Opruzeniny na pipince, kde dělám chybu?

ladulina87
15. bře 2018

Zdravím zkušené matky, potřebuju poradit! Mám dvouměsíční holčičku a máme už asi měsíc opruzenou pipinku a neumíme se toho zbavit. Při přebalování používám vodu a perlan . Zadeček má v pořádku ale ta pipinka mi dělá starosti. Doktorka ji dala na to Fucidin ale ten nepomohl a tak dávám sudockrem ale žádná extra změna taky ne. Používáme jednorazovky a co 3 hoďky prebalujeme, tak mě zajímá kde dělám chybu. Díky za jakoukoliv radu.

labijoux
15. bře 2018

Zkuste změnit plenky

petrasipkova1
15. bře 2018

Nekoukám na hodinky, ale když je pocurana přebalit, změnit Plinky naší malé nejvíc seděly Dáda plenky a z dm drogerie, a krém doteď používám aviril krém na opruzeniny, ten nas vždycky ihned zachránil.

verunka_korunka
15. bře 2018

Me zachranil obas imazol, kdyz nepomohl tak zasyp aviril a ted u mladsi byl skvely krem od lr na opruzeniny s aloe. Jinak me napada co nejvic vetrat (coz ted jde dost spatne) a starsi mela opruzenony i z upnuteho obleceni, chtelo to volnejsi treba i vetsi velikost. A umyvejte zadek pod vodou, klidne v umyvadle, nedrete ji to perlanem... jen voda a lehce osusit treba plenou jen poklepanim.

anna0306
15. bře 2018

Možná to ani nemusí být plenamy. Určitě bych přebalovala častěji a zkusila na opruzeninu krém Uriage Bariéderm regenerační krém s obsahem mědi a zinku. Je dražší, ale opravdu nejvíce pomohl a opruzení bylo během dne pryč.

anna0306
15. bře 2018

@petrasipkova1 Mohu se zeptat, jaké pleny z DM používáté? My jsme koupili BABYLOVE-PREMIUM 2. A hrozně smrdí chemií... Zatím jsme neobjevili žádné lepší nežli Pampersky .

kadarka
15. bře 2018

Změnit plenky a pokud máš látkové tak více máchat a do poslední vody trochu octa. Imazol pasta taky zachránila, ale řešit zkus hlavně tu příčinu, držím pěsti🙂 Plenky z Alberta se šmoulama byly pro nás nej..a látkovky.

ladulina87
autor
15. bře 2018

Díky moc za rady 😊 teď mě ještě napadlo jestli to nemůže mít z toho že musí od narození nosit široké balení kvůli kyclim tak že ji to dole zahřívá a tím pádem i když to mažeme tak stejně se to moc nelepší .

hanih
15. bře 2018

@ladulina87 Nám na opruzeniny pomohlo omývat odvarem z řepíku a hodně větrat. Jestli to může být širokým balením nebo plenami nevím. Dceři vadily pampersky, ale nebyla po nich ani tolik opruzená, jako spíš osypaná.

leki
15. bře 2018

Podle me to sirokym balenim nebude. U nas pomohlo omyvat silnym cernym cajem (bez aromat). Radila mi to doktorka. Pomahalo to prvnimu i na vyrazku/ekzem. Sudokrem, bepanthen atd efekt o. A pak taky hodne vetrat. Pripadne i zmena plen.. Ja teda menim plinu i co pul hodiny/hodinu, ale mam latkovky castecne a tam je to jiny..

zmrzlinka
15. bře 2018

Na pipinu Bepanthen a na zadeček zeleny krem na zadek Babylove z DM. Myt pod tekoucí vodou a vysusit poklepem latkovou plenou. Přes den hodne větrat a prebalovat podle potřeby ne hodin.

anna0306
16. bře 2018

@ladulina87 Taky dcera musí mít široké pleny kvůli kyčlím. Nebojte se, z toho to není.

swetlusska
16. bře 2018

Nechala bych jí možná i bez plenky a když plenku, tak měnit hodně často. (já široký balení neuznávám, takže u mě jedině rada- nebalit nejlíp vůbec do ničeho, než se to zlepší).

verik87
16. bře 2018

Maly mel ted poprve opruzeniny pri prujmu,rostou mu zuby...zabral nam imazol,v tenke vrstve,jen dost vysusuje,takze po zlepseni hned infadolan

desdemona003
16. bře 2018

@anna0306 Také vřele doporučuji .Koupila jsem včera v lékárně a opravdu přes noc opruzeniny pryč. Nepomohla tentokrát rybilka, sudocrem, aviril lékárník mi poradil Uriage Bariéderm sice 284,- Kč ale opravdu funguje ☺

j.a.n.i
16. bře 2018

@ladulina87 Zkusit látkové plíny a přebalovat výrazně častěji, když nespí, tak max po hodině... I když tedy kluk se v látce neoprudil nikdy, i když v ní byl déle, oproti tomu papírovku jsem nenašla žádnou - nejlepší tedy byly Alany, ty už se tu nedostanou, místo nich jsou Babylove Natur, ale i v těch se oprudil, pokud je měl třeba celý den (a tím nemyslím jednu 😈, ale prostě že měl celý den jednorázovky)

adripolo
18. bře 2018

My používali krém do weledy a eko pleny bez chemie z dm-nature a nikdy žádné oprozeniny neměla.

a_sma
18. bře 2018

Urcite casteji prebalovat. Kdyz byly synovi 2 mesice, tak jsem prebalovala casteji jak po 3 hodinach. Vetsinou tak po 1-2 hodinach a k tomu maznout bepanthen nebo rybilku a na noc sudocrem a opruzeniny nemival.

m_michaela
18. bře 2018

Nevím teda, zda je rozdíl u holčičky a u kluka na citlivých místech. Ale u nás zabral synovi na opruzený zadeček (a měl ho fakt hodně opruzený hned ze startu!) heřmánkový čaj a sudocrem. Normálně jsme uvařila heřmánkový čaj a namáčela do něj jemné tamponky a jakoby poťupávala jemně zasažená místa. Pak vždy natřela sudocremem a za pár dní byly opruzeniny pryč. Jen u toho heřmánku je potřeba myslet na to, že hodně vysušuje. Tak nevím, zda je to dobré na tu pipinku. Krémy typu Bepanthen a tak jsou spíše udržovací než aby vyřešily problém. To mi potvrdil dokonce i mudr.

peggy111
18. bře 2018

Ahojky, zkus se přidat k nám do fcb skupinky alternativní mamainky 🙂 rádi poradíme a nejlépe bez chemie ...

emilkamilka
20. zář 2018

vyměnit plinky, misto obrousku ji umyvej čistou vodou a pořádně větrej, natírej kremem proti opruzeninám

barumat
20. zář 2018

Doporučím plínky se signálním proužkem, poznáte hned, jestli se nepočůrala podle barvy. Teď do zahojení hodně větrat, a hlavně, MAZAT MEGAVRSTVU. Ne jen máznout, ale fakt tlustě natřít. Když měla dcera párkrát zarudlo a náběh na opruzeniny, zesílila jsem vrstvu a do třech dní byl pokoj. Jo, na opruzeniny fakt hodně dobrej sudocrem.

luj89
20. zář 2018

Prebalovat po trech hodinach je strasne dlouho. Chce to tak po 1-2 hodinach max. Pokud spinka, fak bych tedy zase asi kvuli prebaleni nebudila no, ale kdyz bdi, tak prebaluj casteji. Jinak hodne vetrat, kdyz das pod prcka prebalovaci podlozku, nebude pripadna nehoda vadit 😉. Zvazila jsi pouzivani latkovych plen? Tam ve vetsine pripadu opruzeniny nehrozi. Latka je prodysna, zatimco jednoraz je jak igelit a jeste plna chemikalii... navic jak nepropusti vzduch, tak se intimni partie dost zahřívají. U kazdeho prebaleni omyj prcku vodou. Mazala bych necim prirodnim, ne chemkou typu sudocrem, bepanthen a spol. Tj. napr. Purelan, Weleda, nobilis tilia, ja zboznovala mesickovou mast od Delibutus. Ta jako jedina se krasne vstrebala a nezanechavala zadna bila mista. Obecne na podrazdeni je fajn mesicek, repik nebo hermanek (ale ten zase vysusuje, s nim opatrne). Anebo cerna caj 😉. Drzim palce 🙂

barusilonka
20. zář 2018

Taky jsme si tim ted prosli. Imazol,neophytiol, Bepanthen, sudocrem nic nepomahalo. Az silny cerny caj, každé prebaleni utirat a namazat kremem od Weledy .

emilkamilka
15. říj 2018

za jak dlouho vám ten krem zabral a opruzeniny zmizely?

anna0306
16. říj 2018

@emilkamilka večer jsem namazala silnější vrstvou a ráno to bylo dobré.

pandabox
16. říj 2018

co se osvedcilo u nas je obycejny odvar z hermanku..

baraskaska
16. říj 2018

Jak se pise vys, u starsi dcery se mi osvedcil hermanek, omyvat cajem z hermanku pri kazdym prebaleni a za chvili je po problemu. Taky se to dost zlepsilo kdyz jsem ji zacala myt zadek normalne pod tekouci vodou, a pak zmenit plinky. Ted u te mladsi se nam neosvedcili klasicke pampers, musela mit premium... Ted kupuji dady nebo albert sovicky, nejsou navonene tolik. 🙂