Opruzenina u batolete - nic nepomáhá

kajos12
14. pro 2016

Maminky,
mám patnáctiměsíční dceru. Je velmi náchylná na opruzeniny, stačí ji, aby se pokakala a byla v té plíně dvě minuty než si toho všimnu a je zle. Teď se nám to stalo před necelým týdnem cca. Na noc používám jednorázovky, už ji nepřebaluji. A k ránu se pokakala, já už v ložnici nebyla, takže jsem na to nepřišla hned. A opruzenina byla na světě. Mazali jsme to Bepanthenem, ale ten nepomáhal.
Takže byla tři dny úplně na "volno" přes den, chodila na nočníček, mazali jsme dál Bepanthenem a na noc a ráno Imazolem. Jenže Imazol to hodně vysušil, opruzenina úplně zteplala, k tomu dcera dostala rýmu a zvýšenou teplotu. Může opruzenina způsobovat teplotu?
Kvůli vysušení Imazolem jsem nasadila kokosák, ještě jsem se dcerce dnes na to nedívala, jaké to má, zatím spí. Ale je normální, aby ta opruzenina byla tak horká? Nehledě na to, že dcera si na to nedá sáhnout, jak ji to bolí.

popelka1984
14. pro 2016

Můj syn sice opruzeny nebyval ale když už výjimečně treba kdyz jel dlouho v autosedacce to jeho prdelce nesvědčilo tak jsem mu odmočila zadeček ve vaně a pomáhal mu na to ten obyčejný žlutý retro krém AVIRIL od Alpy nebo taky od Hippu. Přes noc jsem ho nechala bez pliny s tim ze jsem počítala ze holt rano prevleču na matraci to neslo mela jsem podlozku

slunea
14. pro 2016

Jestli v tom je kvasinka, tak určitě nepromašťovat (bepanthen, kokosak), to to jen zhoršuje. Mrkni sem: https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-...

kajos12
autor
14. pro 2016

@slunea Na kvasinku bych to netipovala. Před chvílí jsem ji rozbalila a nemá to tak extra zarudlé ani tak horké jako včera, celkově se mi to zdá lepší.

@popelka1984 Také jsem četla o tom ji nechat volně i na noc. Já s tím nemám problém, ale vadí mi, že by ležela v tom mokrém celou noc. Ona za noc stihne "prozkoumat" celou postýlku, takže bych tam opravdu suché místo pro ni nenašla. Od Avirilu mám jen zásyp, ten nám taky kdysi pomohl. Anebo mě pak napadla koupel v hypermanganu.

petrasipkova1
14. pro 2016

Malé zabere vždycky jen Aviril krém na opruzeniny, nic jiného, Bepanthen atd nezabírá. Takže doporučuji vyzkoušet, ted jí rostou špičáky, zadeček se oprudil dost a za 3 dny byl čistý krásný.

ajjjjka
14. pro 2016

@kajos12 minuly tyden jsme s desetimesicnim synem vyhráli nad osklivou opruzeninou, otirala jsem zadeček perlanem s odvarem z měsíčku a v lekarne vyfasovala ondřejovu mast, kterou mazat po každém prebaleni az do zahojeni, pak uz zase klasiku bepanthen, sudocream a.d. 😊😊 jinak nesetkala jsem se s tim, ze by to bylo horké 😳 držím palce 😉

popelka1984
14. pro 2016

@kajos12 v noci jsem vstala abych to zkoukla ať v tom nelezi celou noc, vytáhla jsem z pod něj mokré šoupla tam suchou deku a spinkalo se dal. Tohle se mi stalo na návštěvě, přes dvě hodiny jsme jeli k pribuznym a chvilku seděl v sedačce pocurany a to mi pak i brečel jak ho to bolelo. A tam mi právě dali ten Aviril ze ho používají na vše možné a pomohlo to. Já mela doma dražší krémy na opruzeniny a nakonec pomůže obyčejný za pár korun. A jinak od miminka jsme dávali do vany Linolu, je to kombinace olejicku a sprcháče a je to na různě problematickou pleť, vysušenou,exematickou

kajos12
autor
14. pro 2016

@petrasipkova1 Opruzenina může souviset s růstem zoubků? Už dva týdny se ji prořezává čtyřka dole, ale že by to mělo spojitost se zoubky by mě nenapadlo.

ajjjjka
14. pro 2016

@kajos12 odvar z řepíku 😃😃 jsem se nějak upsala 😄

krisbob
14. pro 2016

Ahoj,ha nedám dopustit na Sudocrem.Mám 2 děti a sudocreme používáme u obou.Bpantene,rybníka nám nepomohli.

japona
14. pro 2016

Sudocrem

barchen
14. pro 2016

Nasi male nepomohla rybilka,bepanthen ani imazol,imazol to podle me jenom zhorsil,hodne vysusil a misto bylo rude a supinate,urcite ji to palilo a jedina vec ktera pomohla, byl sudokrem. Odvar z hermanku a repiku jsem chtela zkusit a dvakrat i udelala ale jedna pani doktorka pred duchodem mi rekla,ze odvary z bylinek muzou zpusobit rust plisni na zadecku a zejmena kolem r.otvoru z duvodu vlhkosti. Takze zadecek utiram jenom vodou a vysusim jemne pap.kapesnickem. Ted nepotrebujeme uz ani ten sudokrem.

mrskato
14. pro 2016

Ahoj, mám 3 měsíčního syna a je to to samé (dcera na to vůbec netrpěla, takže pro mě docela novinka). Hodně mu pomáhá zinková mast, jinak mám ozkoušené snad všechny mastičky a bylinky na oplach. Dávám do jednorázovky froté vložku, aby kůži ještě víc nedráždila ta jednorázovka. Dneska má zas zadek samou opruzeninu, je to asi týden, co se mu ta prdelka zahojila. Děs. Navíc jsem zjistila, že se oprudí i když jím mandarinky.

eve77
14. pro 2016

Ahoj, měli jsme to samé...vyzkoušela jsem vše možné a nic nepomáhalo. Bylo mi ho líto brečel jak ho to štípalo. Až jsem koupila zinkovou mast a ta zabrala a od té doby nic jiného nepoužívám. Není to bleskurychlé, ale tuším, že tak do 3 dnů se to začlo hojit. Zkuste

veg
14. pro 2016

@kajos12 ja mazu laverou a nekdy kokosakem, ten fakt pomaha,
@slunea psala, ze kokosak na ivasinku ne, ale co ja vim, tak kokosak zabran

veg
14. pro 2016

...zabranuje mnozeni kvasinek. My meli opruzeninu jen parkrat, ale asi to malou fakt bolelo, byl to takovej rev, ze hruza... pomohlo nam koloidni stribro, namocit do nej kousek eco papiroveho kapesniku, a prilozit primo na opruzeninu, nechat prilozene a dat normalne plenku (taky eco, jednorazovku, myslim ze typ plen v tom ma taky prsty), a za den to zmizlo ☺

lucka662006
14. pro 2016

Dcera mela 14 dni opruzeninu, pak uz i s kvasinkou. Ze vsech techto kremu zabral jedine Sudocreme stridat s Fungicidinem. Doktorka uz chtela psat kortikoidy.

alkena
14. pro 2016

Starší dcera si jednou uhnala ošklivou opruzeninu, až do masa. Pomohlo uvařit slabší černý čaj a tím to lehce oťupkat, nechat zaschnout a dát plínu, v našem případě látkovku. Za dva dny bylo krásně zahojeno.

smallinka
14. pro 2016

Zkoušela jste Imazol? Ten pomůže na stopro....dříve byl na předpis, teď už by měl být volně prodejný. Stačí ho dávat opravdu malinko...Naše malá na to hodně trpěla, někdy měla i alergickou opruzeninu z jídla a toto vždycky zabralo 🙂

janulastipka
14. pro 2016

U nás jsme se nemohli zbavit opruzeniny absolutně ničím, až nám ve finále zjistili alergii na mléčnou bílkovinu. Ale to byl prcek měsíční mimi.

zakyna21
14. pro 2016

Zkuste canesten krem😉

hojda
14. pro 2016

Oplachovat v černé čaji. Jinak ten Imazol většinou opravdu pomáhá, slabá vrstva a nechat zaschnout na vzduchu. Tím kokosáken nevím, jesli to mazat....

majkoz
14. pro 2016

S Imazlolem mám také dobré zkušenosti. Pak je taky super Solamyl na zasypání.

elinkal
14. pro 2016

Syn mel osklivou opruzeninu a vyzkousela jsem vsechny volne prodejne masticky i babske raday jako cerny caj apod., ale jak uz psal nekdo vyse, byla to kvasinka a pomohla az masticka od lekare na predpis

elinkal
14. pro 2016

A jeste jedna vec nam pomohla, koupila jsem v lekarne sterilni kryti, sterilni ctverecky. Opruzeninu namazala mastickou a priplacla na to ty ctverecky. Kdyz se maly pokakal, sundala jsem mu plenku a opruzeniny diky ctvereckum byly ciste. Ale byl lezici miminko, predpokladam, ze mala se hodne hybe, ale treba by to plenka udrzela na miste.

baarunecka
14. pro 2016

My měli ošklivou plenkovou dermatitidu, která vypadala jako opruzenina... Nic co jsem do té doby používala (sudocream, bepanten- ten to zhoršoval) nepomohlo... Až doktorka řekla, že imazol..Musela jsem ho používat 3x denně týden a zabral... Doktorka řekla 3x denně 3 dny a to bylo málo..

kajos12
autor
14. pro 2016

@veg mně se to zdá po tom kokosáku opravdu lepší.

Imazol jsem zkoušela, ale hodně to vysušilo, kůže popraskala, celkově se to zhoršilo. Bepanthen ani Sudocream nezabíral, navíc mám pocit, že ten Sudocream také vysušuje. Zdá se mi to nejlepší po tom kokosovém oleji, případně ještě mám doma Fucidin.

Moc všem děkuji za rady, snad to brzy ustoupí. 🙂

terezama
14. pro 2016

@kajos12 zkuste SebaMed. Nam zabral pres noc. 100% doporučuji😀

janawei
20. pro 2016

U nás skvěle fungoval Měsíčkový kojenecký krém od Weledy. Jinak černý čaj je super, desinfikuje.