Nízká teplota u kojence. Co s ní?

vozajda
2. lis 2008

Mám sedmi měsíční holčičku. Týden nás trápily vysoké teploty. Nejprve Dr. myslela, že se jedná o šestou dětskou nemoc. Po týdnu nám nasadila atb. Během toho týdne se nám 3x stalo, že teplota poklesla na 36°C (po odečtení). Od včerejška jsme bez teplot, malá se mi zdála večer chladná. Naměřila jsem 36,1°C po odečtení. Máte někdo zkušenosti s nízkou teplotou u dětí? Co s tím? A není to příznak nějaké nemoci? Díky moc za radu.

petule.h
2. lis 2008

my máme takovou teplotu pořád, někdy i nižší....myslím, že je to v pohodě...teda moje starší dítko taky trpí na vys teploty, když už tak 39 c a více a jinak má 36C normálně i druhé narozené

vozajda
autor
2. lis 2008

A to má těch 36 po odečtení? Nebo vlastně 35,5.

vozajda
autor
2. lis 2008

Taky se mi zdá, že ikdyž je teplota nízká, je taková opocená.

petule.h
2. lis 2008

když se ti to nezdá, tak se zeptej pro jistotu doktorky...myslím si, že to , ale bude v pohodě

knobloska
2. lis 2008

Nedávno jsem vyhrabala záznamy z porodnice a teploty před odečtem byly kolem 36,4. Všichni říkali, jak jí mám strašně oblékat, že je podchlazená, ale byla pak zpocená, prostě jenom měla nižší tělesnou teplotu a zima jí nebyla. Já doporučuju přestat měřit. Pokud nemá chladnou kůži pod krkem, tak jí zima není. Ještě bych hlídala, jestli není promodralá na tělíčku( ručičky u měsíčního miminka namodralé bývají normálně, běžná je i mramorová kůže ). Srovná se to věkem, teď už s tím problém nemá.

vozajda
autor
2. lis 2008

No právě, měla chladnou kůži v zátylku. Promodralá není.

kijonkova.k
2. lis 2008

Já myslím,že TT 36,1 je úplně normální 🙂 Pokud není cyanotická(promodralé ůsta,konečky prstů),tak bych neřešila 🙂 My někdy máme po odečtení 35,9 🙂

vozajda
autor
2. lis 2008

Už uačínám být klidnější. Všude se píše o vyšších teplotách, ale o nízké nikde. Asi je to fakt normálka.

sasa05
11. říj 2010

Môj 8 mesačný synček mal tiež minulý týždeň 3 dni vysoké teploty (40°C), ako nám povedala lekárka, jednalo sa o šiestu chorobu. Na štvrtý deň sa celý vyhádzal vyrážkami, čítala som, že bežne sa detičky vyhádžu na brušku a tváričke, my sme boli vyhádzaní všade okrem ručičiek.
Je to normálne pri tejto chorobe?
A ako mu horúčky ustúpili, teplota mu klesla na 36 - 36,5°C po odčítaní.Takže teraz už máme 4 dni teplotu takúto nízku, pričom jeho bežná teplota pred ochorením bola okolo 37,4°C.
Netrápi ho ešte nejaká iná choroba?
Prečo má tekú nizku teplotu?
Má s tým ešte niekto skúsenosť???

mandragora10
19. srp 2011

@sasa05 Tak my ted prozivame neco podobneho....malej mel 4 dny vysoke horecky, stridaly se v rozmezi 38,2 - 39,5....nevypadal ale nijak zvlast nemocne, i pres tyhle vysoke teploty byl pomerne cilej a veselej.....dnes v noci mel zase horecku, tak jsem mu dala jako obvykle panadol, poprve od zacatku nemoci se vypotil a dnes od rana ma teplotu kolem 35,5....tak tady na netu hledam, co to znamena....ale vypada to, ze to je proste normalni, mozna znamka oslabeni telicka po nemoci a samo se to srovna. Radeji ho dnes budu tepleji oblekat a uvidim.

lucik_1990
7. říj 2014

Holky, poraďte. Máme něco podobného. Terinka teď měla vysoké horečky, pak vyrážku (šestá nemoc) a v noci je jako led :( je studená úplně všude, přitom se na hlavičce potí, když ji zahřívám). Vidím tady spoustu příspěvků, měli jste to tak taky? Jakpak to u vás dopadlo ? Mám plašit ?

lucik_1990
7. říj 2014

@mandragora10 mohla bych Vás poprosit o info, kdy se vám teplotka spravila do normálu ? Prožíváme teď něco podobného, po vysokých horečkách každý večer naměříme velice nízké, Terinka je promrzlá :(

mandragora10
7. říj 2014

@lucik_1990 Lucko, trvalo to jen asi dva dny a pak se vše vrátilo do normálu. Nic jsme s tím nedělali, samo to odeznělo. Držím palce, ať to u Vás probíhá stejně.

lucik_1990
7. říj 2014

@mandragora10 Děkuji za info :( no u nás už je to třetí den, tak uvidíme. Kéž by se to už spravilo také :(

batulinka
27. kvě 2015

@lucik_1990 Dobrý den, právě čtu váš příspěvek, malý má něco podobného, 2dny vysoké teploty a dnes v noci 35,5. Jak u Vás probíhal tento stav dlouho? A o co se jednalo?

lucik_1990
31. kvě 2015

@batulinka Dobrý den, malou jsem kontrolovala každou noc asi měsíc. Sahala jsem každý večer na zátylek, který má být teplý. U nás byl jako led a po přeměření jsem každou noc naměřila od 35st do 35,8 :( Takhle jsem ji kontrolovala minimálně měsíc. U lidí kolem jsem vypadala za blázna, doktorka mi to nevěřila. Ať už jsem ji oblékla více, méně, přikryla peřinou, zahřívala vlastním tělem, stále byla teplota taková a byla ledová, nebo se hrozně potila při zahřívání ale teplotka se zvedla přitom o stupeň, dva. Po cca dvouměsíčním nespaní jsem přestala kontrolovat...Doktorka mi říkala, že mám do zadečku dávat teploměr jen po špičku a to se prý neodečítá nic. Teď už malou nekontroluji, prostě spí nešahám ji ani na zátylek, nic. Je tomu už půlroku co se tohle dělo a jasná příčina nebyla :(

batulinka
1. čer 2015

Děkuji za odpověď. Malý měl tyto nízké teploty cca 2-3dny, v noci jsem mu na overal dala ještě mikinku a tepláčky. Nakonec se to srovnalo na 36. Teď už mně přijde, že se mu to srovnalo, není ledový...Myslím si, že to mohla být reakce tělíčka na to, jak jsem mu srážela horečku vlažnými koupelemi a nurofenem. Tělíčko se s tím nějak muselo poprat... Nicméně pozor na dětské lékaře. Malý měl dle příznaků "šestou nemoc" včetně vyrážky, která mu začala mizet druhý den... Podle dr.měl "laryngitidu" to mám dost... předepsala ročnímu dítěti antibiotika! A to mu nevzala ani krev! Jednak laringitida je virové onemocnění (atb jsou na bakteriální onemocnění) takže nebyly vůbec potřeba a jednak byla s diagnozou úplně vedle! Z toho mně vychází, že je to lékařství dnes opravdu "biznis" a lepší k doktorům vůbec nechodit, protože stejně si člověk musí pomoci sám!

batulinka
1. čer 2015

@batulinka ještě se dá v lékárně koupit CRP test, na zjištění bakterií v krvi, je to ověření zda atb nasadit nebo zda nejsou potřeba, Jsou v balení 2 testy a stojí okolo 200kč

very
1. čer 2015

Dobrý den, my tohle měli vždy po vysokých horečkách..hodně jsme na ně trpěli.. A vždy se do dorovnalo samo. Např. čtyři dny vysoké horečky a když to polevilo, najednou byl strašně studený..

martinaizm
8. črc 2015

@lucik_1990 Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat,zda dcera mela tu sníženou teplotu pouze v noci? My teď máme stejný problém.Syn má 6 měsíců a přes den má teplotu okolo 37 stupňů a v noci už měl i 35,4.Je to pravidelně každou noc a žádnou horečku jsme neměli.Teploměr je taky ok,odzkoušeno.Podle Dr.asi špatný teploměr (ale není, měnim 3 teploměry a všechny měří stejně a moje teplota je normální.)Nevím, zda je tento stav normální nebo se muze jednat o nějaký problém.

lucik_1990
10. črc 2015

@martinaizm dobry den, ano, jednalo se pouze o velmi nizkou teplotu v noci. Pres den jsem namerila normalne 37º a v noci od 35 max 36º. U nas se tohle objevilo taky cca v pulroce zivota Terinky. Nicmene po dvoumesicnim nespani, kontrolovani a premerovani se stejne nic nevyresilo. Dle mudr mam davat teplomer do zadecku jen po spicku a neodecitat pul stupne. Podle mudr to muze byt proste ditetem, ma to tak nejspis nastavene. Jinak cca od Listopadu ji nekontroluji, takze dnes uz ani nevim jestli se ji to spravilo nebo ne. Kazfopadne je Terinka zdrava, krasna a prospivajici holcicka 🙂 dnes je nam 16mesicu.

martinaizm
10. črc 2015

@lucik_1990 Děkuji za odpověď.Taky to vypadá,že syn bude v pořádku.Byla jsem znova u Dr.a říkala,že to nejspíš bude tím,že jeho metabolismus v noci odpočívá a pracuje pomaleji.Přes den je na svuj věk docela aktivní a tak to v noci dohání.Každý to má prý jinak.

lucik_1990
11. črc 2015

@martinaizm presne takhle to bude i u nas. Vydesena jsem byla dost, pres den byla dcera az moc zdrava 🙂 tak jsem prestala kontrolovat a davam na svuj matersky instinkt. Nekontroluji zasadne zatylek, ale prikryvam dle vlastniho uvazeni 🙂 jak rikam, je to minimalne 9mesicu zpatky a dcerka je usmevava, vesela a zdrava holcicka. Asi to tak maji proste nastavene 🙂

vercaci
10. zář 2015

ahojky maminky, mam 7tydenni holcicku a v zadecku ma teplotu 35,5. Zitra budu volat dr, ale jen bych se chtela zeptat, jestli s tim nektera nemate zkusenosti 🙂 dekuju

batulinka
10. zář 2015

Malý měl 35,5 (viz příspěvek výš) ale před tím 2-3dny 39tky, hodně jsem ho oblékala a během myslím tak dvou dnů se mu to srovnalo, k dr.už jsem pak nešla. Ale Vy určitě zajděte nebo zkuste zavolat 155, budete klidnější 🙂

lucik_1990
27. lis 2015

Uz tuhle diskuzi moc nehlidam, holky. Je mi lito ze se tohle deje i vam, vasim detem a jsem tady pro vas...nase zahada s nizkou teplotou v noci nebyla nikdy vyresena. Blizi se nam druhy rok zivota a Terinka je opravdu zdrava. Budu rada za kazdy novy poznatek, nebot mi je ta nizka teplota opravdu zahadou...ze by to treba bylo zoubkama? Asi zkusim dcerku zase kontrolovat at vim jestli je tomu po roce stale tak jak to bylo touhle dobou pred rokem.

tereza3900
28. srp 2017

Dobrý večer ,náš malý ma čtyři měsíce a resim neco podobneho.. Jeden den mel kolem 38 teplotu a další den už kolem 35,5 ,je studený i na zátylku a to i když je oblečený a přikrytý ,ale když ho zvednu,ma pod hlavou mokro ,takže fakt nevím,jak ho oblékat,jestli je mu zima nebo horko... Už nějakých deset dni špatně ji ,po navštívení naší mudry,jsem se nic nedozvěděla,kromě toho,ze mám dávat už presnidavky a to i když mel mít čtvrtý ukončeny měsíc az za týden pak taky pribinaka a ještě navrch jsem ho mela osladit glukopurem a na piti mineralku ,tak to jsem byla úplně v pr... z toho ,co to plácá za hovadiny... Ani na potřetí co mu koukala do krku si nevšimla ,že vzadu v pusince na patře ma afty a proto špatně ji a to jsem ji dokonce Rekla,ze už pomalu měsíc se mu dělají afty na jazyku a porad se vracejí ... Na kontrole ,to byl patek, mi Rekla ,ze zoubky se neklubou a v neděli ,když jsme s nim přijeli vecer na pohotovost s tím ze už ma 38 teplotu a stále špatně papa a brečí jak blázen ( bylo pro me nemile překvapení ,když tam seděla právě naše mudra) mi Rekla,ze se mu klube nahoře zub a dokonce si klepnu lžičkou ,mimochodem,když se vystřídali směny ,mudra co tam byla místo ni se mi vysmala ,ze tam zadnej zub není ,což to jsem věděla i já ,na to nepotrebju bejt doktor ... V pondělí jsme měli přijít na vyter a přinést moč,radši jsem okamžitě vyměnila doktorku ... Ordinuje snad padesát let ,fakt nechapu... A sestricku co tam ma,to je taky materiál .. Aby tam vykřikovala ,když někdo přijde hodinu před koncem ,jako ze co si to pomalu dovolujeme ,chodit hodinu před koncem ordinacnich hodin... Upřímne už jsem z toho unavená ,takových doktoru ho vidělo ,a porad ho to bolí a porad špatně pije,je mi ho tak líto a přitom mu nemůžu nijak ulevit,kromě gelu,homeopatik a hermanku .. A závěr ? Kvůli paní super doktorce mu dělali vyšetření jako treba rentgen ve visu ,kdo byl s miminkem tak ví o čem mluvím... Byli jsme v nemocnici tři hodiny,navštívili jsme pediatrii ,chirurgii ,opět pediatrii a nakonec ORL ... Šílený trápení unavenyho miminka a to jen kvůli ni!! Takže Urcite nedoporucuju mudru Bašeovou ,která ordinuje v Praze na kamýku a na pohotovosti v thomayerce.. Omlouvam se za neskutecnej sloh ... 🙂

lucik_1990
12. bře 2020

@tereza3900 dobrý den. Tak to mě mrzí co jste si prožili. Jak říkám, já na řadu doktorky přestala Terezku tak moc kontrolovat, dělala jsem vše při starém a ta teplota nízká vymizela. Dneska je Terezce 6 let, je zdravá a půjde v září do školy 💗🥰