Předkus. Máte zkušenost u malého dítěte?

ivankapetr
8. črc 2021

Krasny den, nevim zda jsem podala presny nazev, ale syn 2 roky a tri mesice ma spodni zuby pred temi vrchnimy. Jdeme k zubari pristi tyde, nicmene mi rekl kdyz jsem u nej byla ja, ze to bude na rovnatka. Mate prosim nekdo zkusenost ? Dekuji krasne

keksik002
8. črc 2021

@ivankapetr mam to já, rovnátka jsem mela.. Mam hezky rovné zuby, ale predkus mi to nespravilo. Takze u me je možnost nechat byt a nebo operace. Zatim zustavam u prvni možnosti 🙂

gruyerre
8. črc 2021

@ivankapetr to, co popisuješ, je naopak zákus. Záleží na tom, jestli jen blbě rostou zuby nebo je to kvůli příliš velké dolní čelisti.

areh
8. črc 2021

Měla jsem spolužáka, který měl velký předkus (nebo zákus?), Prostě spodní zuby před horními. A rovnátka to krásně srovnaly, má teď nádherné zuby, takže bych se rovnátek nebála!

zelenaesmolda
8. črc 2021

@ivankapetr mela jsem,srovnaly mi to rovnatka

zuzkasim
9. črc 2021

Kamarádky dcera to měla (je to asi spíš zákus), nosila rovnátka (na ty zvykla rychle, akorát otisky jí nebyly moc příjemné, ale dnes je to otázka chvilky, za mě musela hmota tuhnout tuším 15 minut, takže bych se toho nebála), srovnalo se jí to moc hezky.

ivankapetr
autor
10. črc 2021

@zuzkasim prave si rikam jak to dvouletemu vysvetlim aby drzel

ivankapetr
autor
10. črc 2021

@zelenaesmolda ale asi ne v tak malem veku ze ? Jde mi prave o to zda se to dela u mlecnych zoubku

zuzkasim
10. črc 2021

@ivankapetr Kamarádky dcerka byla starší (4 roky), uvidíte, jestli to bude zubař chtít řešit hned nebo vyčká, až bude dítě starší, právě kvůli té spolupráce.

zelenaesmolda
10. črc 2021

@ivankapetr
mela jsem predkus uz od mlecnych zubu,rovnatka jsem mela az u druhych zubu,tenkrat se jeste na mlecne zuby rovnatka nedavaly a uprimne mi to prijde zbytecne,nejak si neumim predstavit,ze budes mit rovnatka a u toho ti budou padat zuby.

ivankapetr
autor
11. črc 2021

@zuzkasim a v tech 4 letech ji dal zubar rovnatka ? Dekuji

zuzkasim
11. črc 2021

@ivankapetr Jo, byly jí tehdy 4 roky. Netuším, co tomu předcházelo, neznám anamnézu dcerky kamarádky🙂

marketa11112
11. črc 2021

Muj syn mel, ma malicko. U prvnich zoubku je zbytecne davat rovnatka, druhe zoubky mohou rust jinak a vse se srovna samo. Treba u syna to tak zatim vypada. Uvidime casem, az bude mit vice druhych zoubku, případně rovnatka dostane.