icon

Revers při žloutence: Je bezpečné jít do něj?

karol1996
27. kvě 2022

Ahoj holky, sly byste do reverzu, kdyz by mimco nabiralo. Melo jen zloutenku a melo jit pod lampicky?

Strana
z2
eloana
28. kvě 2022

@j.a.n.i tak drive se drzelo 10 dni po cisari, 7 dni klasicky…. Dneska jsou to 3 dny. Me se treba 2den dite dusilo jeste plodovkou…. Doma nevim, co bych si doma pocala

mourovatakocka
28. kvě 2022

@karol1996 Pokud by to bylo na svícení, tak asi raději ne. Pokud by se lepšilo a šlo o hodnoty, které vyřešíš doma u okna, tak nazdar.

j.a.n.i
28. kvě 2022

@eloana Což neznamená, že nejsou zbytečné i ty 3 dny, bez čehokoliv dalšího.

janina228
28. kvě 2022

@martt nás tenkrát zpět na novorozenecké nevzali, šli jsme na klasické dětské oddělení.. pár dní staré miminko, hodnoty vůbec neklesaly i přes slunění, kojení.. jo to byly fajn nervy.. no..zakladatelce určitě doporučuji - málem jsem z toho přišla o mlíko a rozhodně mi to hodně psychicky pomohlo na další týdny šestinedělí.

2hanah
28. kvě 2022

@karol1996 všude v nemocnicích a porodnicích mají tolik lidí, že Vás tam zbytečně určitě zdržovat nebudou, můj otec kupříkladu teď šel druhý den po operaci téžké kýly domů, takže bych vůbec neuvažovala o nějakém reversu a počkala, co mi řekne doktorka, zdraví miminka za to stojí, věčně Vás tam "držet" nebudou a o pár dní se snad nezblázníte, já byla v porodnici 14 dní a jsou maminky, co tam leží měsíce.

malanoha
28. kvě 2022

S obema detma jsem skejsla v porodnici tyden kvuli zloutence. A dvakrat jsem to tam probrecela. Ale prezili jsme to samozřejmě, co muzes delat. Lepsi tri dny navic, nez se pak muset vracet..

nijij
28. kvě 2022

@karol1996 ty chceš jít na reverz z porodnice s dítětem se žloutenkou jen kvůli svému pohodlí a že tam nechceš být o 3 dny déle? Gratuluji vyhravas cenu za sobeckost a hloupost

karol1996
autor
28. kvě 2022

Reverz nebyl potreba. I podle doktorky to bylo na odchod domu. 🙂

vaseli16
29. kvě 2022

Nešla,až když by mě pustili,dávala jsem malého k oknu naštěstí to oboum klukům stačilo aby hodnoty klesly jak měli,pokud hrozili modrým světlem tak bych o reversu ani neuvažovala.

mourovatakocka
29. kvě 2022

@karol1996 Tak to je super, doma je doma. Ať se daří 🍀

antoinet
30. kvě 2022

Ještě doplním, že ty hodnoty se neposuzují jako absolutní, má na ně vliv více faktorů, třeba den od porodu. Takže laik si nemůže říct "naměřeno tolik a tolik, což znamená, že je to OK nebo není". Vyhodnotit to může jen lékař.
Já jsem tehdy měla slušně nahnáno, aby moje děti byly v pořádku (díky opačnému Rh faktoru byla žloutenka silná) a neudělala bych nic, co by šlo proti jejich uzdravení.

vendes
Autor odpověď smazal
vendes
30. kvě 2022

@karol1996 My to měli také tak. S druhou nás propustili s hodnotou 246 a pozvali si nás dvakrát na přeměření - klesalo to. Se třetí nás propustili hodnotou 262 a kontrolovala to naše dětská - klesalo to pozvolněji.

sorboni30
30. kvě 2022

@karol1996 měla by jsi být ráda, ze je miminko vicemene v péči lékařů a je pod dohledem i když má "jen" žloutenku.. Mě se malá narodila v únoru ve 28'tydnu. Předčasně a strávili jsme v nemocnici přes 50 dnu! Bylo to šílene.. Mala bojovala o zivot a rikala jsem si, jak některé matky maji to štěstí, ze jdou po par dnech, tydnu domů.. To je vazne tak těžký pockat pár dnů nez bude miminko v pořádku? 🤔

olga_
30. kvě 2022

@j.a.n.i Nedrží, je tu možnost ambulantního porodu. Není to vězení.

pavcatko
30. kvě 2022

Ne! Nás mohli 24.12 ráno pustit ale žloutenka začala růst.Ano, hlavou mi proběhlo že prostě jdeme domu(,doma 4r Dcerka) ale zdraví prcka bylo přednější.V nemocnicí jsem byla celkové týden, celé svátky ale jsem ráda,že je malý zdraví a já neriskovals

karol1996
autor
30. kvě 2022

Dnes jsme byly na klasicke kintrole u detske a vse v poradku. Mala pribira a zluta he pry akuratne k tomu, jak nas pousteli 🙂

j.a.n.i
31. kvě 2022

@olga_ No, a zkousela si to reálně v ceskych porodnicich?

janina228
31. kvě 2022

Já asi furt nechápu, kam tak spěchat..? Jako jasný, člověk má i třeba druhý, třetí, desátý dítě doma s tatínkem/babičkou.. ale proč pro jistotu těch nějakých 72h v tej porodnici nevydržet? Rozhodně je vždycky horší se muset pak do nemocnice vracet.. jako byli tam na vás ošklivý, nedali jídlo, buzerovali vás? Na mě teda všichni neuvěřitelně milý, na pokoji jsem byla skoro celou dobu sama s miminkem nebo měla fajn spolubydlící.. no a za mě normálně nikdo nic neuvaří, takže jsem se cítila jak v hotelu,no🙈😄

olga_
31. kvě 2022

@j.a.n.i Jo, měla jsem domluvenou jednu dokonce pro dvojčata. Nakoneč šel porod císařem, ale odcházeli jsme i tak dřív. Naprosto v pohodě, s respektujícím přístupem jak lékařky, tak sester. 😉

j.a.n.i
31. kvě 2022

@olga_ Ano, v jedné konkrétní porodnici, ale netvařme se, že je to běžný standard, protože stále ještě není.

olga_
31. kvě 2022

@j.a.n.i Není a nikdy nebude, pokud se budeme v nemocnicích chovat jako vězni. Stejně tak nikdy nebude většina těhotných, pro které nemá zaměstnavatel vhodnou práci, doma na 100 %, ale budou chodit na PN, pokud k tomu budeme většinově přistupovat podobně.

j.a.n.i
31. kvě 2022

@olga_ Jo, to naprostý souhlas.

gujduska
31. kvě 2022

@karol1996 Muj syn má 7 týdnů a stále se zloutenkou bojujeme i přes 24hodinobou fototerapii kterou jsme znovu absolvovali po propuštění z porodnice, takže za mě taky revers ne.

briann2233
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2