Svrab, máte zkušenost?
Ráda bych se zeptala zda má někdo zkušenost s tímto parazitem.. A rozebrat tuto nemoc které je čím dál více akorát se o tom moc nebaví.. Je tu někdo?
no... my s tím bojujem od září...to jsme ale ještě nevěděli s čím...😢
@petpokr v září mi malý nastoupil do školky spadající pod OSPOD... po 3 týdnech se objevili pupínky a my začali zjištovat co že to za alergii muže být...pediatra že potníčky a nebo alergie na prací prášek..jenže pupínky nemizeli a maly se v noci drbal jako šíleně až se budil... Pak že to vypadá na štěnice, tak já v prosinci vydezinfikovala celý byt..stálo to hrozně peněz a nakonec deratizační firma že nic nevidí a že tu štěnice nejspíš nejsou.. Tak se přehoup nový rok a já šla znovu k dr a už jsem ale měla tušení že to bude svrab... léčíme se od ledna.. nejdříve uspěšně a ted po měsíci to je zpět..ale mám to jen já a malý vůbec nic.. Takže měním kožní lékařku protože vše byl problém..takže doufám že už se něco hne..
@karmeliona No tak to se ma mamka na co tesit... jako kozarka je taky silne neochotna, s mamkou zzije jeste segra, vsude se doctes, ze se ma prelecit cela domacnost, preventivne, aby si to clenove rodiny nepredavali mezi sebou a doktorka, ze pry to neni potreba... nastesti mame super obvodacku, je s mamkou domluvena, ze pokud se to do pristiho tydne u ni nesklidni, tak to bude resit s jinou kozni, ze takhle se to delat neda. Mamina cele dva tydny jenom uklizi, dezinfikuje, pere, zehli a uz nevi, co ma delat, aby se toho opravdu zbavili
Taky jsem ho měla. Je to už ale asi 15 let, možná víc. Tenkrát se mnou mamka lítala po všech čertech a kozarka ji tvrdila, že mám atopický ekzém. Když jsme se přes známého dostaly konečně k pořádne kožní, tak si mě chtěla fotit do nějakého časopisu, že takhle zanedbaný svrab ještě neviděla. Super...
Dostala jsem nějakou masticku obsahující síru. Strasne smrdela. Mamka každý den vyvarovala povlečení, ručníky, pyžamo... Vsechno. Mně dr řekla ať se koupu ve vlažné vodě, že svrab nemá rád zimu. Pamatuji si, že jsem se koupala v ledové, pze jsem se toho chtěla zbavit 😀. Nevím za jak dlouho jsme se toho zbavili. Ale bylo to hrozný. Přeji vám ať se toho taky rychle zbavíte, je to fakt otravná nemoc.
Idealne je opravdu.prelecit celou.domacnost, obleceni vyvarovat nebo.na 4.dny dat do cerneho pytle a potom vyprat, vyzehlit. Doporucuje se koupani v hodne teple vode, pripadne pouzivani tee tree oleje. Jinak mast se maze.na cele telo, idealne na noc, aby bylo pusobeni cca 8 a 10h. Da.se mazat i.sirnou.masti. Oboji hodne drazdi.kuzi.. Svrab je ted bohuzel hodne casty, i u vetsinove populace. U cistotnych je mnohdy spatne.diagnostikovatelny, nebyvaji cesticky..podle kterych se mimo.jine diagnostikuji..
@karmeliona Ahoj, meli sme 4-5 let dozadu. Chytili jsme to na dovolene. Doporucuju mastit peclive Infectoscabem nebo sirovou masti, prat lozni pradlo a obleceni kazdy den na min 60 stupnu a vytrvat. Poznas ho tak, ze zacina to svedit, pod teplou perinou. Takze hlavne v noci. Pokud te v teple nesvedi, neni to svrab. Jo a vyzaduje to trpelivost. My ho lecili skoro rok peclive, nez sme se toho zbavili.
A lecba je beh na.dlouhou trat
Ten jsem si donesla s brachou ze svp. Je to svinstvo denne prevlikat postel pyzamo atd. Vsechno mama prala na 90 a pak zehlicka. Mazala na sirovou masti. Na tu bacha v uzavrenych prostorech ja omdlivala kdyz se pri mazani zavrela koupelna. Trvalo to asi tri tydny?
@petpokr Ať mamce obvoďačka napíše Infectoscab a ať se sestra preventivně namaže. Postele a třeba peřiny ať vystříká Bio Killem a pak nechá větrat.
já přemýšlím kde jsme to chytli..jediné co mě napadá tak školka, mhd či dětský koutek.. Jo jenže infektoscab nemusí na poprvé zabrat...a hlavně nic se nedá volně koupit.. -takže mě opět čeká dlouhá doba než na mě dojde... čekárny jsou narvané a čekací doba dlouhá..
jo ještě jsem se chtěla zeptat..nevíte jak je to v případě že v domácnosti je pes? I ten se má přeléčit? četla jsem že psi to prej nemužou mít a jinde zase jo..Tak já fakt nevím, jestli třeba ten pas to nemá v srsti...
@petpokr no to má... já vyprala uplně vše..koupila parní mop..vše jsem propařila..sedačku, matrace..a stejně po měsíci je to zpět
zatím zkušenost léčebnou mám jen u zvířat a s dobrým efektem dávám Sulphur, ale je to spíše na konstituční léčbu. Arpalitem všechno vysprejovat a někdy u zvířat mažu jen obyč olejem a pomáhá to také.
Infectoscab jiz dostala a mazala presne podle navodu pred dvema tydny, ted ma pocit, ze se to trochu zklidnilo, minule kdyz byla na kontrole, tak ji doktorka rekla, ze to pokracujici svedeni je uz jen nejaka imunologicka reakce, tak dostala nejakou masticku na zklidneni a zatim jen ceka, pere, uklizi... o parnim mopu premysli, ze si ho poridi, aby se toho fakt zbavili... Co se tyce pejsku, tak s tim zkusenost nemam, ale myslim, ze to muze mit jakekoli zvire... to by chtelo zavolat veterinari;)
Pěkný den, prosím kdo máte zkušenost se svrabem, kdy ho má v domácnosti víc lidí... Už s tím bojujeme přes měsíc. Včera už jsme se potřetí natírali infectoscabem, a tentokrát nám nová doktorka dala ještě pro malého síru, protože ten se toho nemůže jaksi zbavit a já to od něho chytám zpět. Namazala jsem ho tentokrát i s hlavou. Řekla nám teda že jsme asi poprvé udělali chybu, že jsme se neprelecili hned po týdnu. Takže teď jedeme novou kůru.
Včera jsme samozřejmě ulehli do cistych posteli, i peřiny jsem hodila na mráz, bylo -7, to by mohlo stačit že. Židle děti taky na mrazu, i boty. Bundy mám dokonce v mrazáku. Jinak všechno Peru. Dnes znovu povlecu čisté povlečení. Země a skříňky jsem setřela octovou vodou. Všechno ostatní proparila párou a vystříkala. Co jste ještě dělali, abyste se toho zbavili. Já už to nechci. Potřebuju se věnovat dětem a ne pořád jenom prát a uklízet a stresovat se..
@kkatarinka87 ta síra pomůže
Snad ano. Budu se snažit celý týden měnit povlečení a oblečení. Ale je to opravdu náročné, když už se to táhne takovou dobu . Děkuji

Momentalne moje mamka s tim marodi, dela v socialnich sluzbach, tak se asi nakazila tam. Zatim se s tim leci druhy tyden, dostala masticku a vysledky zatim nic moc... pry se s tim muze lecit i dva mesice...