icon

Předávkování Nurofenem u dětí. Jaké jsou rizika?

27. led 2025

Prosím o radu 🙏 teď jsem si všimla že dávám Alenu víc Nurofenu 🙈má rok a 11kg. Střídám mu Paralen s Nurofenem....paralen došel tak jsem dávala jen Nurofen ale větší množství než mám 🙈u paralenu se dává totiž víc a dávala jsem stejně i Nurofenu. Tedy 5ml a to dostal dneska asi 3x a teď jsem se podívala na krabičku a zjistila že je to moc a jsem z toho nervózní jestli se může něco stát ?? Malej spí a kromě neustálého buzení se na dudlík vypadá v pohodě🤷vím jsem krava ale mm nemocné i druhé dítě i manžela pořádně se nevyspim nenajim nic tak jsem měla asi zatmění 🙈

aktakd
27. led 2025

Zavolala bych na toxikologickou linku pro klid duše a poradila bych se s nimi.

makovice88
27. led 2025

Ale Nurofen se tak dávkuje. Tělesná hmotnost děleno dvěma je výsledná dávka.

autor
27. led 2025

@makovice88 na obalu mě to ukazuje že by měl dostat 2,5 🤷podle věku

me_druhe_ja
27. led 2025

Nurofen je poddavkovany na krabičce. Rid se tady podle téhle tabulky

mirka383
27. led 2025

Jak píše Makovice88 hmotnost děleno 2. Mám to potvrzené od naší doktorky.

merope
28. led 2025

Dávkování na krabičce je o něco nižší, než běžně pediatři doporučují v případě potíží, takže by to mělo být naopak lepší.

palja
28. led 2025

Při vyšších dávkách nurofenu než je obvyklé může dojít ke krvácení. Z nosu, že sliznice. Je to i zátěž pro játra.
Ale jak je tu už psáno, údaje na krabičce jsou poddavkovane.

ladyhacek
28. led 2025

Nurofen je poddávkovaný, dává se ho víc.

jiss
28. led 2025

Mi se líbí tady ten pán Matějka a v tomto podcastu říká, že se má dávat množství označené jako maximální dávka (z příbalového letáku) a nesledovat krabičku https://wave.rozhlas.cz/jestli-je-ryma-zluta-ne...

janule0123
28. led 2025

Nurofen je poddavkovany na krabičce, zavolej dětské pro svůj klid.. dává se polovina dávky.. dle obalu dávkování nezabírá… na pohovosri me vysvětlili, ze kdyz toho leju malo nemam se divit ze horečka letí dal 🤣a nefunguje to.. takovy veřejný tajemství

pavca1982
28. led 2025

Úplně v klidu