Slzné kanálky - během nemoci začalo očko zas hnisat

missa2
5. pro 2014

V červnu a v září jsme byli na sondáži slzných kanálků. Na poprvé se povedlo jedno oko a druhé se naopak zhoršilo. Proto jsme šli na podruhé a to se zdálo, že se nepovedlo, ale více jak po měsíci (možná po dvou) se to zlepšilo a přestalo hnisat i slzet. Jenže před týdnem byla dcera nemocná (herpangina) a začlo ji očko opět hnisat a slzet. Dcera je od pondělí už zdravá. Nevím jestli volat doktorce. Teď nám hrozí hadičky do slzných kanálků. Nebo jestli se to srovná a je to jen reakce na nemoc. Nebo to není normální. Máte někdo podobnou zkušenost?

mysonek
5. pro 2014

@missa2 ahoj, jak stará je dcera? Já mám 14 měsíční holčičku a s kanálkami jsme si užily dost. Opakovaně ATB, proplachy....Nakonec v 9m sondáž, od té doby ještě jednou ATB asi v 10 měsících a od té doby jí očička jen slzí. Teď má už podruhé rýmu a sice jí očička slzí víc, ale nehnisají. Pokud jí slzí víc, tak jí kápnu ocuflush, jinak už nekapu nic a stále doufám, že z toho ještě vyroste. Jinak nám taky hrozí intubace slzných cest (ty hadičky do kanálků). Ale pokud jí očičko hnisá, tak raději dojděte pro ATB kapky. On ten hnis totiž ty kanálky může ucpat ještě víc.

missa2
autor
5. pro 2014

@mysonek dceři je 15 měsíců. Atb jsme nikdy ani nedostali. Ocarka nám řekla, ze máme dělat masáže 5x denně a kapat ocuflesh. Pokud se nezlepší jet do HK což jsme udělali. A tam nám udělali sondaze. Pak jsme byli objednány na operaci (hadicky) a před 14 dny sme měli predoperacni kontrolu. Tam jsme se dohodli, ze se dělat nebude protože ji uz nehnisalo, neteklo. Doktorka nám i řekla, ze je nepravděpodobné, ze se to najednou vrátí. Tak me to teď zarazi.. Kdo mi muže ty atb předepsat? Kdyby něco máme jet do HK ale tam si myslim, ze nás nazenou na operaci.

ladaa20
5. pro 2014

@missa2 ahojky sice na slzne kanalky netrpime,ale mame ted zanět spojivek a taky nam oči hnisaly dostali jsme atb a několikrat denně oplachuji oči řepikovym čajem a dost to pomohlo babička řikala když byly problemy s očima oplachovali vždy řepikovym čajem

missa2
autor
5. pro 2014

@ladaa20 a fakt to pomáhá? Uz jsme zkoušeli MM, Heřmánkovy čaj a nic.. Tak jsem trochu skeptická. Ale za pokus to stojí... Za jak dlouho jste viděli první zlepšení?

ladaa20
5. pro 2014

@missa2 ahojky po dvou dnech a oplachovali jsme fakt často rano jsem uvařila a použivala cely den každe oko zvlašt čistym vat tamponem

missa2
autor
5. pro 2014

@ladaa20 tak dekuji za tip. Vyzkousime. Kupovala jsi v lékárně? Nebo v samosce?

mysonek
5. pro 2014

@missa2 já teda řapíku moc nevěřím. Přiznám se, že ze zoufalství jsem ho taky zkoušela, i MM (a to jsem lékařka, takže fakt věřím spíš na klasickou medicínu 🙂 ) a nepomohlo nám to. Pak jsem ještě zkusila homeopatika Silicea CH9 a nevím jestli to bylo tím, ale od té doby nám očička nehnisají. Ale slzí teda pořád. Ale já pořád doufám, že z toho ještě vyroste (v zahraniční literatuře jsem četla, že naděje je do 2 let) A pokud vám pomáhá ocuflush tak kapejte ten. Nám nikdy nepomohl, pokud očičko fakt hnisalo tak pomohly jen ATB kapky. Pokud tekl jen hlen tak pomohl. Držím palce ať se Vám to vyléčí i bez operace. Ale fakt pokud to bude hodně hnisat, tak raději o víkendu zajeďte pro antibiotika, napíší je i na pohotovosti. Pokud ty kanálky nemá ještě úplně dobré, tak by to ten hnis mohl zalepit ještě víc.

mysonek
5. pro 2014

@missa2 jo ten řapík kup raději v lékárně, přece jen tím budeš otírat očička. Já teda kupovala v lékárně.

sasui01
5. pro 2014

@missa2 @mysonek nejsem zadny zastance homeopatik a ani jsem tomu moc neverila. Syna teda ty kanalky trapily ale ne tak akutne. Zkouseli jsme vsechno mozne a taky pomohli az homeopatika 🙂

rozzaarka
5. pro 2014

@missa2 vyzkousela jsem na kanalky vsechno mozne, vse pomohlo na tyden a pak zase zhorseni. Z homeopatik na pomerne dlouho pomohla Silicea, ale pak se to stejne vratilo, co nam ocicko zachranilo, byly kapky Ocu - flash. zkus to, lepsi nez nejaka sonda pokud to zabere. davala jsem MM, ATB, Omisan, dvoje homeo a tyhle kapky nas zachranily. drzim pesti

rozzaarka
5. pro 2014

A ten repik by taky mohl pomoct 🙂

rozzaarka
5. pro 2014

@missa2 aha, tak koukam, ze ocu flash jste meli... tak zkus jeste ten omisan, ten je prirodni a taky dobry, ale vic bych vsadila na ty homeo

mysonek
5. pro 2014

@rozzaarka @missa2 : jo omisan je taky docela dobrý, ale asi nepomůže na hnisající očičko. Ale určitě vyzkoušet můžeš.

mysonek
5. pro 2014

@sasui01, @missa2 já taky na homeopatii moc nevěřím, ale je fakt, že to po té silicee přestalo hnisat. Měly jsme teda i ATB, ale předtím se to vždy vracelo a po těch homeopatikách se to nevrátilo. V každém případě zkusit můžeš, stojí asi 80 korun, my braly 1 granulku 3x denně asi týden. Určitě to neublíží.

missa2
autor
5. pro 2014

@mysonek Homeopatika jsme taky vyzkouseli. Asi dvoje. Siliceu a jeste něco a taky nic:-/
Ocuflash jsem myslela, ze je jen taková dezinfekce? Od hnisu nám to nepomohlo nikdy. Jen pořad používáme aniž bych věděla proč vlastně. Nechci aby ji to ten hnis ucpal. Ráno ma jen slepene očko ale spis ji hodně slzí. Při mackani hnis nevytece. V pondělí asi zavolám pediatrovi.

mysonek
5. pro 2014

@missa2 jo ocuflush je desinfekce. Ale jestli jí z toho neteče hnis, tak to je snad v pohodě. Malá když měla záněty spojivek, tak jí z očiček tekl fakt žlutý hustý hnis a na to nic jiného než ATB nepomohlo, bohužel vždy jen na chvíli. Pokud jí očičko jen slzí, nebo jen hlení, tak tam určitě nemá žádnou bakterii a ATB nejsou potřeba. Ale pokud se Ti to nezdá, tak raději zajdi na oční. Ideálně se domluv tam, kde jí dělali tu sondáž.

missa2
autor
5. pro 2014

@mysonek no na vymackani to není. Ale uz druhy den po ránu měla ošklivě slepene ocicko. Cele. Jako to mívala driv před operaci. A pak ji strasne slzí, ale to nám v HK tehdy řekli, ze je taky spatne. Tak přemýšlím, jestli třeba týden počkat, jestli se to nesrovna (ze je to reakce po viroze) a spraví se to. Zase se bojím, ze v HK nás budou brát od kusu a rovnou nás poženou na operaci. Což ja nechci ale zase nechci nic zanedbat..

missa2
autor
5. pro 2014

@mysonek takže vám také ocicko hodně slzí? My máme víceméně neustále uslzene oko. Siliceu jeste vyzkoušim, mam ji jeste doma. Možná jsme spatne dávkovali. Uz nevybavuji, zkoušeli jsme to na jaře. A vy tedy s ockem nebudete nic dělat? Nijak neřešit a čekat, jestli se to do dvou let dítka nespravi?

mysonek
5. pro 2014

Nám slzí obě očička pořád, při rýmě víc, když nemá rýmu tak méně. V tomto věku je asi jedinou možností ta operace a myslím, že vyčkáváním nic nezkazím. Takže počkám minimálně do roka a půl a pak zavolám do Prahy na Karlák, kde malé dělali sondáž. Ale pokud jí očičko bude hnisat tak to určitě budu řešit hned. To slzení samozřejmě také značí špatnou průchodnost kanálku, ale ještě doufám, že by z toho mohla vyrůst (i na takovýchto diskuzích jsou někdy maminky co píší, že se to dětem zpravilo až po roce) A bojím se narkozy u takhle malého dítěte a navíc mám i strach aby si malá tu kanylu z oka třeba nějak nevyndala, nemá ještě moc rozumu. A tu siliceu jsme dávkovaly 3x jedna granule, ale to jsem našla v nějaké podobné diskuzi jako je tato, nikde u homeopata jsme nebyly.