icon

Operace srdeční tepenné dučeje u miminka

host11
8. led 2017

Ahoj,
máte prosím někdo zkušenosti s operaci srdeční tepenne dučeje u miminka? Tzv PDA
od kolika měsíců nebo kil se provádí katetrizace, nebo přímo vaše miminko operovali?

host11
autor
8. led 2017

A ještě bych se chtěla zeptat, jak jedlo miminko před a po operaci. My máme problémy s prospivanim, dcera toho moc nesni a trvá ji dlouho než se napapa. Cca 30 minut sosa 50 ml.
Děkuji za zprávy.

kika_21
8. led 2017

@host11 Nemám zkušenosti s touto, ale s jinou operací, která trvala asi 2,5 hodiny-syn neměl jíst od večera-byly jsme ještě doma. V den operace se kojil odpoledne, ale nepřeháněla jsem to-tzn. kojil se po ranní operaci. Druhý den fungoval co se týče jídla jako běžné třičtvrtě roční dítě. Šlo o operaci , kde se nevstupovalo do dutiny hrudní.Co se týče anestezie, myslím, že to mohlo být podobné-ne však co se týká třeba délky výkonu, způsobu nějaké plicní ventilace po zákroku a podobně. Nemusíš mít obavy-dva dny nehrají roli a lékaři budou dobře vědět, co dělají-také jsem se bála obou jeho operací-naštěstí opravdu zbytečně. Držím palce🙂-i aby napsal někdo s konkrétní zkušeností s vaším typem zákroku. Pan dr. na předvyšetření se divil, že já se nedivím, že uspávají takové ,,bobky"-jenomže já byla sestra na veterině a uspávali jsme třeba křečka nebo morče-tak jsem ještě vypadala jako matka bezcitná-zato potom jsem se o malého hrozně bála.Taky jsme měli málo železa, tak to odkládali od září do prosince. Podepíšeš souhlas, protože sama to neumíš-vlastně se vším. Ale dr. byli opravdu lidé, kteří věděli a museli vědět, co dělají a jak.