zacit od 6 mesicu. Dcera v 8 mesicich vazila 6500 g, ve trech tydnech jsme byly pro neprospivani v nemocnici. Jinak ten Neocate jsem tedy taky nepochopila... v tehle pripadech se zavadi dieta maminky, kdy vysazdi alergeny jako mlecna bilkovina, bilek atd. a sleduje se reakce mimca.

biedronka10
31. bře 2018

Me mala bezne kadi ruzne kousky zeleniny a to ji bude 9 mesicu. Uprime, nad timhle me nenapadlo se pozastavovat. Normalne pribira a ma chut jist a potravin a alergenu, krome tech nejvetsich jako jahody a kiwi ma davno za sebou.

2hanah
31. bře 2018

@llodicka tu stolici už si bohužel nepamatuju, je to 10 let, ale hlavně vím, že nepřibíral, možná i zhubnul.

llodicka
autor
31. bře 2018

Jak už jsem psala, po těch prikrmech ji bolí i břicho....moc se mi je nechce dávat....

zlorenka
31. bře 2018

Projev zlepseni AE po trech dnech fakt nenastane. Tejden dva na ryzi s cuketou (ty jakoze) a mohla by byt videt zmena. Co probiotika?

llodicka
autor
31. bře 2018

@luj89 já už nejim vejce, mléko a soju, ale problémy zůstávají stejné.... hlen ve stolici, občas bolesti bříška, exem, který se postupně zhoršuje. Proto dr řekla, ze ji něco vadi jiného a ze zkusíme na 3 dny dat ten Neocate, abychom viděli jak zareagují až se vrátím po třech dnech ke kojení.....prý za ty 3 dny si střevo odpocine