Očkování závadnou vakcínou hexavakcíny. Co si o tom myslíte?

zizibou
26. lis 2022

Ahoj holky,
syn byl na začátku listopadu na první dávce hexy. Jsou mu dva roky a pět měsíců. Do té doby naprosto zdravé dítě. Teď je brutálně olezlý ekzémem, i v obličeji a už podruhé za sebou má šílenou rýmu, několikrát v týdnu nevysvětlitelné horečky.
Přemýšlím, zda to nemůže mít spojitost s tou vakcínou a pak na mě najednou vyjede článek, že stáhli vakcíny přesně s touto šarží, kterou syn dostal. Jsem z toho teď docela v nervu. Očkování jsme odkládali co nejdéle kvůli dceřině diabetu a teď tohle! 😢
Ach jo, vůbec nevím, jak se k tomu postavit. V pondělí tedy volám naší pediatričce, ale mám strach.
Co si o tom myslíte?

eressiel1020
26. lis 2022

@zizibou Zkuste se kouknout do očkovacího průkazu jak šarži mu dětská dala

zizibou
autor
26. lis 2022

@eressiel1020 dostal tu špatnou, už jsem tam koukala..

muhehehe
26. lis 2022

Neznám důvod stažení nějaké konkrétní šarže; ale takovéhle následky může mít očkování obecně

zizibou
autor
26. lis 2022

@muhehehe Ten důvod právě nikde neuvádějí, což je zvláštní.
Kdybychom mohli, tak syna neočkujeme vůbec.

klovalka
26. lis 2022

zkus kontaktovat očkovací centrum

marge_s
26. lis 2022

@zizibou nekdo to tu psal, ze byly reakce v miste vpichu a asi zanety spojivek - slo o podezreni z kontaminace. To by se asi projevilo bezprostredne po. Tohle proste vypada jako reakce ekzemu po ocku 🤷🏾‍♂️ (Podzimni nachcipanost s tim asi tezko spojovat).

marge_s
26. lis 2022

https://www.vitalia.cz/clanky/pozastaveni-ockov...
Co si pamatuju, tak minimalne se to jednou nedavno stalo, nejaka baktetialni kontaminace.

zizibou
autor
26. lis 2022

@marge_s ten článek jsem samozřejmě četla, ale možný důvod, který tam uvádějí, je k prevenaru..

zizibou
autor
26. lis 2022

@klovalka To mě nenapadlo, zkusím, děkuji.

marge_s
26. lis 2022

@zizibou jaj, ja jsem to lemplovsky proletla a neudavaji, je to neofiko zdroj. Mea culpa.

zizibou
autor
26. lis 2022

Holky, jde o to, že syn byl po celou dobu, krom dvou viróz v kojeneckém věku, naprosto zdravé dítě. A když dcerka přinesla něco ze školky, tak on byl v pohodě. Teď se celý listopad potýká s podivnostmi, které se mu doposud neděly. Chápejte, mám strach, aby se mu nerozjela také nějaká autoimunita. A jestli vpíchnou malému dítěti, které má rodinnou zátěž skrze sourozence, nějakou vadnou vakcínu, tak pochopitelně jsme teď celá rodina v nervu. I když ten stres nám samozřejmě nepomůže v ničem, no..
Mně to prostě přijde naprosto obludné, co všechno je možné.

cherie24
26. lis 2022

@zizibou je to hrozné, moje první dcera je řádně očkovaná, i když taky jsme ji to protahovali a dost odkládali a teď se nás doktorka snažila zase přesvědčit, že by druhá (10m) měla být očkovaná. Že jí toho hrozně moc hrozí, obzvlášť když má sourozence. Já nedala kvůli tomu, že má sklony k exému, dost s tím bojujeme a bála jsem se právě ještě zhoršení. 🙈 Teď když jsme viděli ten článek, tak jsme taky říkali, že pak dejte dítě očkovat. 🤦 Zkoušela jste fb skupinu - Informované očkování "a může se hodit" . Zeptala bych se tam. 🙂 Samozřejmě, že do zpráv nenapíšou, proč to stahují, i kdyby hrozili všelijaké šílené reakce, tak si nemůžou dovolit to vypustit do médií ... To napíšou, že o nic nejde a že je to jen "prevence", protože jsou tak moc obezřetní. Pěkná fraška. 🙂

daisymaminka
26. lis 2022

Ano, obecně jakékoliv očkování, tedy zásah do organismu malého dítěte (i dospělého) může vyvolat cokoliv, co bylo dosud skryto či se neprojevovalo. Ta daná "vadná šarže" by mě také znepokojila. Hodně. Volala bych určitě jak někdo psal výše do očkovacího centra a pak dle info od nich i pediatrovi. Můžete to hlásit i na SÚKL - nežádoucí účinky. Držím pěsti. 🍀

marge_s
26. lis 2022

@zizibou taky by me to stresovalo 🤷🏾‍♂️ Snad to s pediatrem vyresis, uprimne-byla bych nervozni, ale uklidnovala bych se, ze to tezko ma souvislost. A ze ve skutecnosti bud neco rozhodilo to ockovani nebo je proste narocnejsi virova sezona (u nas byl treba rozdil podzim s kojenim a bez). Nebo oboji. Drzim palce.

Ale zase bych netvrdila, ze je to obludne, lide jsou omylni a zivot neni 100% bez rizika.

martinka_33
26. lis 2022

@zizibou V rámci zachování svého duševního zdraví nezjišťuji jakou šarži hexy dostala nejmladší. Každopádně držím palce, ať problémy odezní a nevyklube se z nich nic trvalého...

palja
26. lis 2022

@zizibou psali, že ta vakcína mohla být kontaminovana a bylo hlášeno zvýšené množství nežádoucích účinků zánětu v místě vpichu a zánětu spojivek u dětí. Proto to raději stáhli. Neteř byla očkovaná špatnou dávkou prevenaru a teď má covid.
Jenže obecně po očkování jsou děti oslabené a jsou náchylné cokoliv chytit.
Starší byla pár dní po očkování nachlazená nebo se jí vytvořil na rtu opar. A to jsem jí nechala očkovat úplně zdravou.
Mladší ta vždy po očkování nebo chytla, 2x covid, horečky, nachlazení a teď po posledním očkováním má atopický exem na krku. Už je to měsíc, teď je to v klidové fázi ale pořád se toho nemůže zbavit. Atopik nikdy nebyla. A taky nebyla očkovaná závadnou dávkou očkovací vakcíny.
Jinak vím, že lidi volali na infolinku SUKLU a tam jim k tomu něco řekli, číslo lze dohledat na internetu.

martinka_33
26. lis 2022

@marge_s osobně si myslim, že to s očkováním souvisí, ale ne se staženou šarží jako takovou, podle me by takové reakce mel i po jiné šarži, i vzhledem k rodinné zátěži...

marge_s
26. lis 2022

@martinka_33 presne, muze byt

zizibou
autor
26. lis 2022

Díky za rady, zkusím v pondělí něco obvolat a budu doufat, že bude v pořádku. Už ta samotná cukrovka u dcery nám dává psychicky značně zabrat. Pokud by měl být i syn jakkoliv omezen, tak nevím. To bychom psychicky asi úplně nezvládli.
Hezký advent všem.

xnikax1
26. lis 2022

@zizibou syn dostal před 3 týdny tu sarzi prevenaru..taky se už 14 dní potykame s teplotami, zánětem spojivek, teď už dokonce atb na zánět průdušek.. Taky jsme v nervu..🫣 Jenže pediatr nic neví, protože se vakcína samozřejmě musí zpětně prověřit.

fifinka2020
26. lis 2022

@zizibou ten problém byl v tom, že se dostalo něco zřejmě dovnitř, laicky prostě něco jako prach, což může způsobovat ty záněty spojivek nebo reakci v místě vpichu. Kamarádka se dovolal na sukl, kde ji to takhle vysvětlili. Pediatr by měl každého očkované informovat. Jinak ekzem je častý projev na něco v těle, ten bych prostě přivítala ockovani jako takovému, to tělo prostě oslabuje , to není nic nového....

levandule_k
26. lis 2022

@zizibou Tohle je pouze moje zkušenost, nemusí to mít souvislost, ale já jsem na nic jiného nepřišla a třeba ti to pomůže. V dětství jsem trpěla lehce na ekzémy, problémy mi dělaly saponáty, když jsem s nimi nebyla ve styku, nebyl problém. V dospělosti jsem se nechala naočkovat proti klíšťatům a zhoršil se mi v té době ekzém, po čase se to zase spravilo. Pak jsem šla na tetanovku a zase se mi zhoršil ekzém, asi půl roku to bylo peklo, občas kůže rozpraskaná mezi prsty do krve, pak to odeznělo. Zhoršovalo mi to exotické koření a některé mořské plody a stres. Dneska nedělám nic spešl. žádné vyhýbání potravinám, máme myčku, ale jinak mám běžný styk se saponáty, kosmetika, prací prášek - běžný a vše naprosto ok. S ekzémem se dá pracovat. Pro mě byl poklad lopuchová mast, bez ní bych asi zešílela.

I ta rýma se dá vysvětlit, já nedávno měla šílenou rýmu, se které se vyklubal zánět dutin a skoničla jsem na atb a očkovaná jsem nebyla a na tyhle věci nijak extra netrpím, lehčí virózky jsem samozřejmě měla, ale zabraly na to čaje a volně prodejné léky z lékárny.

gbp
27. lis 2022

@zizibou teda to je mi lito 😔 myslim, ze ma ted proste oslabenou imunitu tim ockovanim. asi to nebude tou vakcinou. a i kdyby, stejne s tim nic neudelas, vzit zpatky to nejde 🤦🏼‍♀️ s dalsim ockovanim bych cekala zas az bude uplne ok. i kvuli te cukrovce bych byla v hroznem nervu 🙈 nejsou u nejaky jiny moznosti? treba ne hexa, jen neco z toho, nevim ... 😔

zizibou
autor
27. lis 2022

@gbp Prý ne, musíte to dostat, pokud chceme, aby šel do školky. Dřív byl diabetes u sourozence kontraindikací k očkování a už to z toho vyjmuli. Takže jsme odkládali co to šlo. Naše pediatrička nám to v podstatě takto doporučila. Původní plán, že do školky by šel až ve 4 nebo později. Ale vzhledem k dnešní šílené finanční situaci a taky velmi špatnému stavu mých rodičů, kteří ho tento rok dva dny v týdnu hlídají, jsme byli nuceni ho naočkovat už teď. Taková je prostě legislativa tady u nás. Nikoho nezajímá, jestli ti očkování dítě poškodí nebo nepoškodil.
Ten den, co jsem s ním byla na očkování, tak jsem sama byla u revmatologa, který mi říkal, jaké je to očkování svinstvo a ať to ještě přehodnotím. V každém případě mi doporučil spoustu věcí a podal zajímavé informace. Takže teď ho dopuji klanopraškou a věřím, že to bude ok. Další očkování má v lednu..

gbp
27. lis 2022

@zizibou jezisi 😔 to je strasny, jeste kdyz to slysis od lekare 🙄 ja vubec nevim, co bych delala na tvem miste 😥 asi bych resila, jestli jde udelit nejakou vyjimku nebo nevim. chapu to kvuli skolce. drzim palce at je brzo lepsi 🍀👍 a to dalsi zvladne dobre ❤️

marge_s
27. lis 2022

@zizibou klanopraskou? Dite? 🤔 ….byla bych opatrna 🤔

rencinka87
27. lis 2022

@zizibou Synovi se taky rozjel ekzem nedlouho po ockovani a verim, ze to melo souvislost - nicmene to nijak nesouviselo se spatnou sarzi - proste ma sklony k ekzemum a alergiim po mne.
Nez riskovat prodelavani chorob, proti kterym byl ockovany, tak je pro me snesitelnejsi resit prechodne zhorseni po ockovani.
Pak uz jsme ockovali vzdy az kdyz byl ekzem v klidu.
Pokud ma predispozici k nektere z autoimunitnich nemoci, tak verim, ze se to rozvine drive nebo pozdeji tak i tak. Kdyz mu nedas zadne ockovani, rozjede se pozdeji treba vlivem jinych chemii a skodlivin, ktere do sebe dostava at uz ze vzduchu, v ramci stravy atd. Nebo vlivem nejakeho vetsiho stresu v budoucnu a podobne.
Pokud ho ockovat nebudes a chytne nekterou z nemoci, proti kterym by jinak byl naockovany, rozjezd autoimunitniho onemocneni to muze podporit tim spis.
Obecne verim, ze prodelani choroby je vzdycky vetsi zatez pro organismus nez ockovani.

A pokud ma syn ekzemy, tak bych si dala velky pozor na to, cim ho “dopujes” - zeptej se na alergologii, jestli by ti doporucili davat diteti vsemozne byliny, ktere samozrejme muzou ekzem jeste vyrazne zhorsit (navic urcite ne vsechny byliny jsou vhodne pro deti, ale tomu nerozumim - sama davam pozor na jakoukoli kytku, co by mely deti pozrit, vzhledem k alergiim - kdyz si vzpomenu, co se mnou udelalo par loku medunkoveho caje, tak bych byla s bylinama velice opatrna).

marge_s
27. lis 2022

@rencinka87 naprosto presne a vycerpavajici 👍

ai30
27. lis 2022

@zizibou Ja bych ho vubec nicim nedopovala, kdyz uz tak pribiotika a pestra strava a duverovat schopnosti jeho tela si najit cestu. Ty prirodni veci, kor kdyz to jsou ruzne bobule a tak sice nejsou vylozene skodlive, ale muzou byt velmi drazdive.

ferda90
27. lis 2022

Ahoj, holky můžu se teď zeptat trošku mimo téma? Máme za sebou očkování bexsero, nedávno nám dr dala další papír s očkováním podobnému bexeru, nimerix tuším. A přítelem jsme si říkali, že toho očkování bylo dost, že už nic dávat nebudeme kromě povinného. Myslíte, že je třeba naockovat i ten nimerix nebo stačí jen bexero? Děkuji