Opruzeniny miminka (pod krkem, v podpaží). Co dělat?
ahojky, nemáte prosím, některá zkušenosti se zarudlými, mokvajícími místy v podpaží miminka? Doktorka mi poradila zasypávat to pudrem, ale já nevidím žádné zlepšení, už jsem z toho nešťastná. ☹
Ahoj, zkusila bych přírodní variantu - heřmánkovou koupel, ideální pro malá miminka ;) určitě bych to ze začátku nepřeháněl s koupelema - někdy je méně více!
já jsem měla tendenci malého hodně mýt a myslím, že je to na škodu, když byl hodně opruzený I krk pod bradou měl občas červený a opupínkovaný. Časem jsem ho omývala jen vodou, hodně větrala, mazala zinkovou mastí a preventivně Bepanthenem.Taky jsem měla od tchýně mrtvou vodu a tou jsem mu bolavý zadek a krk otírala tamponkem, když jsme byli venku
Ahoj mám prosbu a moc poprosím o radu,mám čtyřměsíční dcerku a udělala se ji opruzenina pod krkem,poradí mi nějaká maminka co si mám na to pořídit. Jinak moc děkuji 🙂
@princina moc děkuji bepanthen mám a zkusila jsem to dát včera a dneska poprvé,tak uvidíme jestli to pomůže,protože malá má tak trochu dvojitou bradičku,tak je těžké s ní manipulovat,ale doufám,že to pomůže. Je to moje první dítko a jako každá maminka má strach co to je a jak to vyléčit,tak doufejme,že se tak za chvíli ztratí. Jinak ještě jednou děkuji 🙂
Ahoj, náš malý na to hodně trpěl. Pediatr předepsal Imazol a postupně to odeznělo. 😉
Malý má pořád opruzený krček a teďka se mu zase něco udělalo na obličeji,takže je celý takový pupínkatý...byly jsme na kožním a paní doktorka mi řekla,že to má atopický ekzém,no jasně po dvou dnech se mu to zlepšilo,sice to ještě není ono,ale atopický ekzém se neobjeví ze dne na den a nezmizí stejně rychle ,vím o čem mluvím ,sama ho mám....takže mu to mokvalo a dal mi doktorka Tanno Hermal lotion nevím ale jestli je to na předpis nebo ne...ale už mu to nemokvá a ještě mi dala kortikoidní mast,což jsem namazala jenom jednou a končím s tím,je to svinstvo....milion mastičkem a všechny na prd ....nejlepší ničím nemazat,ale to asi nejde no...ještě je dobrý SUDOCREME ten si docela vychvaluju
@petka1010 malý má taky dvojitou bradičku a pořád má pod krčkem červené,pořád mažeme a hodně slintá a ublinkne a to je všechno s tím spojené,pomáhá na ten krček SUDOCREME,je suprový 🙂 Teďka se mu i na obličeji udělolo něco červeného,takže má červené líčka,ale už je to lepší,začalo to tím slintáním a myslím,že i dětskýma hračkama co strká do pusinky ☹ je to trápení pořád...
ahoj maminky děkuji vám za rady, sudocreme jsem si pořídila a hned jsme ji to natřela,tak uvidíme jak to bude fungovat.,ale podle vašich rad a vašich zkušenosti s tímto přípravkem to bude všechno fit 🙂
ahojte maminky mám prosbu malá se mi v sobotu trošičku osypala na pusince a včera se to rozlezlo i na zádička,tak se chci zeptat nevíte jestli to můžou být potničky nebo něco horšího?
Malý má teďka hodně opruzený obličej,líčka a bradičku,tím jak hodně slintá a rostou zoubky.Má to hodně suché a červené...co by mohlo nejrychleji zabrat...mam i Imazol krem...
Mě se na opruzeniny (ať už pod plenkou či na krku) osvědčil Sudocrem. A hodně větrat a omýt vodou nebo řepíkovým odvarem. Když jsou mokvající místa díky Sudocremu vysušená, tak na doléčení používám Bepanthen Extra.
Taky se nam jednu dobu delali, ale taky i pod kolinky v te jamce, tak jsem to natirala kremem co mam doma na opruzeniny a bylo to pryc
Jej koukam na ten obrazek ty pupinky na krku, to je hodne neprijeme ☹ my jsme tohle zazili v trislech a zmizelo to po namazani kremu na opruzeniny, krasne se to zahojilo

Ja pouzivam pythiol mast na opruzeniny smrdi jako bolava noha ale pomaha okamzite.a jako prevenci po kazdem prebaleni sudocream