Stále nemocný.... Už jsem na nervy. Někdo podobně?

2. dub 2024

Ahoj, je tu někdo kdo to má podobně?
Mám syna 2r8m, od února chodí do školky, do té doby než šel do školky, nemocný býval, ale nic hrozného.
No a teď od února je doma každý týden, od února byl ve školce celý týden jen 1x, vždy tam je 2-3 dny a mám ho doma, buď rýma nebo kašel. Jenže on nemá trochu rýmu jak některé děti, on má vždy sopel až u kolen, a kašel až ho to rve, u doktora se na nás už dívají jak na blázna. Byli jsme u alergologa tam vše negativní, dal leky imeprazol+nazonec že má velké mandle, na ORL jdeme na kontrolu (zda se mu budou trhat mandle) příští týden. Chodím na brigádu, když je malý nemocný tak musím řešit hlídání nebo kdo ho vyzvedne že školky, manžel vyzvedávat nemůže... No prostě je to nějak na mě moc.

anniej
2. dub 2024

Představa soplu u kolen mě pobavil 😅 Děcka s těma virama v té školce snad kšeftují. Mně taky malá vydrží maximálně 2 týdny. Ono se to ustálí časem, s tím se nedá snad nic dělat, vydrž. Bohužel je to normální, je to snad v každé školce. Podpořit nějakými vitamíny, tim nic nezkazíš. Nechávat hned vytrhnout mandle - pokud opravdu nemá závažné problémy a jen tahá bordel ze školky, ze kterého se v klidu dostane - je za mě v tomto případě trochu drastické řešení.

hanka_12345
2. dub 2024

Ahoj, syn byl taky na mandlich, protoze byval dost casto nemocnej, ne teda tolik co vy ale nevydrzel nikdy dyl jak 3 tydny a byl 14 dnu doma. Do toho mival zanety ucha.
Po te mandli ani nevim jak to zhodnotit ale asi jo asi sme si pomohli.. Byl n tom v lednu a nemocny byl asi 2x s tim ze prubeh je urcite lepsi. Driv jak dostal rymu tak druhej den uz kaslal a byl doma, ted posmrkava tyden a pak to odejde, kasel se nerozjede. Zanet ucha teda nemel ale po tom vytrzeni a nasledknym prichodu do skolky, asi za tyden paradni zanet spojivek 😀 ale jo, drzi se.
V nemocnici mi rekli pak ze je mel hodne zdurely a veliky

mabs
2. dub 2024

To moc dobře znám. Dva, max. 3 dny ve školce a pak 3 týdny doma. Pořád už 2,5 roku. Teď se to teda začalo malinko lepšit. Lítali jsme po doktorech, žádná vyšetření nic neukázala. Prý mám vydržet, že se to srovná.

rozitta
2. dub 2024

Dávej mu imunologlukan, má sice účinky až za 3 měsíce ale stojí to za to. Syn byl přesně jako ten tvůj a toto mu pomohlo. Bral sirup (musíš se přesně držet návodu) teď je větší tak umí spolknout kapsli. Před spaním, půl hodiny po posledním jídle. Je teď nejméně nemocné dítě ze třídy. Nám to pomohlo na 💯 . Můžu ti vyfotit jeho vysvědčení, že chyběl za první pololetí 25 hodin - to je 6 vyučovacích dní.

veronikalam
2. dub 2024

Syn 3,5 od podzimu taky ve skolce a na podzim vydrzel ve skolce tyden. Pak vzdy 2 tydny doma s rymou a kaslem nebo nejakou nemoci. Ted uz vydrzi ve skolce 2 tydny, nekdy dokonce 2,5 tydne. Chce to vydrzet.

jannym
2. dub 2024

To chce klid a pokud to nebude lepsit antidepresiva (kdyz mi tohle rekla detska dr poprve tak jsem si myslela neco o polibeni pr…ale, nakonec to tak skoncilo, kolotoc nemoci, snahy pracovat (HO) a stihat terminy, domacnost a skolni a zuskove povinnosti starsi dcery … syn prvni dva roky promarodil pak byl chvili klid a ted v unoru chytl chripku ze ktere se dostal docela dobre (narozdil ode mne ja to dotahla az na zapal plic) a od te doby je to zas na masli, co ja bych dala jen za sobel po kolena…on musi vzdy bacily prevarit na 39, jinak to asi neni poradna lecba…syn nakonec skoncil na imunologii, zjisteni astma a dostava imunor to pomaha ma pak delsi mezery mezi nemocemi

keysi90
2. dub 2024

My v tomhle módu jedeme už 4 roky. Dcera má 7, už se stává, že vydrží ve škole i měsíc. Syn má 5, tak to je pořád stejné jako to máte vy. Krom soplu u kolen mívá pravidelně i vysoké horečky. Je to na mašli. Syn bere imunor, dcera také plus má teda ještě k tomu astma. Oba mají potravinove alergie, takže jim vařím obědy do ústavů a chystám svačinky. A mandlu mají oba venku. Žádná změna se nekonala.

marketa1218
3. dub 2024

Je to těžký, co ti budu povídat, ale dítě si musí získat imunitu. Malá co je ve školce druhým rokem, je to o něco málo lepší, ale žádný zázrak. Také pořád něco tahá a když to není třeba rýma nebo kašel, tak je to zánět spojivek apod.

exbordelar
3. dub 2024

No je to bohuzel normalni v tomhle veku... u tebe jde asi spis o to, ze jsi ve stresu z toho, ze slibis, ze nekde budes a vykonas praci a ono se to takhle zkomplikuje.. Nevim, jak casto chodis, ale doporucila bych ti, aby sis na ty dny, kdy pracujes, uz predem domluvila hlidani, kdyby neco. At je babicka/teticka/kamaradka v pohotovosti, kdyby zase najednou onemocnel. Vyvarujes se tak stresujiciho shaneni hlidani ci odrikavani prace na posledni chvili.
No nemame to, my mamy, vubec jednoduche!
Coz mi pripomina caste diskuze - jak muzeme byt radi za nastaveny system v CR, ze mame 3 roky materskou, zatimco Spanelky chodi do prace uz pul roku po porodu (mozna dokonce driv). Jenze problem je v tom, ze ceske zeny by klidne do prace driv klidne sly, ale neni KAM umistit to dite. Asi tezko nechame rocni batole samo doma, ze jo 😅 Takze jinde ve svete, kde se chodi do prace uz brzo, tak ale maji nejak osetrene, kdo se mezitim postara o dite. Coz u nas plosne neni, a to je jeden z duvodu, proc je u nas materska tak dlouha. Ale to jsem odbocila od tematu. Drzim palce, at to zvladnes 😘

krasna_neznama86
3. dub 2024

Můj syn šel do školky ve 4,5 letech, první rok a půl byl víceméně doma. Před nástupem do školky měl jen jednu virózu, jinak nic. Po nástupu peklo. Teď mu bude 7 a od konce listopadu měl streptokoka, pravděpodobně covid (měli jsme ho doma všichni), 2x malou virózu, chřipku a ten angínu a aftózní stomatitidu. Od září do konce.listopadu chodil do školky téměř neustále. Na imunologii ok, super hodnoty, alergie žádné, nosní mandle malá. Dle.dr se promoruje. Dlouhodobé bere aerius a dostal ještě lék montelulast, ale po něm kašlal, tak ho nebere.
Přeji Ti pevné nervy, páč o těch nemocích mluví všechny maminy v mém okolí, nejsme výjimka.

tehulinka91
3. dub 2024

Měli jsme to podobně, syn má přes 5 let a pořád to řeším, už ne v takové míře, ale u nás je to hodně refluxem, nesmí sladké a bere helicid, jinak kašle a soplí, snažíme se mu podpořit imunitu kozím kolostrem. Alergologie OK, na ORL je to na hraně, ale není to na operaci zatím, na podzim jedeme znova kolečko kontrol, tak uvidíme.

autor
3. dub 2024

Děkuji holky za odpovědi.
Jinak bereme Imunor, zatím 5 lahvička. Snad to k něčemu bude.