Průjem. Máte podobnou zkušenost?

barumat
9. čer 2020

Dobrý den, jdu k vám pro zkušenosti. Dcera (4 roky) dostala minule pondělí vysoké horečky (těsně pod 40). Trochu zvracela, ale žádné drama. Druhý den horečky pořád vysoké a třetí den klesly a začal průjem. Už je to týden, a já bych nečekala, že bude zdravá, ale taky bych čekala aspoň malý posun k lepšímu. Ale i přes dietu, týdenní užívání hylaku, tasectanu a po jeho dobrání smecty, z ní stále jde jen smrdutá zelená břečka 😒Doktorka je v klidu, výtěr zítra udělá, ale prý se stejně dá jen čekat. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak dlouho to u vás trvalo, zabralo něco víc?

zelenaesmolda
9. čer 2020

@barumat nemuze to byt prave z tech leku?

barumat
autor
9. čer 2020

@zelenaesmolda Tak hylak jsou probiotika 🤷‍♀️ A že by to měla i po tasectanu i po smectě? A hlavně proto je začala brát, že na tom byla takhle, no 😒

zelenaesmolda
9. čer 2020

@barumat no prave,ze toho mela treba moc

barumat
autor
9. čer 2020

@zelenaesmolda Ale ony nekolidujou. Každopádně vysadit je zkusit můžu, no, horší už to stejně být nemůže.

bamak
9. čer 2020

@barumat jestli jste to od ní nechytil tak bys si tipla na salmonelu nebo campylobaktera. Dávat probiotika, živočišné uhlí. Perfektní je hidrasec-je na předpis ale byl jediný co nám pomohl pro salmonelose.... No a dieta, pitný režim-klidně minerálky, kulišek k doplnění iontů nebo slané tyčinky (moje děti kulišks nechtějí).

barumat
autor
9. čer 2020

@bamak Moc děkuji

barumat
autor
9. čer 2020

@bamak Ještě se zeptám jaké slané tyčinky myslíte?

bamak
10. čer 2020

@barumat normální, obyčejné 😉. Je to právě kvůli soli a je to i dietní.

barumat
autor
10. čer 2020

@bamak Jo takhle 😃 Tak jsem chytřejší než jsem myslela, dcera je chroustá už třetí den 😁

marti89
10. čer 2020

Malý trpěl na takové stavy s každým zubem, Smecta mu nezabrala, živočišné uhlí ani Hylak. Dávala jsem mu lahvičky Enterina (mají příjemnou borůvkovou chuť) a do pití mu přidávala Kulíška (rehydratační roztok). K jídlu zkus osmažit kvalitní libové maso s mrkví a přidej rýži.

bamak
Autor odpověď smazal
Zobraz
barumat
autor
10. čer 2020

@marti89 Dietu samozřejmě má, i když po týdnu dostat do čtyřletého dítěte rýži, mrkev, banány a staré pečivo už je nadlidský výkon 🙄 Zkusím mrknout na to enterino.

bamak
10. čer 2020

@barumat to znám já už pak do ní cpala cokoliv, i čokoládu.

marti89
10. čer 2020

@barumat Tak jíst toho může víc - brambory (to jsou hned šišky s mákem bez cukru, bramborový knedlíky s dušenou mrkví, brambory s krůtím plátkem a zeleninou, bramborová kaše se zamíchanou rozšťouchanou mrkví a rybou), mrkváče plněný na slano, rýžový nákyp s meruňkami a míň cukrem, rizoto, slepičí vývar s rýží a sundat lžící mastná oka, kapustový karbanátky z trouby bez oleje a bez česneku, libový maso se salátem bez majonézy a jogurtu, banánový chlebík, banánový sušenky bez cukru s hořkou čokoládou, dýňová polívka, meruňky v listovým těstě, pizza s ubraným kořením a bez sýra..

Tohle vše v pohodě slupnul - omezit mlíko a výrobky z něj, snadno stravitelné cukry, ze zeleniny nadýmající věci (cibule, česnek, květák, hrášek) a z ovoce projímavé věci (maliny, třesně, švestky, hroznový víno, někomu vadí i borůvky). Docela prý staví i hruška, ale ta u nás má opačný efekt..

marti89
10. čer 2020

https://www.drmax.cz/enterina-lahvicky

Obsahuje to taky probiotika, takže rozhodně vše ostatní (Hylak, jiná probiotika, laktobacily, nápoj z Tibi krystalů, ..) vynechat aspoň 12 hodin, než to dáte a dávat jen tohle cca 4 dny 1 lahvičku mimo jídlo. Všeho moc pak škodí..

barumat
autor
10. čer 2020

@marti89 Díky moc za rady a tipy 🙏

marti89
10. čer 2020

@barumat Není vůbec zač 😉 Já si udělala po třetím opakování seznam vhodných a nevhodných potravin a co z toho uvařit, na 4. zub už jsem byla připravená. 😀

marketanova
20. čer 2020

Dobrý večer, setkali jste se s průjmem, když jste nedali dětem probiotika po lécích? Já teď řeším se synem takovou potíž, máte zkušenosti některá?

barumat
autor
21. čer 2020

Bohužel. U nás to nakonec byla salmonela 🤦‍♀️

marti89
21. čer 2020

@marketanova Tak mu je dodejte teď, druhým častým problémem po antibioticích (hádám, u nich je to nejčastější) jsou záněty močových cest, tak nečekejte a podpořte střevo.

@barumat To je mi líto, jakou doporučili léčbu?

barumat
autor
21. čer 2020

@marti89 Žádnou. Prostě vydržet, dieta, smecta, hylak. Ale ony výsledky přišly v okamžiku, kdy byla dcera třetí den bez průjmu. Takže nám to zjištění paradoxně momentálně spíš komplikuje život.