Stále nemocné dítě: Co ještě vyzkoušet?
Ahoj holky, mám syna 2.rokem ve školce. Bude mu 5. Stále nemocný. Tento rok je to ještě horší než loňský. Stále kašel rýma. Na podzim spalova angina, mykoplasmata antibiotika měsíc v kuse. Od října nevydržel ve školce déle jak 5 dní v kuse a tak to trvá furt. Chodíme na alergologii, deficit v buněčné imunitě měl Imunor efekt nula!!!! Na orl jeden doktor řekl, že mandlí ven, druhý že není ani zvětšena, že bypockal. Údajně má reflux, bere helicid už 3.měsíc efekt opět nula. Dávám bylinky, rakytnicek, nic. Imunoglukan též efekt nula. Napadá vás co s ním? Letos jsem ještě doma ale příští rok se vracím do práce a to bude na palici.
No, já si s dětmi prošla už ledasčim, zkusila ledasco a bohužel vše k ničemu, jenom vyhozené peníze. Takže já zastáván názor, že si ty děti tím prostě musely a musí projít a zhruba při nástupu do školy se začne zlepšovat, přičemž já to nijak neovluvním...
Měli jsme to podobně. Vždy měl nejvíce zameškaných hodin. Skončilo to v 9 letech. Hodně jsem mu dávala do jídla lichořeřišnici, za chvíli bude doba pro nasazení. Je to přírodní antibiotikum. Doktorka na ORL mi řekla, ať se přestanu bát, kdy bude zase nemocný, že to bývá u prvorozených dětí, že to měla se svým prvním synem stejně. Ale že sama ví jak je těžké to udělat přestat mít obavy a že máme jet k moři. Jsme věřící, tak jsme jeli i na pouť do Mariazell. Tam jsem to všechno odevzdala, požádala o pomoc, napili se tamější svaté vody a uvěřila, že je s nemocemi konec. A byl. To bylo v těch jeho 9 letech. Okamžitá změna. Psychika je mocná. A k tomu moři jsme jezdili taky.
@evik19 Určitě s Tebou souhlasím ohledně toho tepelného komfortu. 👍 Ale při poslední nemoci všech dětí jsem i já vypla topení úplně a chodím doma ve svetru - kluci měli postupně oba laryngitidu a ten teplý vzduch jim vůbec nedělal dobře. Jinak jen oponuji - i do toho mrholení a větru, deště je potřeba se dobře obléknout - vrstvy, membrány, bláťáky a pak to počasí nehraje žádnou roli. 😉 Mám to vyzkoušené na sobě a třech dětech.
na dobrou imunitu jsou zásadní tři věci
dobrý spánek ( myšleno hodně hodin, prostě kvalitní spánek)
dobré jídlo ( myšleno zdravé jídlo, bohaté na sacharidy, železo, vitamíny)
pohyb (hopsání, skákání, prolízky, procházky)
pokud je pořád takto nemocný, může to mít souvislost se vším od narození, takže jako kojení, když ne kojení, tak jaká umělá mléka, pokud má nějaká omezení od miminka, dá se očekávat, že se na to nabalí později další neduhy.
nicméně, jak spí a jak jí? tady můžeš udělat hodně pro něj do budoucna.
Ahoj, za nás rozhodně vitamin D (vigantol na předpis) Mám dvě malé děti ve školce a podzim jsme zvládli krásně, jen občas rýma, ale žádný těžký průběh. Teď tedy měli oba neštovice, ale vlastně dobře, že je máme za sebou. Ještě jsem jim zkusila na podzim přidat po kapce cbd olej a myslím, že v kombinaci s vit.D nám zachránil hlavně psychické zdraví celé rodiny.

@evik19 takhle je furt nemocné moje nejmladší. A taky mi každou chvíli sousedka komentuje, že dozajista není dostatečně oblečené. 😅