Problém s vyprazdňováním. Co ještě zkusit?

25. pro 2023

Ahoj, mimco, 2 měsíce. Už tak dva týdny mu nejde se vykadit. Začala jsem mu tedy pomáhat rourkovanim do zadečku. Jenže se z toho teď stal zvyk a bohužel se už tak ty dva týdny bez mě pomocí nevykadi. Zkoušela jsem ho nechat celý den i bez toho. Jen jsem mu nahrávala bříško, masirovala, cvičila, dávala fenyklovy čaj, zkousela jsem babycalm, ještě jeden syrup na prdiky a také espumizan...Ale nic nezabíralo. Nakonec jsem stejně pozdě večer po dlouhým pláči musela pomoci, aby to ze sebe dostal. Má většinou průjem, nebo řidší. Máte někdo zkušenosti, co s tím dál? Mám strach, že si na to střeva zvyknou a pak nebude cesty zpět.

zmrzlinka
26. pro 2023

Já jsem rourkovala do 4. měsíce a pak to přešlo ze dne na den.

alubif
26. pro 2023

Kojiš ? Pokud ano nemusí kadit i tři týdny. Pláč u 2 měsíc iho dítěte nemusí nutně znamenat zácpu, může to být i stav, který se nazývá večerní neklid.

marimanta
26. pro 2023

mimino na mlíku má kadění vždycky řidší, tužší bobky přijdou se zavedením tuhé stravy... 😉

kleio
27. pro 2023

Nemyslím si, že za 2 týdny si zvykne na rourkování. Spíš přetrvává dlouhodoběji ten problém, že se mu nejde vykakat (pokud je to skutečně to co jej trápí, ano, kojené dítě nemusí mít pravidelnou stolici, ale to sama vidíš, jestli se mu po vyprázdnění uleví). Já jsem u syna používala rourku pravidelně asi 2 měsíce v kuse, jinak se nevykakal a jen se kroutil bolestí. Když mu kolem 3. měsíce přešly novorozenecké koliky, začal kakat normálně sám.

kaktus092
4. led 2024

Řešila jsem to samé a nakonec jsem to přestala řešit a rourku sebou nosila všude. Z ničeho nic přestal také přesně ve 2 měsících kadit. No trvalo to 3 týdny a najednou začal sám od sebe. U takhle malých miminek se všechno mění ze dne na den, co je dnes nemusí být zítra.
Rourky se neboj a používej dál...kdyby to bylo " návykové" pro střeva, tak se víc jak dospělá půlka národa dodnes sama nev.ysere. Takže ji měl u sebe a pokud je potřeba úlev miminku. Ono se to srovná neboj.