Šilhání u miminek, jak probíhá léčba?

guess1
28. led 2017

dobrý den, je tu nějaká maminka, která má miminko, které silhá? Já jsem silhla a byla jsem na operaci. Malá to má asi po mě... jsou ji 4 měsíce a ujíždí ji levé očičko... je mi jasný že to nezmizí.... to má prostě po mě☹ psala jsem do Lexumu paní doktorce a ta odpověděla ať ji přivezu na vyšetření. Nevím co nás čeká... je ještě malinka tak by mne zajímalo jak u takového miminka probíhá léčba a kdy operují. Paní doktorka byla v mailu stručná a už ji nechci obtěžovat dalšími dotazy. Tak to zkouším touto cestou. děkuji za jakýkoliv příspěvek

almara2
28. led 2017

Ahoj,můj starší silhal hodně už od dvou měsíců, na oční jsme šli v 6 měsících. Dr. ho vyšetřila jen nějakým světlem,řekla,že se nezdá,že by měl závaznou vadu. Dostal lepení na oči, jeden den jsme na dvě hodiny zalepili L oko a druhý den P oko. Pak se čekalo, až začne chodit,to mu bylo 15mesicu,dostali jsme kapky a 3 dny rozkapavali oči, potom bylo vyšetření. Zjistilo se,že má dioptrie na dálku,dostal brýle a stále lepime oči. Půjde na operaci až kolem 5let. Lepit oči musí,že šilhání dělá i slabý sval

astyna
29. led 2017

Myslím, že v tomhle věku jsou ještě okohybné svaly oslabené a musí se to samo zlepšit. Když jsem včera koukala na fotky, tak malému se to spravilo samo až tak kolem 6.měsíce. Dioptrie nemá žádné, potmě vidí lépe, než my 🙂 Mám zkušenost z pražského Lexumu, kde jsem byla na operaci s dioptriemi já, jsou tam prima lékaři 🙂

luckavondrova
30. led 2017

Dobrý den,
dle informací od naší oční lékařky - dítě do 6i měsíců může zašilhat. Po půl roce už šilhání může (ale tak samozřejmě nemusí) být předzvěstí nějak oční vady a je dobré nechat očka vyšetřit.

Jezdím se synem od 3 měsíců do Prahy na kliniku Kukátko, specializují se na děti a jsou tam úžasní. S manželem máme oba oční vadu - dioptrie, tupozrakost, šilhání, proto jsem to chtěli podchytit brzy. Vyšetření probíhalo přístrojem Plusoptix, kde po rozkapání očiček zjistí dioptrie a ev. oční vadu. Malý dostal brýličky v 10 měsících, strašně moc mu to pomohlo, do dnes nezašilhá a už se mu vše pomalinku začíná lepšit.

Pokud by Vás zajímali nějak další podrobnosti, klidně mi napište.
Hezký den
Lucka

guess1
autor
16. únor 2017

@luckavondrova dekuju Luci za odpověď🙂 Já si nedokážu představit jak probíhá takové vyšetření u miminek... jak vas chlapecek snášel rozkapaní a vyšetření? a chce vás malý nosit brylicky ? ještě jsem tak malé dítě neviděla s brýlemi....jsou to s tou klapkou? a jsou na gumičku nebo jak brýle drží??

craki
16. únor 2017

Malemu take delali vysetreni silhani v 8m.
Doma jsme par dni museli rozkapat predem a pak ho vysetrili nejakym pristrojem. Silhani mel hranicni, tak jsme zalepovali a spravilo se to.
Ted chodime kazdy rok na kontrolu kde ho sleduji, protoze mame v rodine zatez na dioptrie, silhani i tupozrakost.

Jinak dneska uz se ti resi dost brzo a pokud se to vcas podchyti, k operaci silhani vubec nemusi dojit.
Drive bylo bezne te do 3let se to neresilo proto tech operaci bylo vice.

guess1
autor
16. únor 2017

@craki já když šla na vyšetření tak mi rozkapali oči a za 30 min jsem sla do ordinace... tak doufám že pojedu do Prahy tam mi dají kapky a ať přijedeme za 3 dny 😀 to by mě trefilo. manžel říká že to moc hrotim, tak jsem ráda za vás příspěvek že dřív se to řešilo v pozdějším věku a bylo pozdě... teď máme ukonceny 5. měsíc tak na jaře nás asi objednám to už by to mohli 100% poznat, ne??

craki
16. únor 2017

@guess1 Rika se ze po 6m uz by to jit poznat melo.
Na prvni navsteve v se na maleho jen koukli a rekli prijdte rozkapani za mesicc. A az pak ho poradne vysetrili.
Ted na kontrole ve 20m mu oci rozkapali na miste....

Az se bdes objednavat tak se zeptej jak je to s rozkapanim... Mi dali do ruky recept, ktery jde poslat i mailem (elektronicky recept)

A neboj, ja taky byla za hysterku co to hroti a ted jsem od dr dostala pochvalene ze jsme se na to nevykaslali kdyz mame zatez v rodine... Muz jenim koukal... Radsi tisickrat zbytecne nez jednou pozde.

Jo a davej si pozor na objednaci lhuty... V brne jsme cekali mesic, v Ostrave pres dva.. takze bych tam klidne zavolala hned kdyz chces na jare 😉 a taky budes potrebovat zadanku od pediatra. Nase mi to vystavila s tim ze ona nic nevidi ale kdyz teda na tom trvam a mame to v rodine.... Vylozene se ji do toho nechtelo ale ja na tom trvala.. a dobre jsem udelala.

guess1
autor
16. únor 2017

@craki jo to mas pravdu hned jdu na to... napíšu do prahy doktorce skrz to rozkapani a rovnou se objednám. Naše Pedi že to nevidí a že má jen nesymetricky nos 😀 příští měsíc jdeme na prohlídku tak si rovnou vezmu tu zadanku. moc ti děkuju za užitečné rady 👍 a jak malej snášel zálepování? a vše okolo?

craki
16. únor 2017

@guess1 maly byl nervozni jen pri rozkapavani. To se nam moc nepovedlo, ale slo to. Asi jsme to neimeli nebo mic pkakak, kdo vi...
A zalepovani snasel skvele. Kdyz byl takhle maky tak super. Ted ce 20m by to byl asi pruser 😉