Prdíky u devítiměsíčního miminka

reitka
22. čer 2018

Poradíte mi prosím, co je nejlepší na spokojené bříško miminka ( 9 týdnů). Malá často prdí. Nevím, zda je lepší jí nechat vyprdět, nebo jí dát nějaký přípravek.Nechci jí trápit, ani nijak uškodit.Určitě máte zkušenosti. Děkuji

bayt
22. čer 2018

@reitka No, to je moje "oblíbené" téma. Nejlepší je dávat probiotika, já dávala Bio Gaia. Kdyby měla velké potíže se vyprdět a vykakat, kroutila se, tak je fajn nechat dát i tejpy u fyzioterapeutky. Ještě není špatný Baby Calm, to jsou přírodní kapičky, ale já to třeba malýmu dávat nemohla, blinkal po tom.

Hodně pomáhalo teplo - teplé koupele, nahřívací polštářek, nošení v klubíčku a v šátku. A kvůli tomu kakání jsem musela často sáhnout po rektální rource. Naštěstí už ve třetím měsíci mu to mizelo.

Určitě bych nedávala Infacol, Sab Simplex apod. Je to chemie a není prokázaný, že by to fungovalo.

mirri7
22. čer 2018

Nam treba bio gaia nepomahala vubec.u prvniho jsem davala sab simplex,u druhy pomahal espumizam a ted nam nepomaha nic.takze jen nahrivame a cvicime....budes muset vyzkouset a uvidíš,co zabere...

neria55
22. čer 2018

Nám nepomohlo nic. Zkoušeli jsme úplně vše, měli jsme hrozné břišní koliky. Zlepšilo se to až ve 3 měsíci jak se začal hodně hýbat. A kombinace kapek probiotik Biogaia 1x denně a Infacol před každým kojením. Kapky Babycalm byly fajn, ale žádný zázrak. Každý musí vyzkoušet co mu sedne.

priefi
22. čer 2018

Pokud mas pocit, ze to miminko trapi hodne, zkus rektalni trubicku