icon

Rýma u miminka a ucpaný nos

lidusb
4. čer 2018

Dobrý den, prosím o vlastní zkušenosti a o radu. Dcera 3 měsíce má velkou rýmu a dost ucpaný nos. Prosím o rady jak jí účinně od ucpaného nosu ulevit a pomoct jí? moc děkuji.

preiba
•
4. čer 2018

S velkou rýmou raději k lékaři než sedne na průdušky. Vím , že pro miminka jinak byl na čištění nosanku Libenar a jako kapky tuším Masivním pro děti,ale pokud je velká ta rýma ,tak určitě k lékaři... My kapali i kapky do aroma lampy z lékárny dětské eukalyptové pro lepší dýchání , ale už je to dva roky zpátky co byl malý miminko ,už si to tolik nepamatuji 😁🙈

preiba
•
4. čer 2018

Nasivin*

andrejkabarankova
•
Autor odpověď smazal
•
jitka_cv
•
4. čer 2018

A odsávat rýmu odsávačkou,vyvýšit postýlku pod hlavou....

a_sma
•
4. čer 2018

Striknout mořskou vodu, chvilku počkat a odsát. Mame sterimar blocked nose a hezky to uvolní hleny a jdou lépe odsát. Při rýmě a nachlazení taky dáváme fenistil kapky. Ale určitě bude lepší, když se na malou podívá doktorka.

lidusb
autor
•
4. čer 2018

U doktorky jsem byla, dala jí antibiotika.... spise, jestli má někdo osvědčené rady, jak pomoct při ucpaném nosu, abych malé ulevila, než jí ty antibiotika zaberou.

a_sma
•
4. čer 2018

Moc jsem tomu nevěřila, ale hodně nám pomohla pokrajena cibule, posypat cukrem nebo přidat med a dávat po lžičkách. A jak už jsem říkala, hodně pomohl i ten fenistil a mořská voda.

lidusb
autor
•
4. čer 2018

I tak malému miminku (3 měsíce)?

michaeladuchkova
•
4. čer 2018

@lidusb to určitě ne 😣

ela90
•
4. čer 2018

U nas taky vede cibule s medem a stava co pusti tak po lzickach. Ale to jm davala az od 8m. Jinak tu cibuli nadrobno nasekat a dat k postylce. Jak se to odparuje, bude to inhalovat. Strasne nam potom vzdycky jede loznice, ale ryma se spusti mnohem lepe nez kdyz jsem se na to jednou vykaslala.

hope09
•
4. čer 2018

Mořská voda, odsát, zvednout postel, do vzduchu nějaký eukalyptový sprej nebo rýmovník. Držím palce, rýma je vopruz 😣

zmrzlinka
•
4. čer 2018

Libenarem vykapat nos, odsat odsavackou na vysavac, nakapat Otrivin. Zvlhcovat vzduch a zvysena poloha na spaní. Držím palce 👍

a_sma
•
4. čer 2018

Cibuli jsem taky dávala až od 8 měsíců, u mladšího bych se toho bala. Pokrájenou cibuli jsem k postýlce taky dávala a myslím, že to taky dost pomáhalo.

pomoztekacence
•
8. čer 2018

Nejlépe vyvýšená poloha při leženi,zvlhcovat vzduch a kapecky Pamicon.A samozdrejmne oddávat odsavackou protože když se to nedělá miminko je pak zahlenene a bralo by sirupek ještě i na odlehneni.Mala začala jednou tak kuckat,vůbec jsem si nevšiml a ze by mela rýmu ani babičky a dle dr.mela tak byla zahlenena nosníkem i v krku a musela brát sirupek a půlku tabletky