Tekutá zácpa u novorozence

pavlusa1989
21. srp 2016

Maminky poradte prosim,bude nam 6tydnu. Od patku se malej krouti a nemuze se vykakat. Rektalni trubicku jsem nesehnala tak jsem mu pomohla kvedlanim teplomerem v zadecku. Pomohlo to ale kaka strasne tekutou stolicku :( Zitra volam doktorce....pije MM....UM jsme obcas max dokrmili. Ale ted mu staci moje. Je to vyvojem nebo mu neco skodi?

lucka662006
21. srp 2016

@pavlusa1989 Ahoj, zkusila bych kojit častěji, zvýšený příjem tekutin by mohl pomoct, aby kakal častěji. Po šestinedělí se může nějak měnit složení MM, tím to může být, než si na to střívka zvyknou.

lill1
21. srp 2016

Ahoj, děti které jsou plně kojené prý nemusí kakat týden. Něco podobného jsem měla se synem který právě ten týden skutečně nešel. Ptala jsem se MUDr. a ta říkala že vpohodě, že některá miminka jsou s maminkou tak sehraná, že si vemou od maminky to co zužitkují...

lucka662006
21. srp 2016

@lill1 ahoj, to je pravda, ale pokud se kroutí a tlačí a bolí ho to a chce kakat a nejde mu to, tak bych zkusila to častější kojení...

brouzdalka
21. srp 2016

Stolice plně kojeného dítěte má konzistenci míchaných vajec, to je normální. Pokud jsi doteď dokrmovala UM, mohla být hustší. Pokud se kroutí, trápí ho patrně koliky. Některé děti na to trpí, můžeš zkusit probiotika a u sebe dietu - vyloučit potenciální problematické potraviny ze stravy (nadýmavé věci, mléčné výrobky atd.).

pavlusa1989
autor
21. srp 2016

ahoj...dekuji za tipy... je mi ho taaak lito :(
on kakat chce ale nejde mu to, kdyz mu pomuzu tak kaka uplne vodovou stolicku ne kasovitou :(
ok budu ho castejc prikladat. za tech 6 tydnu mel UM asi 4krat na dosyceni pred spanim kdyz porad hledal a me nic neteklo. ted uz dlouho nemel, asi jsem se rozkojila tak tim to asi byt nemuze ze?
byla jsem v lekarne a tam mi rekli ze nic nemaj a ze mu ani nemam pomahat :(((
to by mi chudacek do rana asi prasknul :(
jidlo si hlidam, tak ja uz nevim :(
zkusim mu davat i pravidelnejc espumisan ktery doma mame....

mruk
21. srp 2016

... na kvedlání teploměrem v zadečku bych dala bacha, ať mu tam neuděláte nějakou perforaci... radši bych zavolala na dětskou pohotovost a zeptala se...

kajalka
21. srp 2016

Nahřívej mu a masíruj bříško. Cvič nožičkama a nos v klubíčku. I espumisan může nadělat paseku. Na teploměr se vyprdni, nic tvrdýho do zadečku přijít nesmí.

lv
21. srp 2016

to, že kakat chce si možná jen myslíš, trápí ho zřejmě kojenecká kolika, to se miminka kroutí, mají nafouklé bříško, usedavě pláčou..pokud má stolici tekutou, je to opak zácpy. Kojené dítě nemusí kaka ne jen týden, klidně i 10dní, někde se uvádí 14dní, prostě se to mat.mléko téměř beze zbytku stráví.
Rady už padly, sobě i malému probiotika, cvičit, nahřívat, nosit v klubíčku, ty upravit stravu a konečník ničím nedráždit. Lze protínadýmavé kapdy /Sab simplex,infacol, baby caml espumisan, je jich spousta/.

lamia
21. srp 2016

U nás na nadýmání hodně pomohlo úplně vypustit kynute pečivo,jedla jsem jen křehké chleby a bylo to po par dnech mnohem lepší. Jinak mi taky po 6n zacal syn min kakat, nic jsem s tím nedělala.

betelgeuzz
21. srp 2016

Kojená miminka nemusí kakat denně, dokonce až 3 týdny jsou normální. U nás byl rekord 14 dní a to pak byly nálože. Přikláním se ke kolice a k výše zmíněným radám, akorát bych radši volila probiotika, než sab simplex a podobné kapky, přečtěte si složení, je to pěkný hnus.

petiteprincesse
21. srp 2016

Nas malicky ma to stejne. Krouti se treba hodinu a pul, knoura, ale nevykaka sem. Vykaka se az ve chvili, kdy mu otru zedecek a tim trochu roztahnu☹ Obcas se mu vykakat podari, ale vetsinou ne.. Je mu 6 tydnu a trapi nas to asi od druheho tydne. Resila jsem to s doktorkou i laktacni poradkyni. Obe mi rikali,ze to nic neni a ze se to nauci... Me to normalni neprijde a je mi ho lito. Kdyby Ti doktorka neco poradila, napis, prosim...m

dc2015
21. srp 2016

Nám na tyto počáteční problémy pomáhal jen infacol ve spojení s probiotiky biogaia. Také zahřívat bříško nahřívacími polštářky. Přeji hodně sil!

pavlusa1989
autor
21. srp 2016

Tak vypada to nadejne....uz jsem pochopila ze nutit ho ke kakani je tedy asi hloupost. Asi od tri hodin ho mam v posteli. Chovam ho, kapu kapicky espumisan a kojim kdyz si rekne. chvilema spi a chvilema kouka a obcas si i prdne ale zatim ani slzicka 🙂 ale rikam...zatim....