Tejpování u miminek při pomoci od koliky

marketecka
26. bře 2013

Máte někdo zkušenosti s tejpováním (nalepování jakoby náplastí) miminek, aby se jim pomohlo od koliky? A kde se ty "náplasti" lepí? Jak často se to opakuje? A cena? Díky moc za odpovědi 🙂

llluckaaa
27. bře 2013

@marketecka Zkušenost s použitím pro miminka nemám, ale chci si nechat natejpovat záda, aby mě nebolela. Dělá to moje kamarádka masérka.

naomi6
27. bře 2013

@marketecka Ahoj, já mám tejpy na zádech. Dávají mi to na rehabilitaci, ale i u maséra. Na rehabce je myslím cena 2 Kč za centimetr. Ale upřímně řečeno si to neumím představit na miminku. Bývá na to i alergická reakce. Může to svědit a zarudnout,dost to i táhne kůži. Pak to bolí při sundávání. Ale třeba jsou pro mimča jiné šetrnější tejpy. Každopádně je to zajímavé a slyším to poprvé. Držím palce. Jinak naše malá také dost trpěla na koliky. Nepomohlo nám na to nic. Samo přešlo ve 4 měsících.

ikarkulka
28. bře 2013

Holky, obnovuji téma - máte s tím někdo zkušenost?

A případně nevíte, kdo to dělá v Praze, Praze-západ? Díky

jarcula
4. dub 2013

@ikarkulka
@naomi6
ahoj,
Ahoj, sama na svému miminku jsem tejp ještě nezkoušela, mám tento kurz absolvovaný a tejpovla jsem spíše dospělé, nemám dětské pacienty( a teď memám doma bílou pásku). Ale kolegyně pracuje s dětma a tuto techniku používá úspěšně.
Tejp na miminko by měl být bílý - bílá páska neobsahuje pigment a je tam nižší riziko alergie. Všechny originalní pásky jsou testovány proti alergiím, takže alergická reakce by neměla být. Ta je spíše často u dospělých, ale nejde tak ani o alergii na lepidlo nebo pásku ale je to vyvolaná reakce organismu, třeba překyselení a pak ta páska svědí. Děti nejsou zatížené, tak problémy nemají.
Jinak páska se stříhá na mnohem menší kousky než u dospělých, tak strach mít nemusíte, že dítě nepůjde pod páskou vidět...
Pokud plánujete s dětma jít na kineziotejping volila bych fyzioterapeuta a ověřila bych si jestli má kurz a jestli děti opravdu tejpuje, tak aby se na vašich dětech tejp bříška neučil. Člověk by něvěřil co někteří dokážou za pár peněz napáchat za škody a myslí si že je to jen nějaká páska a zvládnou to sami....
Bohužel jsem ž ČB a pražské terapeuty neznám, ale zkusím se zeptak kolegyně co školí jestli si u ní někdo nedělal kurz z Prahy.

Tady jen ukázka: tohle je tejp na zavinování dělohy a tejp jizvy po sekci... Takže tejpnout se dá téměř všechno ale musí být školený terapeut a já mám zkušenost zatím jen pozitivní nebo neutrální, zatím se ke mě negativum nedostalo.....

eficenka
4. dub 2013

@marketecka

@jarcula
my používali u malé tejp běžně... nejlepší pro miminka je tělový ( bez přidané barvy)
jinak pak hodím fotku, stačí si najít odborníka ( většinou fyzioterapeuta ) který má absolovaný kurz a tape nalepí - naučí vás to a můžete lepit..
u dětí se doporučuje tape nechat max. 4 dny, pak ve vodě odlepit - 2 dny bez tapu a znovu nalepit 🙂

eficenka
4. dub 2013

@ikarkulka
http://www.mtc-tejping.cz/terapeuti
tady sou školení terapeuti ( doporučuji fyzioterapeuta)
zkus se s ním kontaktovat a uvidíš, manža byl na kurzu a tapoval malou a koliku jsme nikdy moc nazžily..
běžně tapuje děti na léčebně ( i když mají problém celý týden se stolicí) a za pár hodin tape zabere 🙂

marketecka
autor
4. dub 2013

Díky, díky - tolik informací, super - ještě kdyby někdo měl zkušenosti s tou kolikou, to by bylo bezvadné 🙂 . A že jdou tejpy i po sekci je úplně paráda, do toho půjdu 🙂

ia.
4. dub 2013

doporučuju vybrat školeného "tejpaře" ze seznamu, který uvádí @eficenka . Já chodila tejpovat mladšího ve 2M, měl velkou pupeční kýlu, za 2 měsíce bylo po ní. Teď chodíme se starším tejpovat nohy, má plochonoží a pak budeme chodit s ním i na záda, má vadné držení těla..

eficenka
4. dub 2013

@marketecka
malá měla koliky - teda asi jeden den, tak jsme hned s manžou začli lepit a bylo po problému 🙂

ikarkulka
4. dub 2013

@jarcula
@eficenka
Holky, díky moc! 🙂
S tou sekcí jsem to taky netušila, ani se zavinováním dělohy, to asi vyzkouším, nějak se mi potvora nechce úplně zatáhnout.

cara.m
14. kvě 2013

@ikarkulka Káji zkoušela jsi to tedy?

metti
28. kvě 2013

@ia. Ahoj,kam jste prosim te,chodili s tou kylou? Syn ji ma taky. I koliky ho trapi:( Diky moc!

ia.
28. kvě 2013

@metti vidím, že jsi z Phy, takže ti asi neporadím, já chodila tejpovat v Ostravě..

metti
29. kvě 2013

@ia. Aha, to mi nedošlo🙂 Tak kouknu na ty stránky se seznamem terapeutů a někoho vyberu..

martjjja
31. kvě 2013

@jarcula
ty jsi z budejic? a rikala jsi, ze kolegyne dela i mimca? kde bych ji, prosim nasla?

jarcula
31. kvě 2013

@martjjja ahoj, jojo- tady najdeš kontakt http://www.rehatape.cz/

martjjja
31. kvě 2013

@jarcula
Super, díky moc, to mám shodou okolností pět minut od bydliště...už v těhotenství jsem kolem chodila, takže i to teď vybavuju. Ještě jednou díky.

malinka_02
5. bře 2014

@marketecka ahoj, chci se zeptat zda miminku tapování pomohlo na koliky? Děkuji.

marketecka
autor
5. bře 2014

ahoj, mám zkušenosti jen od sestřenky - kvůli které jsem dotaz kladla a říkala, že ano, že pomohlo, jenže měla další problém, malý měl hlad, tak proto křičel, začala dokrmovat (kojit nepřestala) a byl klid 😉 . My tejpovali také, ale kvůli vyhřezlému pupíku, možná to byl i náběh na kýlu. Já jsem tak ráda, že nám to poradili, malá by měla pupíček jak náprstek, ale teď ho má ukážkový :-*

luciep650
5. kvě 2015

@eficenka Dobrý den četla jsem diskuzi kde jste psala že máte zkušenosti s tejpem u miminka jedná se mi o to jestli nemáte fotku natejpovaného bříška ??
zajímám se o tejping, pracují v dětské ambulanci, budu si dělat kurz, ale zajímalo by mě už ted jak to vypadá. děkuji

tapet
17. črc 2015

@marketecka To je super napad a je skvely, ze to pomaha. Musim vyzkouset, protoze nic jineho male na koliky nezabralo a z toho jejiho zoufaleho revu ji zacal vylezat pupik. Muzu se zeptat, ke komu jste nakonec sla??? Radeji terapeuta na doporuceni, nez zkouset a spalit se. Diky moc za tip ;)

marketecka
autor
18. črc 2015

Sestřička u paní doktorky nám poradila jak na to 🙂

siora
18. črc 2015

luciep650 zde najdete fotku zatejpovaného bříška http://dulyservis.webnode.cz/news/tejpovani-bri...

lindapra
21. zář 2015

Ahoj, nám malá večer probrečela a prořičela třeba i 3 hodiny. Od té doby, co jsme slyšeli o tejpování miminek má tejpy podruhé a musím říct a zaklepat, že to opravdu funguje. Malá je klidná a večerní šílené brekoty jsou pryč. Takže za nás určitě na koliky doporučuji. Nevím jak jinde, ale my platili jednou 50,- a podruhé jsme byli u jiné paní (protože tu první jsme našli až 60 km od domova - ale i to dojetí si pro to se opravdu vyplatilo), a tu druhou paní jsme našli přímo v našem městě a ta chtěla dokonce jen 30,-. A výsledek super. Škoda, že jsme o tom nevěděli dřív, mohli jsme si ušetřit dva měsíce trápení ... 🙂

breadfish
8. říj 2015

Tak to slyším prvně. Náplasti znám jen pro kuřáky při odvykání kouření. 🙂
Nám u dětí na koliku pomáhalo nahřívání bříška teplou plenkou, teplé koupele navečer a kapičky Espumisan (pět kapek před každým kojením na lžičku).

lindapra
8. říj 2015

@breadfish Nám kapičky nepomáhaly žádné, na zahřívání jsme měli polštářek s třešňovými pecičkami a ten celkem fungoval, ale tejpování je alespoň pro nás zaručeně nejlepší 🙂.

adam2014
11. únor 2016

Ahoj ja mám velice dobrou zkusenost.Paní doktorka nám zalepila paskem pupik a trakcnik a bylo po bolestech,ale opravdu večer už spal celou noc. Po deseti dnech se to ma sundat a obnovit. Treba to bylo paskama treba to byla jen náhoda.

pajina29
25. bře 2016

Ahoj mam mesicni miminko a bylo mi receno ze by se melo tejpovat az tak od trech mesicu ze to muze udelat spis skodu nez uzitek miminku tak nevim.. Ze maji miminka dost citlivou kuzi a tak.. Docela me to od doktorky zklamalo myslela sem ze by nam to mohlo pomoct kdyz s tim maji vetsinou maminky dobre zkusenosti... Co na to rikate?

kika_21
25. bře 2016

Tejpují se atleti a já se tomu směju a bráním v tom dceři. Nicméně než by mě bolelo břicho, použila bych náplast, ale nejsem kojenec. Za mne Espumisan , pochovat, přitulit, cvičit nožičkama, masírovat bříško.Bývá to problém, který je dočasný, pomine. Život je dlouhý, je to jeho zlomek.Ta dcera, co dnes běhá, plakala při tom samém, pomohlo výše zmíněné, k tomu antirefluxní mléko-měla ale gastroezofageální reflux-prokázaný vyšetřením činnosti tráv. traktu. Málo pláče a bolestí . 🙂

jsemloupacek
24. lis 2016

Maminky za jak dlouho tejp zabral? Dneska ho synovi (3m) udelali ale stejne rval jak silenej. Ty koliky me znicej.