icon

Růstové bolesti u dětí. Jak zmírnit noční utrpení?

barumba11
21. říj 2025

Hezký den, dcera cca už od dvou let trpí na noční bolesti nohou.Ja i otec si pamatujeme na na dětství,kdy i my jsme měli výrazné růstové bolesti.On v noci,já jen ve dne.Dcera také říká,že ji bolí nohy,jak rostou. Bolesti přicházejí cca 2x -3x měsíčně.Pozoruji,že mají možná souvislost s větší fyzickou aktivitou předchozí den či dva. Dceru to několikrát v noci probudí a i 15-20 minut pláče. Pomáhá masáž a mazání (čímkoliv,asi spíš psychologický efekt🙂). Jaké jsou vaše zkušenosti? Co vám pomáhá,máte vysledování nějaké souvislosti?Případně měl někdo také tak a byl to běžnější zdravotní důvod?díky moc za zkušenosti a rady!

dashyyy
21. říj 2025

Syna trápí od malička, nárazově, protože roste hodně skokově a pak se úplně úpony a svaly nestíhají dotahovat. U nás hodně pomáhá masáž na masážním roleru a to po každém sportu a při bolestech. Mazala jsem nějakou svalovou mastí z lékárny a moc pomáhalo teplo, zabalit nohy a nahřívat.

barumba11
autor
21. říj 2025
@dashyyy

Syna trápí od malička, nárazově, protože roste hodně skokově a pak se úplně úpony a svaly nestíhají dotahovat. U nás hodně pomáhá masáž na masážním roleru a to po každém sportu a při bolestech. Mazala jsem nějakou svalovou mastí z lékárny a moc pomáhalo teplo, zabalit nohy a nahřívat.

@dashyyy díky moc

martt
21. říj 2025

@barumba11 U syna růstové bolesti pak přešli do jiného problému. Teda pak začali bolesti častěji a začal i kulhat. Pokud by se to u vás take tak objevilo asi bych navštívila pro jistotu ortopeda.

miryp
21. říj 2025

Dětem hodně pomohla suplementace hořčíku a D3 s MK-7 pro lepší vstřebávání. Při atace zabíralo potírání alpou. Pokud se objevují ty bolesti po námaze pravidelně, zvážila bych návštěvu fyzioterapeuta, který se zabývá tělem jako celkem a posoudí, zda ty bolesti nemohou souviset s problémy pohybového aparátu, které je třeba cíleným cvičením odstranit.

kleio
22. říj 2025

Nedávno jsem řešila s 2,5 letou dcerkou. Budila se v průběhu noci s tím, že jí bolí nožičky. Byla jsem se na to i zeptat doktorky, protože mě to u takového mrněte překvapilo, já jsem to mívala až v pubertě. Dr doporučila dávat déčko a v případě nočních bolestí Nurofen, ať se zbytečně netrápí. Už to měla od té doby jednu noc znovu a nurofen zabral.