Syn už skoro měsíc kašle
Ahoj maminky,byla bych ráda,kdyby mi některá poradila co dál,už sem bezradna a v koncích.Syn bude mít 5 let a už skoro měsíc kašle,je to takový stekavy,suchý kašel,předtím byl pořád nemocný,protože chodil do školky chvilku to utichlo a teď kašle zase,nosní mandlí má vytrhlou,aerius a léky na kašel mu nezabírají a už ani antibiotika,doktorka nám řekla že tam nic neslysi,na alergologii jsme byli a není alergicky, jeste nám doktorka dala inhalator,ale ani ten nezabira,přes den kašle,(štěká) občas ale chytne ho ti hlavně když si lehne nebo má jít spát,dnes mi říká učitelka jestli to třeba nemůže být ze zvyku ale to se mi nezdá,prosím o pomoc😢😢
Omeprazol je u refluxni ezofagitidy - zánět jícnu kvůli refluxu, ale když tam už ten zánět opravdu JE, což se zjisti jen z gastroskopie, nebo se nasazuje u duodenalnich vředů. Tyhle indikace, který jsem napsala, jsou u děti. Věřte mi, mám zkoušku z interny a můj manžel je lékař. Dítěti to dejte jen po poradě s pediatrem, který udělá dostatečně adekvátní vyšetření k tomu, aby mu to mohl nasadit.
Holciny všem moc děkuju
@prostejina když s ním ještě půjdem na tu imunologii,udělali by mu nějaká podrobnější vyšetření? Vůbec totiž nevím jak to tam chodí
@petulka79 brali mu krv na chlamydie a mykoplazmy? Vyter moze byt negativny... Ak sa nepreukazala alergia/astma, tak by som urcite skusila vylucit toto. Inak z homeo je na taky kasel vyborna drosera.
@senta_sofia tu jsme měli droseru
Zkouseli jste homeo sirup Drosetux?
@senta_sofia na alergologii mu brali dvě skumavky krve zítra mám volat na výsledky
@petulka79 přímo homeopatickou léčbu od registrovaného a dobrého homeopata nebo jedna paní poradila.. Jasné záleží na Vás... My končili s kašlem v nemocnici, tam klasické dryaky a pořad dokola... Čínská medicína a homeo pomohla, jsme už 2 roky v pořádku, tak ať lip
Míchanice typu drosetux a stodal jsou na nic...tady opravdu nepomůžou
Tak ať je lip
@prostejina u černýho kašle nemusí byt horečky. Syn ho prodělal a bez teplot.
@petulka79 Ahoj, reaguju na možnost refluxu. Zmínil se mi o to zcela náhodou lékárník, když sem žádala nějaký kapky na ztišení suchého kašle. Mimojiné radil, že zda je kašel od dráždění žaludečníma šťávama jde snadno zjistit "pokusem" se sklenicí mléka. Mléko neutralizuje, když jej dáš před ulehnutím, kašel by se neměl rozject, v případě, že by šlo o reflux.
Ja takhle kašlala jako dite a mamka pak přišla na to ze mi vaši peří v kterém jsem spala . A to se mi alergie na peří nepotvrdila . Kolikrát muze alergen dráždit i cloveka co alergii nema . Ale na podrobnější testy to bude. Ale zvlhcovac je dobra volba .
ahoj, taky bych se přikláněla k těm chlamidyím, je to pěkný svinstvo. Ale já dřív trpěla na kašle hrozně, když kolem mě prošel kašel, hned jsem ho musela mít taky. Nepomáhalo mi na to absolutně nic, a to jsem vyzkoušela snad všechno možné, imunitu jsem měla ok, alergie také, všechny testy v pořádku. Suchý kašle mi trvaly několik týdnů, hlavně v noci, vůbec jsem se nevyspala. Pak mi začala éra angín, kdy mi po 10 angínách za rok vzali konečně mandle a od té doby mám klid i od kašle.
Držte se, vím, že je to náročný a doufám, že brzy naleznete příčinu, protože bez toho si člověk přijde úplně vyřízenej...
@petulka79 nedělala bych z toho závěr, že má syn reflux - to ať posoudí odborník. Pokud by se po mléku nerozkašlal, brala bych to jako vodítko, že má kašel jinou než respirační příčinu. (Lékárník říkal, že se s tím setkává často, že rodiče do dětí hrnou léky na kašel a přitom může být příčina v tom dráždění jícnu, apod. žaluděčníma šťávama).
Já myslím, že by to mohla být i alergie... rozhodně zajděte k lékaři, tam vám poradí 🙂
Popis mi připomíná kašel našeho prcka, ale on měl v krku zlatého stafylokoka, což u vás asi nehrozí, předpokládám, že toho vyloučili. Co se týče homeopatik, třeba na kašel jich je tolik, že pokud to není klasický, jednoduchý případ, těžko si je indikovat sama, nebo na základě toho, co poradí v lékárně. Zkuste případně kontaktovat na FB (https://www.facebook.com/domacihomeopatie/?fref=ts) Alžbětu, nám vždycky pomohla. Přes zprávu poradí bezplatně, pokud to není úplně komplikované.
@prostejina tak nás poslali na gastro,spirometrii mu dělali dneska a výsledky dopadli dobře,doktor na alergologii nám řekl ze si tam pobude 24 hodin,můžete mi prosím vás říct jak to probíhá,mám hrozný strach ze ho to bude bolet,doufám že ho uspí,protože je moc živý a asi by ho neutrzeli když by trubičku zavadeli
@petulka79 ted nechapu, jestli se ptáte na gastro, nebo na alergologii.. Jestli ještě na gastroskopii nebyl a čeká ho, dají mu bud tlumici léky, při kterých bude sice při vědomí, ale nebude si z toho nic pamatovat, nebo ho uspí úplně, ale to je pravdepodobnejsi varianta tlumicich léků 🙂 bolet ho to nebude 🙂

Omeprazol ji neobali, ten pouze sníží tvorbu kyseliny chlorovodíkové. Na obalení jsou antacida (rennie,...).