Stále nemocné dítě. Napadá vás, co ještě udělat?

helcakab
19. bře 2022

Ahoj holky, mám syna 2.rokem ve školce. Bude mu 5. Stále nemocný. Tento rok je to ještě horší než loňský. Stále kašel rýma. Na podzim spalova angina, mykoplasmata antibiotika měsíc v kuse. Od října nevydržel ve školce déle jak 5 dní v kuse a tak to trvá furt. Chodíme na alergologii, deficit v buněčné imunitě měl Imunor efekt nula!!!! Na orl jeden doktor řekl, že mandlí ven, druhý že není ani zvětšena, že bypockal. Údajně má reflux, bere helicid už 3.měsíc efekt opět nula. Dávám bylinky, rakytnicek, nic. Imunoglukan též efekt nula. Napadá vás co s ním? Letos jsem ještě doma ale příští rok se vracím do práce a to bude na palici.

martt
19. bře 2022

@helcakab Zkoušeli jste klasická probiotika? A jsou i ústní probiotika Bactoral , které nám pomohli na častou nemocnost. My jsme kombinovali oboje.

majulkaa
19. bře 2022

@helcakab Taky bych pridala probiotika a vitamin D. U nas taky velka nemocnost, ale maly je ve skolce teprve prvni rok. Nicmene po pul roce se mi zda, ze se to lepsi. Davame denne Betaglukan (s vitaminem C), probiotika a vitamin D.

zmrzlinka
19. bře 2022

@helcakab nechat vyndat nosní mandly.Synovi po sérii nemoci ( mononukleóza, borelióza) pomohl Multisanostol sirup + probiotika + vit D.
Ale marodil ještě v 1. třídě.

treasurka
19. bře 2022

Na ta mykoplasmata nam pomohl Bronchovaxom, ake je mu 8, a o moc lepsi to neni stale…

lida9
19. bře 2022

more... hodne dlouhy pobyt idealne v zari pred zimou ci vicekrat do roka... v cechach aspon solna jeskyne pravidelne... nam to pomohlo ( tedy pred covidem kdy se mohlo jezdit), ale syn byl ten rok zdravy🙂)

te_reza
19. bře 2022

Vyndavat nosní mandli pokud není velká je blbost. U nás pomohl bronchovaxom. Marodila ve školce v podstatě 3 roky.

martiniquest
19. bře 2022

Letosni skolni rok je uplne v haji. Syn je ve skolce treti rok a co se deje letos, to jsem jeste nezazila. Je to tou izolaci, rouskama a podobne. Imunita si odvykla. Kazdopadne nezminijes vitamin D a C. To povazuji za nezbytny základ

helcakab
autor
19. bře 2022

@martiniquest vitamín D dávám od podzimu pomalu do léta, imunor i bronchovaxom letos užíval. Efekt??? Opět nula!!!

helcakab
autor
19. bře 2022

@helcakab opravdu je to zoufale nejhorší že mi přijde, že si s ním už nikdo neví rady, na alergologii jdeme v dubnu tak jsem zvědavá co vymyslí,bactoral jsme nezkoušeli můžu ještě zkusit

malanoha
19. bře 2022

Nám docela pomáhá Bactoral a taky dovolená u moře...

neomenia
19. bře 2022

Psychika? Co doma? Vse ok? V školce spokojen? Jaky vztah mate vy dva? Některé mámy to nerady slyseji, ale psychika dělá hodně.

helcakab
autor
19. bře 2022

@neomenia doma ok. Ve školce se mu podle mě extra nelíbí, jenže vemte zase v úvahu, že od si tam v podstatě nemá ani kdy zvyknout. Odchodil celé září bez nemoci, od října do prosince hádejte kolik tam byl dní? 3!!!!!!!!! Takže v lednu začínal "znovu" ráno s brekem, po obědě domů a v pohodě spokojený. Jenže on tam chodí tak málo. 14 dní v kuse odchodil teď poprvé od toho října! a od včera opět kašel rýma, do toho mám 2. Dítě nikam se nedostanu,každého pitomeho doktora řeším kdo mi pohlída to nemocné? Funguje jen 1babicka ale ta hlídá další 4 vnoučata.

helcakab
autor
19. bře 2022

@neomenia jinak vztah se synem bych řekla, že mám trošku komplikovanější to přiznám, trochu spolu bojujeme, jednu dobu sem mu docela dávala najevo, ze me štve, že je zase nemocný atd. To se už snažím nedělat. Je fakt, že k druhorozene dceri mám blíž, ale snažím se, aby se syn necítil odstrceny apod.

bara88
19. bře 2022

A co nějaký sport, dělá?jak často tráví venku? a otuzovani taky dělá hodně

helcakab
autor
19. bře 2022

@bara88 my sme právě venku furt, i jedna paní z vesnice se divila, že je nemocný, "vždyť vy jste venku za každého počasí " a ano, vítr, mrholení, 2x denně venku minimálně hodinu půl, často jezdíme s detmi do lesa na túry, aktivně sport nedělá, ale ty běžné věci lítá na zahradě, kolo, kolobezka, denní procházky.

neomenia
19. bře 2022

@helcakab to může být kámen úrazu- on cítí, že ho neprijimate úplně bezpodmínečně a ví, že když onemocní, bude foma s vámi a bude mít tu péči a pozornost, kterou potrebuje. V souvislosti se zvýšením kortizolu, což je hormon stresu, který se vyplacuje do krve, když jsme ve stresu, a jeho ucinek je mimo jiné snížení imunitnich reakcí. No a jedno s druhým...a jsme doma....jak z toho ven? Zkusit mu věnovat větší peci mimo nemoc, brat ho takového, jaky je. Jinak samozřejmě je dobře, že to řešíte i po stránce medicínské, ale psychika s tím velmi úzce souvisí.

cikitkapb
19. bře 2022

@helcakab No a jsme doma… On to cítí, chce tvou pozornost, a jediná šance jak jí dostat je… být nemocný. Protože ví, že se o něj postaráš. Jak funguje partner? Že by pohlídal mladší, abys měla víc času na staršího? Jasně, že to nemusí být dlouhá doba… stačí 20-30 minut, ale pravidelně, aby věděl, že i jeho potřeba být s mámou je důležitá a bude naplněna. Chvilku to potrvá, a ze začátku možná budeš mít pocit, že ta pomyslná synova nádoba, na naplnění kontaktu s mamkou, je bezedná, taky jsem ten pocit měla, ale to přejde, když ten čas společně strávený, bude pravidelný a hlavně kvalitní. Že budete spolu jen vy dva, třeba stavět kostky, půjdete na chvilku ven před barák. Můj syn je i rád, když jdeme jen sami dva nakoupit… Já mu říkám, co má nosit z regálů a on chodí a nosí, jeho to baví, a já jsem ráda, že se nemusím ohejbat. 😅 Je prostě rád, že je se mnou sám, a že se mu věnuju. Zkuste si o tom s chlapem promluvit, jestli by ti s tím dokázal pomoct. 😉

helcakab
autor
19. bře 2022

@cikitkapb manžel funguje myslím že kdyby takoví byli všeci, po práci je s detmi vesměs on nebo jedeme do koutku, na výlet, víkendy jsme většinou někde v lese opět všichni spolu. Ze bych byla sama se synem někde to zase ne. Nevím že by to bylo jen tím ta nemocnost to se mi moc nezdá.

helcakab
autor
19. bře 2022

@bara88 taky jsme snížili doma teplotu, snažíme se omezit sladké, dříve pil sirupy teď jen bylinkové čaje, řekla bych, že se snažíme dělat co se dá, ale nemocný je furt a ještě víc než loni.

cikitkapb
19. bře 2022

@helcakab Tak já netvrdím, že je to jen tím, ale myslím si, že to na tom bude mít velký podíl.

helcakab
autor
19. bře 2022

@cikitkapb nevím myslím, že se dětem věnujeme nebo se aspoň snažíme

helcakab
autor
19. bře 2022

@helcakab úplně mám po náladě představa že opět doma s nemocným děckem a druhým, představa jak se celé dny hádají,postuchuji žijí v tom od října furt syn doma že školky.

evik19
19. bře 2022

@helcakab Já jdu trochu proti tomu otužovacímu proudu, naopak jsem zastánce tepelného komfortu. Sama za sebe vím, že stačí, že je mi chvilku zima a hned z toho mám rýmu. Takže ven chodím oblečená tak, aby mi fakt bylo teplo a doma mám taky vytopeno tak, aby mi bylo teplo. Sama jsem byla vychovaná studeným odchovem a celé dětství mi byla pořád zima a pořád jsem byla nemocná. Co si kupuju oblečení sama, je to o dost lepší🙂 Svoje děti oblíkám tak, aby jim bylo teplo a i doma chci, aby neprochladly a musím zaťukat, že nemocní téměř nikdy nebývají. Na procházce v mrholení nebo větru, kdy prochladneš fakt hned, nevidím nic zdravého.

eliska_r
19. bře 2022

@evik19 já mám doma otužilce od porodnice a já s nima třema (včetně tatínka) od prvního porodu doma mrznu 😂 takže všichni jsou jen v plíně nebo trenyrkach s tričkem a já ve svetru a teplých ponožkách k tomu 🙈
Nicméně oba synové byli letos extrémně nemocní a to ještě do školky ten starší nechodí. Ale děti kamarádů ano. Doktorka, která je i imunoložka a alergologička řekla, že je toho teď hodně a jediné, jak to omezit je fakt ty děti izolovat od ostatních dětí. U skolkových dětí doporučuje vitamnim D a ovoce, zeleninu. My přidali od 3 let ještě denně kapku propolisu a jasně, rýma a kašel občas přijdou, ale už to není zánět průdušek a jiné…

tahejhula
19. bře 2022

@evik19 to je pak otázka oblečení, tepelný komfort může být i za mrholení.

evik19
19. bře 2022

@eliska_r já mám doma taky otuzilce od porodnice, proto píšu, že děti oblíkam tak, aby jim bylo teplo, ne tak, jak bych oblékla sebe, protože to jsou dvě úplně odlišný věci🙂
@tahejhula I já chodím ven za každýho počasí, ale v mrholení nebo větru to prostě nepovažuju za zdravou procházku. Jdu ven, protože chci, ale určitě si od toho neslibuju zlepšení imunity.

tahejhula
19. bře 2022

@evik19 s mnoha dětmi není doma k vydržení. Tak holt správně obléknout a ven. Jednoduše nutnost.

vikinkav
19. bře 2022

@evik19 ja tedy souhlasim, letos pres zimu jsem fakt dbala aby deti byly hodne oblecene, hlavne take proto, ze byly ve skolce kdovi jak dlouho tam jsou venku. Takze jeste minuly tyden sla dcerka v kombineze a svetru, je hodne zimomriva a kdyz ma studene ruce tak druhy den ma hned rymu. Takze jsem je oba dva oblikala jak diva, proste o neco vic nez by bylo uplne nutne, syn je ve skolce druhy rok, dcera prvni a krome covidu a nestovic chybeli kazdy 1 tyden na podzim a jinak chodi furt.

neomenia
19. bře 2022

@evik19 taky oblékám děti teple, stejně jako sebe , nemám ráda pocit chladu. A taky nestonaji, takže timpadem taky nejsem zastáncem názoru, že otužování vše spasí. Pravda je, že tedy chodíme ven pořád, asi ne za deště, ale v jakémkoliv mraze a v horku, ve vetru taky. Takže to samo o sobě je zoceluje. Ale jsou prostě dobře oblečené, někdy kroutim hlavou nad tím, jak špatně oblečené nekdy děti v zimě vídám, bez čepice, v leginkach jenom, v teniskach...to pak mam opravdu pocit, ze si o to nachlazení koledují....

evik19
19. bře 2022

@tahejhula
@vikinkav
@neomenia Ano holky, taky chodíme ven za každého počasí, ale prostě kvůli té změně prostředí a za pohybem, fakt si nemyslím, že bych tím dělala něco extra zdravého, když je venku hodně lezavo. A když mi pak nějaká maminka vykládá, jak svoje dítě, co chodí i v mraze v leginách, otužuje, přitom jsem to dítě ještě nikdy neviděla zdravé ani dva dny v kuse, tak si o tom myslím svoje. Ale každý má svoje strategie a taky každé dítě je jiné.