Zkušenosti s neonatologií a porodnicí v Českých Budějovicích

kejtrin6
21. čer 2018

Ahoj, chcela by som sa spytat, ake mate skusenosti s neonatologiou v Budejoviciach? Ako to funguje? Napr. lekar, ktory Vas odrodi..je to na principe - kto ma sluzbu, ten odrodi - alebo je mozne si vybrat, dopredu si dohodnut konkretneho lekara/porodnika? S ktorymi mate ake skusenosti prosim?

Druha otazka by bola o pokojich. Chcela by som byt na nadstandarde - ale tipujem, ze mi ho poskytnu iba ak bude volny. Ak sa uvolni pocas toho, ako tam budem, je mozne, ze ma nan presunu ked sa uvolni? Taktiez niekde som citala, ze skrinky na veci su tam male a netreba nosit vela veci, no ked som videla zoznam, co vsetko treba, tak do malej tasky sa to urcite nevojde 😃 proste velka cestovna taska to isti...

Budem vdacna za kazdy komentar 🙂 Dakujem a prajem pekny den 😉

kejtrin6
autor
22. čer 2018

nikto nerobil v budejovicich? ☹

zdenkaell
22. čer 2018

Ještě ve staré porodnici nebyla možnost volit si lékaře, k porodu chodí kdo zrovna slouží. Nebo samozřejmě domluvit se s někým soukromé kdo B byl ochotný přijít. Ale tam už se musíte na podmínkách domluvit sami 🙂 v čb hodně rodí studentky, to je výhoda, staraji se o tebe celou dobu. Nevím jak je to teď po rekonstrukci. Tohle jsou zkušenosti před. Nic moc alternativ, monitor, len na lůžku a léky do žíly.

kac_kac
22. čer 2018

V ČB jsem rodila vloni v zimě. Po konkrétním lékaři k porodu jsem nepátrala, tak u pporodu byla lékařka která zrovna náhodou měla službu, jméno si už bohužel nepamatuju, nebyla nic moc příjemná, za nápad rodit jinak než v leže na koze jsem skoro dostala vynadáno. bez píchnutí vody se prý porodit nedá a ještě pár dalších úžasných věcí jsem se dozvěděla :-/ Naproti tomu dětské sestry neměli nejmenší problém s jakýmkoli mým nápadem (bonding, dotepání pupečníku ap.)
Kromě přesunu na oddělení šestinedělí jsem měla miminko stále u sebe.
O nadstandard jsem se nezajímala, tak moc nepomůžu, byla jsem na běžném pokoji. Ty jsou pro dvě maminy, na každém pokoji je sprcha a záchod. Skříňky mi nepřišli malé, táhla jsem sebou spoustu zbytečností (zvažovala jsem i porod v ČK, a tam si musím přivézt všechno svoje) bez problémů jsem se vešla do skříňky i s obr taškou.
Není třeba sebou balit příliš mnoho věcí, na miminko je k dispozici všechno, vlastní věci jsme potřebovali až na cestu domů. Pro maminu nabízeli každý den čistou noční košili, dostali jsme jedny jednorázové kalhotky a balík vložek (cca 25 ks) svoje jsem vlastně potřebovala jen ručníky, župan a papuče.
Už mě v tuhle pokročilou hodinu moc nenapadá, když tak se ptej.

pataja
22. čer 2018

Skoro všechny informace najdeš na internetových stránkách. Nadstandardu je v ČB 10, stojí 1200kc za noc, volný většinou je. Za sebe ho doporučuji, nikdo neřeší návštěvy. Může tam za tebou kdokoliv po celý den. U porodu jsem měla asistentku, která rodila zároveň tři ženský.

pataja
22. čer 2018

Oproti ostatním porodnicim máš vše k dispozici, oblečení pro dítě, pleny atd. Takže s sebou není třeba moc věcí.

pataja
22. čer 2018

Můžeš jít na exkurzi... A na vše se zeptat

marcetta_k
22. čer 2018

rodila jsem v říjnu 2016 - byla jsem na nadstandardu a jak píšou holky, všechno dostaneš. Pro tebe stačí ručníkk, pantofle. Osobně jsem nevyužila ani župan, protože bylo horko a díky nadstandardu jsem nemusela vůbec nikam chodit (jídlo ti nosí na pokoj). Jenom třeba doporučuju příbor, protože ten ti odnesou a když by sis něco chtěla dát později, tak nemáš čím 🙂
Porodníka jsem taky neřešila, prostě jsem měla toho kdo tam byl 🙂
PA jsem měla jednu na noc, kde jsem byla po odtoku plodové vody než začaly kontrakce a jiná pak byla přímo u porodu - prostě podle služby 🙂

kejtrin6
autor
23. čer 2018

ďakujem Vam krásne za príspevky😉 ešte mi napadlo, vraj si mame doniesť neparfumovane tel. mlieko a sampon.. nestačí obyč?
a ďalšia vec, nejaká elektronika ako tablet ci malý notas je v pohode? berú si mamičky so sebou? ďakujem

zdenkaell
23. čer 2018

@kejtrin6 některý naivně berou

kejtrin6
autor
23. čer 2018

@zdenkaell na čo konkrétne teraz narážas?

zdenkaell
23. čer 2018

@kejtrin6 na elektroniku. Když je na gynekologie nebo odd. riz.tehotenstaví tak třeba. Ale na sestinedeli to nemá smysl

marcetta_k
23. čer 2018

@kejtrin6 neparfemovane je doporučováno kvůli miminku. Aby cítili tvoji přirozenou vůni

kejtrin6
autor
23. čer 2018

jasne, rozumiem obom, vďaka 🙂

pataja
23. čer 2018

@kejtrin6 kosmetiku ber jakou chceš a elektroniku taky, na nadstandardu je televize 😁

kac_kac
25. čer 2018

@kejtrin6
malý noťas jsem s sebou měla, a využila, něktrá miminka po porodu dost spí. Rodila jsem v době chřipkové epidemie, takže nebyly povolené návštěvy, bez noťasu bych se ukousala nudou 😉

gingergia
25. čer 2018

Já jsem rodila loni v červnu už v nové porodnici, PA byla super, dokonce se mnou zůstala i po skončení služby, abychom to spolu dotahly do konce. 🙂 Doktorka, co měla se službu, byla v pohodě, na vsem se dalo domluvit, respektovali skoro vse, dokonce mi na pozadani ukazali placentu, polohu mi nechali na vyber, dokonce me neustale vybizeli ke zmene polohy nez jen na koze vleze. Po porodu jsem mela nadstandard, bylo projemne byt sama s miminkem. Klidne se prej dal... 🙂

lenra
25. čer 2018

Rodila jsem na podzim 2016 a moc spokojená nebyla. Taky mám spíš zkušenost, že alternativam naklonění nejsou. Celý porod jsem byla buď ležmo na monitoru nebo ve sprše. Oxytocin a nějaký oblbovák na spaní mi pichli, ani se neptaly. Na sestinedeli jsem měla nadstandart a byl super, i když ta cena už teda super není vůbec. Sestry byly příjemný asi tři, jinak nic moc. Byla jsem i 3 dny na neonatologii, protože malá dostala žloutenku. Dávám to za vinu sestrám na šestinedělí, protože kojení se nedařilo a o příkrmech se moc nezmínily a dcera slábla a žloutla. Čtvrtý den, kdy jsme měly jít domů, jsme místo toho cestovaly na neonatologii. Tam byly sestry v pohodě. Nejsou tam nadstandarty, pouze pokoje po dvou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru