Rozpoznání vyrážky u dítěte: Spalničky nebo pátá nemoc?
Prosím o radu. Předem bych chtěla zdůraznit, že zítra samozřejmě budu řešit s lékařem, ale dnes je státní svátek a stejně musím počkat do zítra.
Syn 4 roky. Minulý týden byl 2 dny ve školce.
Ve středu píchání ucha a dostal na 5 dní antibiotika.
V pátek minulý týden laringitida, v neděli, ponděli a včera teploty kolem 37,3-38,2. Unavený, rýma, kašel. Kašel nejdřív vlhký, nyní suchý, dráždivý. Včera kontrola na ORL, všechno bylo z jejich pohledu v pořádku.
A teď k jádru pudla. Dnes se ráno syn vzbudil a je osypany drobnou červenou výrazkou. Alergie to určitě není. Nejvíc je osypany na obličeji krku, pak min na zádech a břiše a jen minimálně nohy a ruce. Tedy zatím. Očkovaný proti spalnickam je. Ale proč se hlavně ptám, tak proto, že mi chybí takovy ten typicky příznak 5 nemoci a to ten červený motýl v obličeji, zarudlé tváře a bílá skvrna kolem úst. Jak jste to prosím měli vy? Děkuji
@sebinka123 nemám tušení,na čem tohle závisí.. u nás to přinesla starší ze školky a mladší to chytla ještě dřív než mě napadlo kouknout na net co to zase máme doma za parádu.. no a já jediná jsem to tenkrát neměla (nebo možná měla,ale ani jsem si nevšimla) a opravdu jsem v žádné izolaci nebyla ani chvilku🙈..
@janina228 No, ze školky asi donesou kde co. Já jsem úplně koukala, kolik je všech možných nových nemocí, který ani neznám. Mám už 2 dospělé syny a když oni byli malí, tak byla v,, kurzu" laringitida. To ještě přijela k nám domů pohotovost, rychlici byli jen ve velkych městech. Dali čípek a ráno k doktorce. No, od té doby nemocí u dětí přibylo teda dost a nebo to kluci prostě neměli a nevěděli jsme o jejich existenci. Internet nebyl. Informace jsem měla jen od lidí, z knížky o matce a dítěti a z Betynky. 😁
Spalničky
@pruskovka nakonec jen 5 nemoc 😉

@sebinka123 jinak mozna uz je pozde, ale syn mel neco podobneho v lete - takove netypicke priznaky trosku, mel pupinky vsude, pediatrovi jse7m se zminovala, jestli jwle to v pohode, cetla jsem, ze tusim ta 6.nemoc nebyva na hlavicce a on rikal, ze tech nemoci je vic, ze ta vyrazka proste signalizuje, ze neco z tela odchazi...takze jsme meli v tomhle netypicky prubeh a nejskou mutaci. 🙂 A fakt to v pohode odeznelo...