Revers při žloutence: Je bezpečné jít do něj?
Ahoj holky, sly byste do reverzu, kdyz by mimco nabiralo. Melo jen zloutenku a melo jit pod lampicky?
@karol1996 Pokud by to bylo na svícení, tak asi raději ne. Pokud by se lepšilo a šlo o hodnoty, které vyřešíš doma u okna, tak nazdar.
@martt nás tenkrát zpět na novorozenecké nevzali, šli jsme na klasické dětské oddělení.. pár dní staré miminko, hodnoty vůbec neklesaly i přes slunění, kojení.. jo to byly fajn nervy.. no..zakladatelce určitě doporučuji - málem jsem z toho přišla o mlíko a rozhodně mi to hodně psychicky pomohlo na další týdny šestinedělí.
@karol1996 všude v nemocnicích a porodnicích mají tolik lidí, že Vás tam zbytečně určitě zdržovat nebudou, můj otec kupříkladu teď šel druhý den po operaci téžké kýly domů, takže bych vůbec neuvažovala o nějakém reversu a počkala, co mi řekne doktorka, zdraví miminka za to stojí, věčně Vás tam "držet" nebudou a o pár dní se snad nezblázníte, já byla v porodnici 14 dní a jsou maminky, co tam leží měsíce.
S obema detma jsem skejsla v porodnici tyden kvuli zloutence. A dvakrat jsem to tam probrecela. Ale prezili jsme to samozřejmě, co muzes delat. Lepsi tri dny navic, nez se pak muset vracet..
Reverz nebyl potreba. I podle doktorky to bylo na odchod domu. 🙂
Nešla,až když by mě pustili,dávala jsem malého k oknu naštěstí to oboum klukům stačilo aby hodnoty klesly jak měli,pokud hrozili modrým světlem tak bych o reversu ani neuvažovala.
@karol1996 Tak to je super, doma je doma. Ať se daří 🍀
Ještě doplním, že ty hodnoty se neposuzují jako absolutní, má na ně vliv více faktorů, třeba den od porodu. Takže laik si nemůže říct "naměřeno tolik a tolik, což znamená, že je to OK nebo není". Vyhodnotit to může jen lékař.
Já jsem tehdy měla slušně nahnáno, aby moje děti byly v pořádku (díky opačnému Rh faktoru byla žloutenka silná) a neudělala bych nic, co by šlo proti jejich uzdravení.
@karol1996 měla by jsi být ráda, ze je miminko vicemene v péči lékařů a je pod dohledem i když má "jen" žloutenku.. Mě se malá narodila v únoru ve 28'tydnu. Předčasně a strávili jsme v nemocnici přes 50 dnu! Bylo to šílene.. Mala bojovala o zivot a rikala jsem si, jak některé matky maji to štěstí, ze jdou po par dnech, tydnu domů.. To je vazne tak těžký pockat pár dnů nez bude miminko v pořádku? 🤔
Ne! Nás mohli 24.12 ráno pustit ale žloutenka začala růst.Ano, hlavou mi proběhlo že prostě jdeme domu(,doma 4r Dcerka) ale zdraví prcka bylo přednější.V nemocnicí jsem byla celkové týden, celé svátky ale jsem ráda,že je malý zdraví a já neriskovals
Dnes jsme byly na klasicke kintrole u detske a vse v poradku. Mala pribira a zluta he pry akuratne k tomu, jak nas pousteli 🙂
Já asi furt nechápu, kam tak spěchat..? Jako jasný, člověk má i třeba druhý, třetí, desátý dítě doma s tatínkem/babičkou.. ale proč pro jistotu těch nějakých 72h v tej porodnici nevydržet? Rozhodně je vždycky horší se muset pak do nemocnice vracet.. jako byli tam na vás ošklivý, nedali jídlo, buzerovali vás? Na mě teda všichni neuvěřitelně milý, na pokoji jsem byla skoro celou dobu sama s miminkem nebo měla fajn spolubydlící.. no a za mě normálně nikdo nic neuvaří, takže jsem se cítila jak v hotelu,no🙈😄

@j.a.n.i tak drive se drzelo 10 dni po cisari, 7 dni klasicky…. Dneska jsou to 3 dny. Me se treba 2den dite dusilo jeste plodovkou…. Doma nevim, co bych si doma pocala