Probiotika do nosu a krku. Máte zkušenost?

kemija
9. srp 2022

Moc všechny zdravím. Nejdříve bych popsala můj současný stav, který již nějakou dobu trvá. S nástupem syna do školky, 2 roky zpět, jsme se začali točit v kruhu nemocí, to asi každý známe. U syna, vlastně obou synů, převládají virózy, které jsou časté, ale nikterak náročné. Bohužel, ač dříve jsem marodila málo, poslední dva roky si užívám. Nekonečný kolotoč, kdy já ,než se z toho dostanu, máme doma něco dalšího. Momentálně mám již pátá ATB během třičtvrtě roku. Časté anginy, záněty dutin. V mezičase virózy, rýma, kašel. Sama nejsem zastánce extra doplňků stravy, přes zimu a podzim všichni pravidelně bereme vit D. Žijeme na vesnici, kdy travíme hodně času venku, lehký déšť není náš nepřítel. Jíme ovoce, zeleninu myslím ve velké míře, v létě o to snazší, máme svoji. Jednoduše bych řekla, že nežijeme ve skleníku. Syn je docela silný alergik a ta jeho častá nachlazení mohou souviset s tím. Nicméně, já bych chtěla poradit, jak se z toho vykopat, jak nastartovat imunitu. Ty věčné anginy mě ubíjejí. Prý ale.za odstranění to zatím není. Máte někdo zkušenosti s probiotiky do nosu a krku? Coje dobré na totálně rozloženou imunitu? Máte některá zkušenosti?

martt
9. srp 2022

@kemija My jsme se synama byli hodne často nemocní.Vloni koncem srpna jsem synům i sobě začala dávat ústní probiotika Bactoral a musím říct, že nám to dost pomohlo. Ja nebyla nemocná vůbec . Starší syn jen jednou. Mladší do jara 4× , ale naštěstí se to vždy obešlo bez atb. Ted plánuji, že koupím zase a začnu jim to pomalu dávat.

zizkmi
9. srp 2022

@kemija od zari do unora kasel, ryma, zanet HCD a porad dokola. Ja jsem zkousela Bactoral. Davala jsem ho i mladsimu ( 1 rok), nasla jsem Bactoral baby v saccich. Musim rict, ze jsem spokojena. V letaku sice psali, ze ucinek trva mesic, ale ja mam pocit, ze je mnohem delsi. Navic, kdyz meli kluci nabeh na rymu, dala jsem jim sacek rano, sacek vecer a ryma se nerozjela. Urcite to zopakuju na prelomu zari a rijna.

kemija
autor
10. srp 2022

A jak máte staré děti? Já 3 a 5, tak snad v tomhle věku není problém to dávat. Když se na to zeptám v lékárně nebo lékaře, přijde mi, že pořádně o tom nic nevědí, že je to ještě neprobádaná vesnice...

kemija
autor
10. srp 2022

Pardon, už čtu, že jednomu dítku byl 1 rok

petrasipkova1
10. srp 2022

máme s mužem to samé, od června má muž 3.antibiotika, včera opět streptokok potvrzený. Záněty dutin, zadní rýma, šílený kašel, nateklý krk, bolesti v krku, pořád dokola.

kemija
autor
10. srp 2022

@petrasipkova1 je to hrozný, už mě to fakt unavuje. Museli jsme rušit dovolenou, děti jsou samozřejmě na tom tak, že se z toho dostanou brzy a pro nás neexistuje žádná rekonvalescence. Budete řešit nějak podporu imunity? Už nevím, jak z toho kolotoče ven.