icon

Pokud máte atopický ekzém, má ho i Vaše dítě?

qz
6. čer 2015

Ahoj, mam atopicky ekzem od miminka, pritel mel jako dite, v dospelosti nic. Zajimalo by me, kdo je na tom podobne, zda dite melo take pak ekzem, popr.zda ustoupil. Dekuji.

Strana
z2
renabelly
8. čer 2015

@qz Ahoj, přítel měl atop. ekzém hodně už od miminka, všude možně, i na tvářích, po pubertě mu ustoupil a teď ho už nemá. Já jsem ho měla taky, ale jen jako dítě (okolo 3-10 let) a ne v takové míře, jen za lokty a za koleny.. pak se mi občas udělal i později, max do 18. Jako dospělá nemám problém. Moje malá ho má od 6 měs., pár flíčků různě po těle (teď je jí 8 měs.), tak doufám, že ji nebude moc trápit ;)

qz
autor
8. čer 2015

@me79
@butterfly nějaká ta probiotika zkusím, díky 🙂
@lamarika já tedy nějak nejím maso, jenže teď mi nejede ani zelenina, více mi jede ovoce, jinak kuskus miluju a asi si ho doma udělám s fazolemi 🙂 no čokoládu mám taky ráda, ale nejím ji tak často, ale zmrzka, to si dopřeju ráda 🙂 máš lepší zkušenost s určitým typem čokolády?
@anetpierowska je hrozné, jak je to vše už dneska promořené ☹
@lu777 jaké to rýžové a ovesné kupuješ nebo si ho vyrábíš? Já si říkám, že je to drahá sranda, že se to jen tak nespotřebuje, potřebovala bych minimlíčka, např. po 1 dl 🙂 jo a když olej, tak saloos, jinak se můžu rovnou pomazat pylem 😀 ještě weledu bych ozkoušela. Jo a čínské bylinky na mě byly zkoušeny, bohužel jsem nevydržela, byly to čaje a fakt humusné masti, měli mi dát ty prášky asi 😨

lamarika
8. čer 2015

@qz buď koupím v krámku váženou belgickou a nebo Lind. Ty jsou prostě výborný 😵 Atopici když už teda konzumují čokoládu, tak by měli bílou a tu já přímo zbožňuju. Dcera má taky nejradši bílou, nejstarší hořkou a nejmladší čokoládu si dá opravdu jen velice zřídka. Samozřejmě se doma objeví i kinder čokoládky 😝
Já bych bez masa být nemohla, to spíš klidně bez zeleniny 😀

lamarika
8. čer 2015

@lu777 a ty bylinky jsou od homeopata napsaný na míru?

lu777
8. čer 2015

@qz jj, ty čínské čaje jsou síla, ale jak já říkám, když je člověk nedá tak mu není ještě dost blbě 😀 já jich měla mraky, dostalo mě to z únav. syndromu (ač jsem na alternativní medicínu nevěřila ani omylem, tak mě zdraví donutilo nebo lépe řečeno neschopní lékaři)... brala jsem to pár let v kuse, jeden čaj jsem teda vyhodila horem, ten se nedal, nelze popsat 😖 😀
jinak jsem brala tinktury (ty jdou a taky se dají maličko ředit vodou, to i moje děti zvládnou)
a nebo pudry v kapslích...

rýžové a ovesné je nejlevnější v DM drogerii 😉
jinak se dá udělat i doma, taky sem tam dělávám... ale spíš obecně mlíko jako takové jsem omezila, nevidím potřebu, stačí, že jíme jogurt nebo sýr (a to děti nemají žádné potíže)...
nebo se dají tahle mléka koupit sušená, ale tam už jsou přidané protihrudkující látky a sůl apod, takže už to není až tak zdravé podle mého názoru

nebo je dobré ještě quinoové mléko... nebo mandlové... ale ty jsou ještě dražší... ono jde spíš o to, to "mléko" jako takové omezit, tu potřebu... mít základy jídla ne z mléka nebo smetany ale třeba z nějaké šťávy, ze zeleniny apod, prostě ten jídelníček víc radikálně překopat...
mě takhle donutily zdr. potíže, zkusila jsem pak i raw stravu a ta mi sedne nejvíc... jen teda se to hodně namáčí a seká, je potřeba robot... ale mně to dělalo hrozně dobře - žádné pečivo, mléko apod., hodně semínek, zeleniny... neuvěřitelné kombinace... v raw plno věcí vypadá nebo zní děsně, ale pak to chutná dobře 🙂

@lamarika my chodili k takové paní co psala bylinky a k tomu homeopatika... a pak jsme měli taky čínské bylinky (viz výše)
jinak to bývá dost rozdrážďováno i psychikou (i když si to člověk někdy neuvědomuje), na to jsou super Bachovy květové esence

lu777
8. čer 2015

@qz jinak ta rostlinná mléka vydrží otevřená... nevím jak dlouho by to mělo být správně, ale já je mívala otevřené třeba týden dva v lednici a v pohodě 😉

kocour1
9. čer 2015

Já ani manžel ekzém nemáme, ani nikdo v rodině. Dcera ho přesto má. Zkoušela jsem už všechno možné a stále nic nezabírá. Teď nám vyhovuje bepanthen sensiderm - přijde mi, že konečně něco zabírá. A doufám, že z toho dcera vyroste a nebude to mít do dospělosti.

qz
autor
10. čer 2015

@kocour1 nevim, jestli jsem to zkousela. Docela dobrou zkusenost mam s A-Dermou a Biodermou, sice je to drahe, ale na to promazavani maleho mimca myslim vydrzi i dlouho. Naopak z Excipialu smisene pocity, hlavne s Ureou. Kdyby clovek ale chtel vyzkouset vse, co by mu mohlo pomoci, nedoplati se ☹ mne treba zabira slunicko, more nikoli, zkouseli jste? A nekomu solna jeskyne, to mi jen rozjede prudusky 😀 ale nekomu muze pomoci. A k mori - byla jsem v termalech v Podhajske a hruza hruz, kdybyste toto na dite zkouseli, vzdy mejte s sebou neco, co pomuze, bohuzel by mi tehdy pomohly kortikoidy, nemela jsem s sebou ale krome Nivey zrovna nic ☹

lamarika
10. čer 2015

@qz moře katastrofa, sluníčko super a ruce bych líbala tomu kdo vynalezl Dexeryl 🙂 Bioderma nic moc, zkoušela jsem i Adermu a po týdnu zase vše ve starých kolejích. Měla jsem doma domácí konopnou a po tý se to všechno taky ještě rozjelo. Excipial taky nic moc... Dřív jsem používala olej z ovesných klíčků, ale už taky moc nepomáhá.

jancip
10. čer 2015

Já jsem atopik a možná i alergik (seno), ale nějak nezjištěno a muž alergik. Syn má 3 roky a zatím dobrý. Tak uvidíme. Doufám, že mu to tak vydrží, i když ty prognózy jsou u takových rodičů ne příliš povzbudivé.

qz
autor
10. čer 2015

@lamarika přesně, každý, že konopí je na to super, kdepak, zkoušela jsem jich více a hrůza hrůz ☹ dexeryl neznám, budu se muset podívat 🙂 a s těmi bio a adermou, ale jako najít něco na promazávání, co se dá, je fakt oříšek, já mám teď těhu pěsticí olej od Saloos a musím jen občas, právě proto, že tam je ten mandlový olej, který mi paradoxně vadí, dokonce už mi vadí i k němu čichat, ta vůně mě odpuzuje. Takže nakonec si kolikrát namíchám něco z více mastí, aby to vůbec bylo k tomu. Ještě je teď Lactovit - zaujal mě vůní, ale žádné super účinky nemá... na mě ne.

lamarika
10. čer 2015

@qz s Lactovitem se promazávám já, ale není to žádnej zázrak. Hydratuje mě jen nachvilku. Dexeryl je podobný krém jak Aderma, ale více koncentrovaný. Jen ho musíš mít opravdu jen na promazávání. Jakmile ho dáš na podrážděnou pokožku třeba z vody nebo rozškrábanou, tak děsně pálí...

xvitk101
10. čer 2015

Mně v dospělosti diagnostikovali atopický ekzém. Už od dětství jsem trpěla na všechny možné ekzémy a vyrážky. Až na střední mi kožařka řekla, že mám AE. Poslala mě na alergologii a tam mi zjistili, alergie na kde co. Manžel je astmatik a alergik. Oba kluci mají citlivou kůži na celém těle a dlouhodobě nějaké pupínky, které pokud jsou v fázi, že se neškrabou, neřeším. Starší na to už dvakrát dostal kortikoidy, ale nakonec jsem ho tím namazala snad jednou a víc mu to už nedala. Já musím zaklepat, že momentálně jsem téměř bez příznaků. Dala jsem si 14 denní kopřivovou kůru a asi to má něco do sebe.

xvitk101
10. čer 2015

@qz Mně moře, slunce a hlavně slaná voda dělá na kůži dobře, ale mažu se 50, nosím dlouhé rukávy a jsem ve stínu.

marikuskus
10. čer 2015

My s mužem oba atop.ekzem od malička a různé alergie.. malá zaítm 4m ale nic. 🙂 jsem ráda

marikuskus
10. čer 2015

@xvitk101
já pokaždé pro změnu měla ze slané vody vše červené, štíalo mě to a opuchla jsem, do moře nesmím 😀 😀 😀 😢 😢 😢

xvitk101
10. čer 2015

@marikuskus mně to pálilo jen třeba na první koupání, a pak se to začalo hojit. Takže se těším za měsíc 🙂

xvitk101
10. čer 2015

@marikuskus Druhý syn byl do roka taky bez jakéhokoli pupínku nebo vyrážky a začíná ho to zlobit až teď kolem druhého roku ☹ Dr. říkala, že má ekzém, ale jak jsem psala, pokud ho to nesvědí, tak to necháváme být. Teď zkouším kupovat co nejméně agresivní kosmetiku, momentálně Lovera bez parfemace pro úplná miminka.

suzief
10. čer 2015

Syn má AE, my s manželem nikoliv, můj tata má sennou rýmu a to už prý geneticky stačí, aby to mělo miminko, zezačátku mě to dost překvapilo, netušili jsme kde k tomu přišel a pak jsme po x měsících našli spolu s Dr. tohle vysvětlení.

anyza
10. čer 2015

Holky, já se toho taky děsím, jestli to malej po mně nezdědí, měla jsem ekzém hodně jako malá, pak to v pubertě ustoupilo a pak se mi to rozjelo v nehorázný míře na výšce, nejspíš stresem ze státnic. To jsem byla olezlá celá, kožařka mi tvrdila, že horší případ ještě nazažila a snažila se mě nacpat do nemocnice na kortikoidy, což jsem odmítla. Nakonec mi pomohla přísná dieta: vynechat cukr, bílou mouku a mléčné výrobky, ale trvalo to skoro rok než se to uklidnilo. Teď se občeas trochu vrátí, ale není až tak hrozné.

Mně funguje : vynechat cukr, A-darma-ale jen tělový krém (se zeleným caplíkem na pumpičce), ovesná koupel, moře -ale chce to alespoň 3 týdny, první dva se to zhoršuje, jinak nosit jen bavlněné oblečení a vyházet veškorou kosmetiku, @qz taky vadími i ten mandlový a kokosový olej a Podhajské se mi to taky hodně zhoršilo, ale zase jsem tam byla jen týden, možná by to taky chtělo zkusit delší dobu.

Tak snad to ti naši prci po nás nezdědí 🙂

suzief
10. čer 2015

Souhlasíms výše uvedeným příspěvkem, cukr, mléčné, stres vše zhoršuje a též mám výbornou zkušenost s A-dermou D.E.F.I.

qz
autor
14. čer 2015

Tak ja se obavam, ze se mi v tehu rozjizdi snad i ruzovka. Moje dr.ma na vse odpoved, to je ekzem, co chcete. Takze koupime koupele chytre houby a mast a poreferujeme. To se fakt neda ☹

letalnica
14. čer 2015

Ahoj, já mám lupénku a syn je atopik. Chodili jsme plavat a tam se mu to právě projevilo, tak nám kožařka bazén zatrhla, a to i slaný. Z kosmetiky mu nedělal dobře Hipp a po Excipialu se mu ekzém hodně zhoršil. Snese bílou Niveu a na předpis jsme měli mast Lipobase. Taky nám bylo doporučeno moře, tak za měsíc letíme 🙂 Já byla před 7 lety v Tunisu a lupénka se mi tam hodně zlepšila, i když jsem 4 dny z 8 seděla na záchodě 🙂

qz
autor
14. čer 2015

@letalnica mne pomahalo slunce, ted jsem se dva dny lehce slunila(vzdy neco pres bricho), ale je to bida. More hruza, voda tez ani slana jakbysmet ☹ tak jsme dnes objednali tu houbu a jako vzdy do vseho, vkladam do toho velke nadeje. Priprav se na to, ze se to muze synovi pekelne zhorsit, hlavne mej s sebou vsechno mozne, vsak to asi znas. Toto mame asi za trest nebo jsme v minulem zivote byly upalene 🙂

letalnica
14. čer 2015

@qz Upálené 😀 Jo, beru padesátku, i pro sebe, a taky něco kvalitního po opalování. Snad nebude mít problémy, mně pomohlo slunce i moře. Vkládám do toho velké naděje, i když ten ekzém zas nemá tak strašný.

qz
autor
16. čer 2015

@letalnica tak ja zjistila, ze to slunce uz taky ne. Zda se, ze jsem na nej ziskala alergii, protoze jsem skoncila na kozni klinice, kde me chteli na par dni hospitalizovat, tak jsme se domluvili, ze budu doma mazat 5x denne a kdyby to do 2-3 dnu nebylo ok, tak si tam lehnout pujdu. Zitra ma dorazit i ta chytra houba, tak to pak kdyztak zkusim - opravdu pokud pomuze, bude to to prvni, po cem u mimca sahnu, pokud to bude mit.

Jooo Dexerylem promazavam a je prijemny!

gepe
16. čer 2015

@qz ahoj, ja jsem atopik, dcera 22 mesicu a stale cista.

qz
autor
16. čer 2015

@gepe to rada ctu 🙂 a dodrzujes nejaka zvlastni dietni opatreni?

gepe
16. čer 2015

@qz nedodrzuju 🙂 mam to spojene s alergiemi a s bronchi astma. Vyrazi mi pri velke unave, a taky hlavne primarne umele latky a ruzna chemie, vixechlorovana voda, vcetne prasku na prani a kosmetiky. Nastesti uz mam vyselektovane za ty roky co ano a co ne. Napr u prani mi kupodivu jediny Persil a Lenor sensitive vcetne sensi Softlanui zrovna nevadi 😅 Ecover apod mi vadi. Uz kdysi mi rekli, ze mam jemnou a citlivou kuzi jako mimino. Na slunicko minimalne, nebo hodne natrena. Kupodivu naopak klasika u more vse ok. Sice to treba pali jako cert, ale pekne zhoji prave.

Strana
z2