Streptokok G, pošesté bere Sumetrolim. Proč ne jiná ATB?

jetynka
25. bře 2013

Holky prosím poraďte už jsem bezradná. Vojta má od listopadu 2012 pozitivního streptokoka G v krku, od té doby dodnes už měl antibiotika 5x, myslela jsem, že se ho už zbaví, ale opak je pravdou, dneska jsem volala na výsledky a ten streptokok tam je pořád. Napsala mu už v pořadí šesté antibiotika, z toho potřetí pořád ty samé - sumetrolim, ospen krka nesmí protože se po něm osypal.
A já teď nevím co dělat. Proč mu nenapíše jiné antibiotika?Ať mi netvrdí, že sumetrolim je jediné atb které je momentálně na to citilvé ☹, Vojta už měl oslabenou imunitu a kvůli tomu byl i doma, znám lidi kteří streptokoka mají xlet, nic na to neberou a jsou ok, tak přece nemůže brát takhle dlouho antibiotika?Co na to opět jeho imunita a zažívání???
Co byste dělaly na mém místě???Mlčely byste a dali mu ty léky anebo byste se ozvaly a řešily to?třeba i s jiným dr.???
Díky moc jsem z toho už zničená. Nejhorší je to že on není nemocný a ani nevypadá, letos má podruhé rýmu ale jen slabou víc nic.

morgan
25. bře 2013

@jetynka trochu se tomu divím,ze mu dává porad atb, když nemá zádné jiné obtíže,zeptala bych se na vysvětlení a určitě se i zkusila zeptat jiného doktora.Pokud tomu postupu nerozumíš nebo nevěříš tak to není dobře..

jetynka
autor
25. bře 2013

@morgan Taky mi to hlava nebere ☹, za chvíli jedu pro recept a určitě se na to poptám, už jednou jsem se s ní handrkovala ohledně antibiotik a byla na mě ošklivá, ta dr.nesnese aby měl někdo jiný názor než ona ☹.
Změnila bych jí už dávno jen široko daleko není tak poctivá dr. v prevenci jako ona

morgan
25. bře 2013

@jetynka věřím,není to jednoduchý s tema doktorama a vetsinou nejsou moc do debaty,ale treba ti to vysvětli a budeš mít klid,držím palce!

jetynka
autor
25. bře 2013

@morgan Díky snad je dr.rozumná a vysvětlí mi to. Pak dám vědět jak jsem dopadla.

luthien.k
25. bře 2013

@jetynka no a má nějaké potíže???? Streptokoka má v krku kdekdo a pokud nedělá potíže, nemá smysl to řešit.

jetynka
autor
25. bře 2013

@morgan
@luthien.k Tak jsem zpátky od doktorky, bylo mi řečeno, že v naší obci byla před dvěma lety epidemie tohoto bacila, toho si ale vědoma nejsem, nikde nebylo nic hlášeno ☹, že bylo min 10dětí nemocné a brali antibiotika až rok.
Nicméně tohle mě nezajímá( je už to delší doba), a ona mi řekne, že je to běh na dlouhou trať a že se s tím musím smířit ☹ že je to běžné tady tohle takové dávkování, mi to ale až tak běžné nepříjde, hlavně když krom slabé rýmy nemá žádný problém. Minulý týden ho kontrolovala, žádné zvětšené uzliny, krk čistý, dýchání ok, tak proč mu psala znovu antibiotika nevím. Navíc i to dávkování je divné napsané dvě balení sumetrolinu 100ml 3,5ml večer na dobu 6ti týdnů.
Já mám smíšené pocity, celé jsem to obrečela protože Vojta nesmí ještě do konce května do školky ☹ což je rána pod pás a on bude mít problém to pochopit ☹

morgan
25. bře 2013

@jetynka tak to tě teda lituju,protože léčbu taky nechápu,argumenty od mudr zvláštní a jestli nemáš dobře dostupnýho jiného doktora tak je to celkem patová situace...ten sumetrolim se může takhle dlouho brát jako tzv udržovací léčba,syn ho zrovna minuly tyden taky dobral ale nemel ho takhle dlouho...bohužel neporadím 😒

jetynka
autor
25. bře 2013

@morgan Budu to večer řešit s manželem, změnu lékaře za každou cenu, dostala jsem dvě tel.čísla na cizí doktorky tak zkusím info pochytat tam. Abych byla přesnější tak on ten sumetrolin měl v lednu dvě balení a ještě v prosinci taky to samé a teď březen znovu ☹, do toho měl předtím ještě 3 jiné atb ale to měl na něco jiného.
Co já vím tak se streptokok léčí cca 10-14dní a když neereaguje na léčbu tak změna na jiné atb.
Ale i tak díky moc.
Ještě jsem chtěla přimět tchána, tchýni, prababičku a švagra k výtěru z krku, jestli někdo z nich není bacilonosič nebo nemocný, jen mám obavy že řeknou mě nic není nikam nejdu ☹