Psí šampon na vši i pro lidi?

2veverka
27. črc 2018

Holky, maminky, dámy, poraďte. Nezkoušely jste prosím někdo psí antiparazitární šampon na hubení vší u sebe? Svým dětem jsem vši vybrala, ale sama za ušima stále něco mám. Obecně se to celkem doporučuje, ale... Dívala jsem se na značky Proficare, Arpalit neo, Rival. Beru všechny rady.

malinkaelinka
27. črc 2018

Moje ségra nosila jeden čas vši že školy pořád... přípravky na psy nejprve dost pomohly, ale definitivně segre pomohlo obarveni vlasu... mamce, která to vždycky chytla od ní, tak taky... já barvena tehdy už byla a vši jsem od nich nikdy nechytla. Ale ty psí přípravky byly rozhodně ucinejsi než ty pro lidi.

cell
27. črc 2018

Ano, určitě. Syneček přinesl ze školky, postupně jsme se nakazili všichni. Ostatním zabral Liquido duo, ale dcerka odolávala. Nepomáhalo nic (Liquid, Paranit, kokosový olej s alpou, tea tree ...). Nakonec pomohlo mýt denně vlasy na střídačku psí Arpalit ob den s liským Paranit šamponem a pořád dokola vyčesávat všiváčkem. Přeju hodně štěstí!

sahrazad1
27. črc 2018

Za me ano. Ono i kvalitní psi sampony jsou lepsi pro lidi jak ty lidske , byla jsem tim prekvapena. Na vsi jsem poridila detem zehlicku na vlasy, obyčejnou, ona ty mrsky spali...

priefi
27. črc 2018

@2veverka tchyne pouzila psi sampon proti blecham atd.na sebe i sve deti pred par lety. Byl vikend a lekarny zavrene, takze prvni pomoc byla tato a ok. Pak teda pro jistotu koupila sampon primo na vsi a umyla vsem.hlavy a ok.

2veverka
autor
28. črc 2018

Holky, děkuju moc! Jen si říkám, aby z toho nebyly nějaké negativní důsledky. Navíc kojím.

anguly
28. črc 2018

Já jsem jen zaslechla, že jsou psí šampony na vši účinné. Mně pomohlo napatlat si na hlavu francovku a zakryt igelitem... a nechat chvilku působit - docela to štípe, vydržela jsem max 10 minut. (Dělala jsem u bezdomovců a nemohla jsem se jich zbavit, kolegové radili psí šampon a francovku. Ten šampon jsem na rozdíl od francovky doma neměla 😉 a už se ani mrchy nevrátili)

snahnah
28. črc 2018

@2veverka Jednou jsem šla do zverimexu, že potřebuji šampon pro psy na blechy, vši, všenky a takové ty breberky. A prodavač, to máte na dítě? 😂 No, měla jsem to pro sebe, syna jsem vyholila. Měla jsem Orthosan šampon, nevím, jestli se ještě vyrábí, ale byl skvělý, měla jsem tak hebké vlasy 😁

vendelinka08
28. črc 2018

Me pomohl na vsi a hnidi zabal....myslim.ze alpa..olej a tea tree olejicek...dat na vlasy..igelit a nechat cca 30 min i dele...hodne vycesavat hrebinkem na vsi..ten zabal opakovat cca po dvou dnech a hotovo..bylo vsem...

vendelinka08
28. črc 2018

A jinak tedy z pripravku z lekarny..nejlepsi je Barnys...je to takovy roztok ve spreji..postrikas hlavu..zabalis do cepice ktera je v krabicce a myslim ze u toho byl i hrebinek...to nam zabere vzdy..u nas je chyta stale mladsi syn...nastesti mu to jde krasne videt...takze za chvili ma cistou hlavu..a vzdy se modlim at to od nej nechytim...

vendelinka08
28. črc 2018

@anguly tu alpu musis kombinovat s olejem...aby to vsi zadusilo a prave i kvuli pokozce...je to alkohol..ten olej to zjemni a nevysusuji se vlasy..

booobika21
28. črc 2018

Psi sampon ortosan, vycesavat pak s klasickym kondicionerem. Pomohl i zabal z alpy,trvala

svetlunda
28. črc 2018

Za mě už jedině psí šampon. Mám tři holky, všechny i já máme dlouhé vlasy. Jediné co zabralo byl psí šampon. Ortosan se prý už nevyrábí, měli jsme Arpalit neo, je na něm přímo napsáno že zabijí ty potvory ve všech sdádiích vývoje. To lidské šampony neumí, ty zabijí jen dospělé jedince a hnidy nee. Když nejstarší přinesla brebery ze školy byla jsem nešťastná, a těch peněz, jeden šampon na vši za 500kč a měli jsme ho na jedno etapu, byl to nekonečný příběh, muselo se to furt opakovat. Hlavně to nosila furt ze školy zpět. Psí šampon stojí do 100kč a stačilo ho použít dvakrát po sobě. Šampon jsem koupila v DM.

cell
28. črc 2018

@anguly : zkoušela jsem také a dceři jsem akorát popálila hlavu, takže už bych do toho nešla

anguly
29. črc 2018

@cell 😲 Fakt až tak? Jako štípe to fakt hodně, ale žíravina to není... a děda si to běžně patlal na nohy... Tak to jsem fakt netušila, že je to možné...🙊
No doufám, že už to nebudu muset použít...

2veverka
autor
29. črc 2018

Holky, dala jsem si i přeliv na vlasy u kadeřníka a nic. Problém nejsou vši samotné, ale hnidy, na ty platí jen ruční přebírání. Takže jsem už taky zakoupila psí a doufám, že to nevadí ani kojení. Jen mě kdosi upozorňoval, že důsledkem mohou být lupy.

priefi
29. črc 2018

@2veverka na lupy si pak kup nizoral, ten se jich hezky zbavi

konidana
30. črc 2018

Ortosan se už nevyrábí.
@booobika21
@snahnah

Jako prevenci teď přidávám do šamponu teetree oil

klea81
30. črc 2018

Arpalit zabije i hnidy. Ale v těhotenství nevím jestli to není moc chemie.