V porodnici zjistili naši Elišsce šelest na srdíčku. Před propuštěním z porodnice nás poslali na kardiologické vyšetření, kde nám zjistili zúžené větve plicnice. Po měsíční kontrole zjistili zhoršení - plicnice se zúžila na ještě horší hodnoty. Na další kontrolu máme jít za měsíc plus nás objednali na vyšetření do Prahy - Motol. Má tu někdo z Vás zkušenosti s touto vadou u miminek a pokud ano, jaký průběh to mělo? Zlepšovalo se to či byl nutný nějaký zákrok, popřípadě jaký? Jsem z toho zoufalá. Maličké je teprve 6týdnů, vada se u ní nijak viditelně neprojevuje.
Ještě mám dotaz, máte děti hodně spavé? Beatka většinu dne prospí, budi se na jídlo, vydrží tak půl hodiny a zase začne být mrzutá a chce spát. Je ji 3,5 měsíce, tak nevím, zda je to běžné nebo jsem přehnaně úzkostná a moc jí pozoruji. Večer tedy naopak ožívá a trvá ji, než usne a je taková celkově neklidná. Někdy zabere až kolem půlnoci.
Na bříšku vydrží tak 5 minut, ale musela jsem s ní tedy víc trénovat. Byla jsem i u fyzio. Jak byla jako malička hodně plačtivá, tak jsme pasení flakaly, protože byla buď po jidle, plakala nebo spala. Má trminky kvůli kyclim, takže to nemá jednoduché.
@martinapolesna Lukášek na dva měsíce a spavy je dost. Pokud ho neboli bříško,což naštěstí není každý den. To se totiž kroutí jak žížala,poplakava a nemůže zabrat. Jinak spinká několikrát denně,pak se nakojila,chvilku je v dobré náladě a pak se zase dá do svého klidu,kdy poléhavá a drimka a pak většinou usne. Večer jak kdy,některé dny máme, říkám tomu večerní romantika 🙂,narocne. Někdy se mi ho podaří uspat az po půlnoci. A nesouvisí to jinak s tím,jak dlouho přes den spal.
@martinapolesna a kdy jste byly u fyzio? My jsme ho past koníky moc nedávali,protože to bylo pro něj hodně namáhavé skrz srdicko. No a teď nepase,nebo spíš minimálně. Většinou,když ho dáme na břicho,tak vydrží tak minutku,ale pak si lehne a lezi. Tak nevím,jestli to už nějak řešit. Kontrola v Motole nás čeká na začátku prosince,tak uvidíme,jak srdíčko reagovalo na to roztažení balonkem
Na fyzio jsem s ní byla tak před měsícem, na bříšku mi nezvedala hlavičku. Ukázali mi jak ji pomoc a během pár dní krásně držela a otáčela ze strany na stranu. Je to pro ni dřina i teď, ale snažím se jí davat několikrát za den, treba i k sobě na hrudník když jsem pololehu, aby byla obličejem ke mě.
@martinapolesna to si myslim, ze je normalni, kazde mimi to ma jinak. Nase mala, ta teda pres den moc nepospi, ale nastesti v sedm vecer vetsinou uz spinka a budi se mezi 6-7.
@bajula87 trochu pozitivni zpravy jsou fajn. Zatim se to nehorsi. Porad malou pozoruje, jestli je vse ok.