icon

Strach o chlapečka

makuulinka
20. říj 2015

Ahoj maminky mam syna narozen...23.8. 2015 35 tyden takze o mesic driv malej trpel na zloutenku a nedostatku cukru takze mel v nemocnici infuzku po 8 dnech nas propustili muj problem je ze mam uzasnou doktorku ktere nevim jestly mam verit byla jsem dnes na kontrole pro rizikove novorozence po dvou mesicich a pro me prekvapeni se do me pustila;( proc me miminko pribralo jen pul kila proc snim nepolohuju roste krive a ze malej je opozdenej a vubec neprospiva citim se tak hrozne budu asi spatna mama ale co tyden chodim maleho k nasi doktorce vazit kazdy den snim hodinu cvicim otaceni zvedani hlavicky podle me doktorky malej je v poradku jen krom vyrazky ktera asi vypada na atypicky ekzem nevim cemu mam verit ted mam o sve miminko strach 100 doktoru 100 nazoru podle jedne je zanedbanej podle druhe je krasne zdrave miminko dekuji za nazory a utechu trapi me to kolik vase miminka pribirala ??

Strana
z2
petralauf
22. říj 2015

@makuulinka To zvládnete. Rodila jsem ve 34. tt a v 8 měsících jsme měli dohnáno, i velikostí! Otáčení cvičte. Jestli chcete poradit ohledně krmení, napište mi do zpráv, prošla jsem si spoustou obtíží včetně neschopnosti prcka sát, jak byl maličkatý (např.maminky s dvojčaty byly hotové rychleji než já s jedním) - a nakonec mě doktorka musela začít brzdit, že přibírá moc 🙂

makuulinka
autor
22. říj 2015

mamky nehadejte se ja to spatne napsala budu jen prikrmovat jenom ale delam maximum aby se mi rozjelo mleko odstrikavam piju kojici caje cerne pivo maseze nahrivani nader a snad mu to mleko bude stacit a bude pribirat chci kojit co nejdele dekuji za rady musi hodne pribrat a dohnat ten mesic

zmrz_lina
22. říj 2015

@makuulinka mně opravdu hodně pomohla homeopatika - Riccinus communis 9ch.

makuulinka
autor
22. říj 2015

chci se zeptat kde to koupim cena za jak dlouho to pomohlo dekuji

zmrz_lina
22. říj 2015

@makuulinka v lékárně (obvykle objednají do druhého dne), stojí jedna tuba asi 80 Kč a mně zabrala druhý nebo max. třetí den. Jedla jsem 5 kuliček (rozpustit pod jazykem - o užívání vás poučí v lékárně) 4x denně. Ale pak už stačilo jen 2x a už hoooodně dlouhou dobu vůbec 🙂

monnn
22. říj 2015

@hojda no před 12lety -nevím,škoda,ale já jsem byla šťastná za ty 4 měsíce,malej byl problémový a já ho začala kojit až na 6 tý,zázrak že jsem dokázela pouze odstříkáním mléko udržet 😉

monnn
22. říj 2015

@zmrz_lina jj i mě pomohli @makuulinka 😉

danka848
26. říj 2015

@makuulinka Syn se mi narodil ve 34 týdnů, neměl ani 2 kg. Přibývá sotva 100g za týden, nyní mu byl rok a váží 7300g. Moje doktorka je spokojená, říká, že prospívá a není opožděný. Taky chodíme do rizikové poradny, kde paní doktorka má s jeho přírůstky problém, prostě je mimo tabulky a to je problém, píše nám energetické doplňky stravy,aby přibývalo víc, ale on si jede pořád stejně. Paní doktorka se s tím již smířila a za 2 měsíce jdeme na poslední kontrolu a pak nás vyřadí a už budeme chodit jenom na dětské. Taky nám rostl křivě,točil hlavičku na jednu stranu a museli jsme chodit na rehabilitace cvičit Vojtovku, skončili jsme, když začal lézt. Nic si z toho nedělej každý přibývá jinak, starší syn zase přibýval moc a v roce měl 12 kg.

koran2
12. lis 2015

@makuulinka nemôžeš mať špatné mliečko... ak ho nemáš dosť, tri dni (v noci nemusíš, to sa zobudí sám) ho buď každú pol hodinu, prilož k jednému a potom druhému prsku, kolko si cucne, tolko si cucne. keď zaspí pritom, tak ho polechtaj na líčku 🙂 no a čím viac dopytu, tým viac ponuky... ja keď som to takto urobila po porade s laktačnou poradkyňou, tak som mliečka mala tolko, že som ho chcela predávať 😀 určite ak chceš kojiť, tak neprikrmuj, keď dáš z flašky, začne ti odmietať bradavku... do pol roka (ja som nedávala do deviatich mesiacov) nemusíš opravdu ani dávať vodu abo čaj ani v tých najväčších horkách, napije sa z predného mlieka, ktoré je od smädu. len tolko moje rady, dúfam, že som ti pomohla 😉

Strana
z2