Syn chodí často na velkou. Je to normální?
Ahojky, prosím vás mám se něčeho obávat když syn většinu co sní jde hned max za 10 min na WC ? Je to max 3 za den, Kolikrát i když vypije ráno kakao tak hned běží, Nevím jestli je to normální 😄
@lujhu Ne není to normální. Já takto klidně jdu taky, ale mám crohna.
@martulka88 ježíš, takže co nejdřív k lékaři
Pokud je to zničehonic, tak bych to určitě konzultovala s lékářem.
Jinak normální je chodit na velkou od 3x za den až jedenkrát za 3 dny.
Pokud bych dávala dětem každý den kakao, tak by je to taky prohnalo 😃
Já po mliku taky běhám.Uz 40 let a zatim držím pohromadě 👍
No, záleží jestli ho něco prohání - má průjem. Nebo se normálně vyprazdni 😀 ono správné trávení člověka by mělo fungovat tak, ze se vyprazdnujeme několikrát denně, prave nějakou dobu po jídle, protože nová potrava rozpohybuje peristaltiku střev. A takže se obsah posouvá.
Pokud je to průjem, konzultovala bych to určitě s lékařem, protože to muže značit laktozovou intoleranci, pokud je to výhradně po mléčných výrobcích s tak rychle. Popř celiakii/alergii na lepek, která muže tyto problémy způsobovat taky. Kazdopadne tohle bych už viděla jako cernejsi scénář a pokud proste jen chodí hezky s pravidelně na zachod, tak se nedělá a neplaš.
Tipuju, že mu to dělá to mléko. Zkus mléko bez laktózy.
@lujhu Pokud je to vyjímečné, tak asi viróza. Pokud je to dlouhodobě, šla bych k lékaři. Může mít třeba intoleranci laktózy. Vypozoruj, po jakém jídle to je a uvidíš.
@martulka88 Dobře moc dekuju
Pokud je to hned po jídle, tak bych to samozřejmě řešila. Jinak mi to přijde ok, protože můj přítel to má naprosto stejně. Někdy jde třikrát hned ráno. Když se vzbudí, když se nají a pak znovu, když odchází z domu. Čili to nemusí znamenat hned nic špatného.