SIDS. Máte zkušenost se syndromem náhlého úmrtí?

sabinar
6. pro 2011

☹ prosím máte někdo skušenost se syndromem náhlehho umrtí? 😔

ined77
6. pro 2011

@sabinar ...já teda naštěstí ne 😨 😔 .a co potřebuješ vědět? 😕

prdecek
6. pro 2011

kamarádce takto zemřel chlapeček

sabinar
autor
7. pro 2011

@prdecek ahoi v kterem měsici a byl naprosto zdravy?moc mě to mrzí 😢 a měl ten senzor pro hlídaní těch miminek? ☹

prdecek
7. pro 2011

myslím, že mu byli 4 měsíce, už je to 27let, byl by starší jak já, je to moje kolegyně-kamarádka z práce. Tenkrát asi monitory dechu nebyli.
Tobě se to stalo? doufám, že ne.

werumka
1. led 2016

@ivular ta diskuze uz je skoro pet let stara 😉

ivular
1. led 2016

@werumka Díky - vyskočila mi mezi těmi, kde se aktuálně diskutuje, tak nevím.. No snad už tedy ta největší bolest přešla..

werumka
1. led 2016

@ivular ja na to taky koukala, je divny, ze se to takhle "aktualizovalo".

matire
Autor odpověď smazal
Zobraz
urtica
1. črc 2016

@matire Ve dvou letech už SIDS nehrozí, nebojte.
Jinak se k tomu dají dohledat informace na netu (tuším, že nejčastěji k tomu dochází opravdu v noci, v době, kdy je spánek dítěte nejtvrdší...pak jsou nějaké rizikové faktory jako přehřátí, matka kuřačka apod.).
Existují i teorie, že za tím stojí očkování (nejčastěji dochází k SIDS mezi 2.-4. měsícem, tedy v době , kdy se očkují první dvě dávky hexavakciny) - údajně snad prý v Japonsku, od té doby co odložili očko do stáří 2 let , se SIDS takřka nevyskytuje...ale nemám to z ověřeného zdroje, nevím, co je na tom pravdy.
Jinak známé mamky se to kdysi přihodilo přes den, všimla si , že dítko nedýchá...naštěstí s pomocí záchranky a instrukcí přes telefon, ho opět oživili...

urtica
1. črc 2016

@matire Ještě k tomu strachu - obávám se, že statisticky je daleko pravděpodobnější, že jako rodina zemřete při autonehodě...to Vás asi moc neuklidňuje, ale chci tím chci říct, že těch věcí, co se mohou stát (nemoci, úrazy, nehody, přepadení...) je prostě strašně moc a nemá velký smysl je dopředu řešit. Ano, částečně to můžete ovlivnit opatrností nebo zdravým životním stylem, ale spoustu okolností neovlivníte a je třeba naučit se s tou nejistotou žít...

matire
Autor odpověď smazal
Zobraz
kittykat22
6. črc 2016

@sabinar kamaratka dala spinkat dvojcata a zobudilo sa len jedno. Chlapcek nemal ani mesiac. Nemali monitor dychu.

matire
Autor odpověď smazal
Zobraz
roozenka
6. črc 2016

@matire To je vec nazoru, jestli monitor dechu patri /by mel patrit/ mezi zakladni vybavu, myslim, ze ne. Lidi umiraji, i mala mimca, bohuzel a nekdy i v nemocnici, kde jsou na to pripraveni. ☹

diamanta
6. črc 2016

Ja cetla, ze monitor nezachrani pri pravem sids. Upozorni na zastavu dechu, a muzete se hned pustit do rozdychani, ale pry pravy sids proste nerozdychate... At tak ci onak, ja monitor mela a mam, takova zastava dechu ktera se rozdychat da, za to stoji, at uz to s tim pravym sids je jek chce. Take zapinam i po druhem roce kdyz je zahlenena a hrozi zvraceni, protoze i ja kolikrat videla, ze ona jen lezi na zadech s plnou pusou a neni schopna se ani otocit hlavou a vyplivnout to..

soyevita
6. črc 2016

@matire Taky jsem monitor nikdy neměla a teď ho zvažuji.Někdy ale nepomůže ani svěcená voda......

matire
Autor odpověď smazal
Zobraz
matire
Autor odpověď smazal
Zobraz