Předškolačka je neustále nemocná. Poradíte?

kikus16
27. pro 2021

Dobrý den, prosím o jakoukoliv radu. Už jsme bezradní. Dcera ma za 3 měsíce 6 let, v září by měla jít do školy, ale je neustále nemocná. Do školky chodí třetím rokem. Ze začátku vydržela týden ve školce a onemocněla 2-3 týdny doma a znovu. Teď od září byla ve školce cca 14 dni když to sečtu. Vydrží jeden den a druhý den už má rýmu, kašel a teploty, měla i zápal plic. Máme doma 2 měsíční miminko, které už se taky od dcery nakazilo, tím že je předškolačka do školky musí a ja se děsím s čím zase přijde. Chodí na alergologii, ma astma a alergie na kde co. Podle krve ma imunitu v pořádku. Ted byla na znovu na krev, davala stolici a moč na rozbor, vše v pořádku. Sono břicha v pořádku. Podle doktoru je prý zdravá a nevidí důvod proč je pořád nachlazená. Co můžu vyzkoušet dál? Už nevim kam zajít. Čínská medicína? Prosím o vaše zkusenosti. Děkuji

pampeliska1313
27. pro 2021

Nevim jestli to není blbost, ale známá dávala homeopatii - ale měla doktora i homeopata v jednom. Možná bych zkusila tohle, kdybych už nevěděla kudy kam. Ale aby to byl i doktor.

neomenia
27. pro 2021

Co psychosomatika? Zamyslet se do hloubky nad vztahy v rodině, vztahem vy- ona. Nekdy to odhalí víc než tisic vyšetření.

kikus16
autor
27. pro 2021

@pampeliska1313 To jsem si taky zjišťovala. Tady ve městě je jen jeden homeopat, ale recenze nic moc. Jedině bych musela pozjišťovat ještě jiná města.

kikus16
autor
27. pro 2021

@neomenia přidala jsem se na fb ve skupine psychosomatika. Dcera má od malička vše, nikdo z rodiny děti nemá, takže vyrůstá jen mezi dospělými a je na mě hodně závislá. Nikdy nespala u babičky ( obě bydlí daleko ) Vím ze bude chyba ve mě. Teď narozením miminka se citi odstrcena. I kdyz se s ni tulim, nejde to jako dřív. Několikrát denně se mě ptá jestli ji máme rádi. Je hodně citlivá.

neomenia
27. pro 2021

@kikus16 v tom bude asi zakopaný pes . Holt miminko dat do kočárku nekomu na vozeni a mezi kojenim si delat cas jen pro sebe ..aby se cítila líp. Ideálně pravidelně, ne jen obcas. Společná cukrarna, popovidat, kino, zoo , aquapark ..

kikus16
autor
27. pro 2021

@neomenia děkuji za radu, bohužel nemám komu dát dítě na hlídání. Manžel dělá na 3 směnný provoz, takže pravidelně to taky nejde. A navic nejsem očkovaná, takze taky moc možností nemám. Chci počkat az ukončím kojení a to jen tak nebude. Vypada to, že se nesnažím najít způsob jak trávit s dcerou čas, ale opravdu to nemám jak udělat. Rodina bydlí 50 km daleko a na kamarády nemáme štěstí.. jediné co můžu udělat, tak si s dcerkou víc povídat nebo jít s ní sama ven, kdyz pohlídá manžel.

martiniquest
27. pro 2021

Tento rok jsou extremne nemocne vsechny skolkove deti. Je to nasledek izolace, lockdownu a rousek. Modlim se, aby to pristi zimu bylo lepsi. Syn, predskolak, od zacatku zari chybel 8 tydnu!!!

kikus16
autor
27. pro 2021

@martiniquest ano souhlasim, že jsou nemocné všechny děti, ale dcera je nemocná pořád už 3 roky a to covid ještě nebyl. Ne právě jen tento rok :( jinak bych to neřešila.

martiniquest
27. pro 2021

@kikus16 Pardon, nedavala jsem pozor pri cteni uvodu

martt
27. pro 2021

@kikus16 Úplně vím co prozivas. My jsme synovi kvůli časté nemocnosti dávali odklad školní docházky. A stejně nam to moc nepomohlo. V první třídě od září do ledna byl skoro pořád nemocný a ve druhé třídě podzim také. Ted v létě mi někdo poradil ústní probiotika Bactoral a musím říct , že v září marodil jen jednou a až teď na Štědrý den dostal horečky a vypadá to na nějakou virozu.

victress
27. pro 2021

předškolní docházka je sice povinná, ale ne vymahatelná, pokud uznáš za vhodné, můžeš ji nechat doma z jakýchkoliv důvodů a prostě ji jako rodič omluvíš do omluvného listu a v podstatě to tak můžeš dělat do nekonečna, žádná lhůta nebo omezení počtu zameškaných hodin na to neexistuje...můj syn předškolák toho do školky také moc nenachodil a nikdo z toho drama nedělal, pokud dceru doma naučíš to, co potřebuje jako předškolačka umět (což si myslím nebude problém), tak si určitě najdeš i chvilku pro vás dvě samotné, když bude mimčo spát...

kikus16
autor
27. pro 2021

@martt ty neznam.. vyzkoušíme, děkuji 🙂

kikus16
autor
27. pro 2021

@victress u nas ve školce to docela hlídají mi přijde. Musíme dítě omluvit do 3 dnů a říct jak dlouho bude doma..ale všude je to jinak..Jen se zeptám, syn jako předškolák býval nemocný nebo byl prostě raději doma? A když nastoupil do první třídy, býval často nemocný? První třídy se děsím, dcera je chytrá, ale doma ji to učení tak nejde jako když ji to vysvětlí učitelky, tak jen doufám, že toho moc nezamešká, kvůli nemocem.

kikus16
autor
28. pro 2021

@martt uz mam objednany probiotika, tak uvidime 🙂 jen se zeptam davali jste ty tabletky nebo sacky? Ja vzala tabletky

martt
28. pro 2021

@kikus16 Dávám tabletky. A davam mu je vždy před spaním, protože se po nich nesmí pul hodin jist ani pít.

victress
28. pro 2021

@kikus16 všude je to s omlouváním stejné, první den nemoci jsem napsala mail nebo zavolala do školky, že je nemocný a přijde, až se uzdraví, pak do omluvného listu jsem napsala odkdy dokdy byl nemocný. U předškoláků se postupuje stejně jako u školáků, školka nemá právo zjišťovat, zda-li byl nemocný nebo když tam napíšeš rodinné důvody, tak je to tvoje věc, syna jsem nechala doma z důvodu covidu, že se to tam pořád motalo dokola, nemocný byl průměrně, ostatní rodiče tam vodili děcka s věčně zeleným soplem u nosu, tak co taky člověk může chtít, když učitelka neumí rodiče poslat domů s nemocným děckem...v první třídě je teď a ještě nemocný nebyl, ale já mu dávám tabletky tkáňové soli Kali Mur anebo Imunosan od Energy na podporu imunity...

fouskovi
28. pro 2021

@neomenia jenže kolikrát to není tak jednoduché já třeba taky nemám žádné hlídání někdy to v rodině tak je

petrasipkova1
28. pro 2021

taky to tak máme doma, a to nemáme žádné miminko, doma je všechno v pořádku, začala hned po tech 2 dnech ve školce, pěkně hnustá viroza, na konci září opět, celý říjen doma se zápalem plic, do Vánoc klidový režim, žádný sport. Ted před Vánoci střevní chřipka. Prostě pořád něco. Imunitu má podle hodnot vynikající 😀 , dávám co můžu, zdravá strava, hodně ovoce zeleniny, pobyt venku, v létě moře a hory, sportuje, dávám imunoglukany, občas probiotickou kůru , vit c, d. Když je ve skolce tak Bactoral. Je tedy alergik a astmatik, tak má asi ty dýchací cesty náchylnější. Je to těžké, hlavně pro ni, je mi jí tak líto, když je smutná, že musí být zase doma. Už je jí 6 a půl, má odklad, chodí do přípravné třídy.

swan42
28. pro 2021

@kikus16 rodina 50km - to je kousek. Za hodinu jsou u vas nebo vy u nich a muzou mit mimco ty cca 3 hodiny do kojeni.
My mame tchanovce 60 km a jde to v pohode 😉

fouskovi
28. pro 2021

@swan42 já mám třeba tchýni vedle a žádný zájem o hlídání ono to není kolikrát ani o vzdálenosti ale o to chtít

kikus16
autor
28. pro 2021

@petrasipkova1 presne jako u nas, take v zari nachlazeni, rijen zapal plic, pak klidový rezim. Sla az na konci listopadu do skolky, vydrzela 1 den a druhy den opet nemocna no a tahne se to u ni az do ted. Alergicka a astmaticka je taky. Davame vse mozne na imunitu a bez ucinku. Asi to proste musime vydrzet a doufat, ze ve škole to bude lepsi... držím pěsti

kikus16
autor
28. pro 2021

@swan42 ano ta vzdalenost není největší, ale bohužel zájem ze strany babicek skoro žádný. Mý rodiče ji dávají drahé dárky, ale to je tak vsechno..ja bych byla radsi kdyby si s ni budovali vztah, ale oni ji vubec neznaji, jaka je. Neni tam to ahoj babi, obejmuti, pusa nic..ani u manzelovych rodičů, ti ji nedaji ani ty darky..bohuzel uz to taky dost vnímá a ptá se..nevim jak ji to vysvetlit aby ji to neranilo, ze proste nemaji zajem

swan42
28. pro 2021

@fouskovi ale o ne/zajmu autorka nic nepsala. Reagovala jsem na informaci "rodina bydli 50km daleko"

fouskovi
28. pro 2021

@swan42 děkuji za radu, bohužel nemám komu dát dítě na hlídání. Manžel dělá na 3 směnný provoz, takže pravidelně to taky nejde. A navic nejsem očkovaná, takze taky moc možností nemám. Chci počkat az ukončím kojení a to jen tak nebude. Vypada to, že se nesnažím najít způsob jak trávit s dcerou čas, ale opravdu to nemám jak udělat. Rodina bydlí 50 km daleko a na kamarády nemáme štěstí.. jediné co můžu udělat, tak si s dcerkou víc povídat nebo jít s ní sama ven, kdyz pohlídá manžel.

kikus16
autor
28. pro 2021

@swan42 nepsala jsem nic o nezajmu, protoze mi to neprislo důležité, kdyz resim nemocnost dcery. Dopsala jsem to později, az jako reakci na vas komentar..bude to nejspis souviset vsechno se vším.

lacehea
28. pro 2021

@kikus16 nevim odkud jsi, mne pomohla zmena alergolozky.
Poradila bych ti jednu z Ostravy. Ta pomohla i mym dceram.
Nikdo jiny ne. Vypadalo to uplne stejne.
Samozrejme homeopat, ne vsichni jsou bohuzel schopni.
Jinak co nam absolutne pomohlo byla tahle mala knizecka:
https://melcer.cz/kniha/m-o-brukner-jak-se-zbav...
nebo tahle jeho starsi je pro mne jeste lepsi.
https://www.antikvariat-nika.cz/musime-trpet-al...
Zkus ji sehnat a ridit se podle toho.
Je to prace, ale funguje to.

petaov
28. pro 2021

Starší syn byl nemocný celou školku. Ty školkové bacily to je mor. V 1. třídě se to trošku zlepšilo, ale jestli bude chodit do družiny, bude taky dost nemocná. Za nás jsou zázrakem lázně. Jezdí od první třídy sám kadý rok. Výsledky jdou vidět po druhém pobytě a doporučuje se jet min. třikrát, aby to mělo trvalejší efekt. Syn jezdí na speleoterapii do jeskyní. Trpěl hlavně na rýmy a ekzém. Hodně mu to pomohlo. Jinak klasika posilovat imunitu. Celou školku jsem mu dávala česnek, nebo rakytníkový olej. Mladší syn chodí do školky chvíli, ale vypadá to, že to s ním bude jako u staršího syna. Zatím zkoušíme broncho vaxom. Jinak až bude starší, chci ho dát taky do lázní. U mladších dětí se dá jet s doprovodem. Pokud jsi na rodičovské, tak bys mohla jet s dcerou do lázní už teď.

victress
28. pro 2021

@petaov v 7 letech byl sám v lázních? na jak dlouho? a nebylo mu smutno? to si nedovedu u mého syna divočáka a mamánka v jednom představit...😀

veronikav31
28. pro 2021

@kikus16 bere nějaké vitamíny na podporu imunity? I třeba přírodní.Kaloba,rybí tuk nebo olej,vit.C? Co dostává na alergii?

petaov
28. pro 2021

@victress Do těch lázní se jezdí na 21 nebo na 28 dní. Už si nevzpomínám, na jak dlouho to bylo poprvé. Kratší dobu se to nedá, nemá to pak efekt. V 7 letech to už podle mě zvládne každé dítě. Když už je samostatný a chodí do školy, zvládne i pobyt bez rodičů. Psali jsme si dopisy a zvládl to.