Písecká neonatologie, máte zkušenost?

violagrunge
9. srp 2014

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s Píseckou neonatologií. Mám tam dceru (1380g) a nejsem si jistá tím, že když se něco stane jestli jí tam pomůžou. Hned po porodu jí poslali do Českych Budějovic s tím že v Písku nemají šanci jí zachránit. Je dost malinká na to aby mi někdo dokazál zaručit že se opravdu nic nestane a proto se chci dozvědět co nejvíc po případě ji nechám poslat zpátky do ČB. Budu moc ráda když mi někdo napíše o jakékoliv zkušenosti. Děkuji

helcenka
9. srp 2014

@violagrunge - kamarádka tam měla obě holčičky, obě dvě se jí i v písecké porodnici narodily, jedna tuším kolem 1400g a druhá o něco větší... Obě dvě jsou v pořádku relativně v pořádku, na neonatologii s tou mladší ještě pořád dochází a s tou starší už ne, jen na neurologii. Měla určité výhrady k péči, zdálo se jí, že by v určitých situacích mohl personál udělat víc. Ale holčičky celkem prospívaly a žádná dramatická situace nenastala. Jen vím, že tam s nima byla ještě jedna maminka s holčičkou a jak mi kamarádka vyprávěla, tak ta měla průběh více komplikovaný, měla zástavy dýchání a nakonec ji museli převézt do jiné nemocnice.
Jinak držím moc palečky, malá je krásná princeznička a určitě to skvěle všechno zvládne.

maja_m
29. dub 2020

Ahoj,za mě Písek nejlepší,syn byl jen o mesic dřív,ale péče i personál výborný.Nemusis se bát na nic zeptat,jsou maximálně vstřícní a pořád jsem slyšela,ještě uděláme to a to PRO JISTOTU.Sjizdeji se tam maminky z celých jižních Čech.Vyslo právě jako druhé nejlepší pracoviště hned po Budějovicích.Budejovice jsou větší a prý mají hlavně novější vybavení.Jinak péče je asi srovnatelná,rodily jsme s kamarádkou skoro nastejno,taky má nedonošené mimi a v CB si to moc chválila.Pisek měl ještě třeba prisnejsi opatření,že dovnitř na pokoj směl jen tatínek,v CB pouští i sourozence.To si zjistíš na místě.Zas mi přišel písek víc komornější a rodinný a bylo na každého dost casu.Jeste i teď po půl roce si nás pamatují.Ja se rozhodovala i na základě dalších operaci v rodině a u známých ,co byli v čb i v Písku.V čb mají přece jen větší fofr.Stejne hlavne strasne záleží na tom,na koho narazíte,to je vždycky tak.Drzim každopádně palce.

maja_m
29. dub 2020

Vím,že pro tebe už to není aktuální,ale pro kohokoliv dalšího se to snad hodí 😉