Po kolika hodinách se střídá suspenze s čípkem?

kocourkovlucka
26. srp 2014

Chtela bych se zeptat po kolika hodinach se strida sus z cipkem u 4mes. Miminka ? Dekuji

berenika39
26. srp 2014

Je jedno, v jaké formě lék podáš. Odstup je v příbalovém letáku každého léku, pokud bys ho neměla, je na netu.
http://pribalove-letaky.cz/
Střídat můžeš dva léky s jinou účinnou látkou - například Nurofen (ibuprofen) a Paralen (paracetamol). Tam je odstup cca 4 hodiny .

kaculinek1
28. srp 2014

Mě lékaři doporučili střídat nurofen a paralen(je jedno v jeké formě), ale klidně po půl hodině od sebe - když to nezabere dát zábal - jde-li o horečku, pokud je dítko jen nemocné a není mu dobře, střídala bych to po těch 4 hodinách.

jetynka
28. srp 2014

Mi na pohotovosti říkali, že se může střídat čípek se suspenzí po cca 4hod, - kde jsou rozdílné účinné látky (např. čípek je paracetamol a suspenze brufen) , samozřejmě 4měs. miminko je ještě malinké a i záleží na váze, ale u něho bych nechala rozestup 6-8hod a pokud nemá studené ručičky a nožičky dala bych zábal, ale určitě bych nedala krátce po sobě léky. to bych nedala sama sobě natož tak malému dítku.

very
28. srp 2014

My si horeček užili několik let..doporučení je střídat po čtyřech hodinách (ibuprofen x paracetamol), ale když je zle tak po 3..to je max..a kombinovat s chlazením (zápěstíčka, kotníčky, zátylek - mokrou plenkou, pozor na chlazení velkých ploch, aby nedošlo k šoku, z domácích pomocníků..ještě tu plenku pokapat slivovicí - ta to také vytahuje, nám zabíralo výborně..). Dále jsme využívali, když už jsme seděli - napustit do umyvadélka studenou vodu a Ondra myl autíčka a zvířátka..když bylo fakt zle, namáčela jsem mu při tomhle hraní i vlásky omývala ručičky až k lokti. Kolikrát nám slezla horečka až dvě hodiny po podání léku a chlazení! Ve chvíli, kdy je zimnice - NECHLADIT, to se nesmí..zase může dojít k šoku, navíc pro dítě je to hrozně nepříjemné! A pozor na léky s obsahem paracetamolu..ty hodně zatěžují tělíčko - vnitřní orgány! Takže tam odstupy opravdu dodržovat pečlivě!! Nechci dělat chytrou, ale fakt - naše horečky, to bylo PEKLO!!

tarra27
28. srp 2014

je jedno zda se střídá suspenze nebo čípky, důležitá je látka...tudíž paracetamol vś nurofen např. 3 až 4hodiny, nepřekročit však max denní dávku...

klidně můžeš dávat jen čípky, nebo jen suspenzi, nebo to střídat....když byly holky miminka, dostávaly čípky, bylo to pro mě pohodlné, rychle zabraly a hlavně jsem věděla, že má přesně dávku, nic nevyplivne apod...., ted (2 a 3r) chtějí suspenzi a chutná jim....