Ten pocit, když jsi týden v práci a malá dostane rýmu😔. Jak se jí zbavit pres víkend? 😭
Strasna dobra😔 rano jsem si pobrekovala... Pripadam si jak blbec😔
@marketa11112 proč se vždy u rýmy jedná o nemoc? A co třeba že dítě je alergik a rýmu má i třeba 2 měsíce.to má být doma??já nosila do školky od dr. potvrzení,že dcerka má alergickou rýmu.a ano, nemocnou bych ji do školky neposlala-zluta,zelená rýma.ale to že psika,má rýmu není jen nemoc,bohužel dcerka je po mě alergik na Ambrózie,trávy -potvrzeno na alergologii,tam se lecime obe dvě.tak a teď mě zkuste tvrdit,že je nemocná
@marketa11112 tak to preji hodne stesti... Nikde neni napsano ze vzdy tu rymu dite chytne ve skolce... Ale nazor je nazor😁 tohle muze napsat jen clovek co si ten paragfaf muze dovolit. Tady je podstata veci ta ze v dnesni době prijit o zamestatnani neni moc sranda a o odpocinek na pracaku nestojim kvuli ryme... Pokud je ryma zelene nebo dlouhodoba to chapu. Ale korona neni z rymy.... Jdete na nemocenskou kdyz mate rymu? 🤔? Omlouvám se za dotaz... Jen aby se nenakazili kolegove... To je pak hned o dva mene. Neptejte se kde je otec zbytecny dotaz tady se sverovat nebudu.
@veronikav31 pokud ma dite alergii,staci dodat potvrzeni od alergologa. V tom bych nehledala problem.
@kokoska12 Nemate zdani, co si muzeme a nemuzeme dovolit. Ale vim,ze jsem presne kvuli pristupu a nezodpovednosti cizich matek, byla na koberecku v praci a resila, co delat. Praci potrebuji uplne stejne jako vy, ale bohuzel ja oni ted mohu prijit velmi lehce - zkusebka. To vas ale samozrejme nezajima, to je muj problem,ze? Stejne tak je vas problem ,jak si zaridite,ze dite s rymou ve skolce nebude.
@kokoska12 pokud dam dite do skolky zcela zdrave a krom skolky jinam nejde, tak asi tezko chytne nemoc jinde. Deti opravdu netaham po obchodaku a pod.
Jeden z priznaku corony je i ryma. Tento symptom byl doplnen.
@marketa11112 ja se s Vami dohadovat nebudu... Jsem v nove praci 5 dni. Ja si asi vyskakovat s paragrafem muzu ze😉??? Take mam zkusebni dobu. Malou jsem nechala dnes doma a rikam ze uvidim co bude v pondeli... Kdyz 3x smrkne za den- bohužel budu neodpovedna a do skolky pujde. Preji vam krasny vecer a zdrave deti. Dekuji za info, ze ryma muze byt korona uz budu alespon vedet, ze je to take priznak to jsem nevedela.
@kokoska12 ja nastupuji do nove prace v utery. A budu se sama modlit. Ale pokud to nastane,nic nenadelam. Budeme to muset nejak vyresit. Manzel by si musel nejak prohodit sichty v praci, na osetrovacce bychom se museli prostridat a pod. I pro nas by to bylo slozite. Ale za prve nechci, aby me deti trpeli nemocne ve skolce. a za druhe bych byla velmi nerada, aby nakazily nekoho jineho - clovek fakt nevi, kdo diky tomu muze prijit o praci ci hur.... Ja proste beru ohledy na ostatni i ve chvili,kdy to ma velky dopad na nas rodinny rozpocet.
A opravdu me netesi mit sichtu nekolik dni v kuse, 24 hodin denne u dusiciho se ditete.
Ps : hlidani babicek fakt nehrozi
@marketa11112 však já jej dodávám,ale ostatní maminky se někdy tváří naštvaně jak slovně teď vy,proč dávám dítě do školky s rýmou,ale netuší,že je to alergická.pak můžu být taky odsuzována, ještě že nikdo na mě neútočí jak vy tady v diskuzi.
A vás třeba nenapadlo,že dítě se může nakazit od rodičů, prarodičů i kamarádů?nemusí jen ve školce.nerikejte mi,že dítě je pořád zavřené doma,i přes léto,že nechodite na hřiště,výlety...jo a jinak,rýma je základní koronavirus,ale to už se ví hodně dlouho,dýl než vůbec je covid
@meronym samozřejmě, že zapojují, ale je spousta zaměstnavatelů kde to proste nejde. A většinou toto řeší opravdu žena, ptž alespoň jeden příjem musí byt stabilní a neohrožený.
Nečetla jsem celé. První rok školky je totálně na pytel. Dceři hned každá rýma spadla na průdušky a z toho byl kašel v lepším případě na 14 dnů. Co nám paradoxně celkem pomohlo bylo pravidelné chození na plavání a proplachování nosu nosní konvičkou. Bohužel u nás teď není tolerovaná žádná rýma ani do školy ani do školky .Naštěstí mám práci, kdy jde pracovat i z domova.
@veroniquecz dekuji za tento prispevek... Jeste bych dodala ze vetsiniu ma vetsi vydelek muz. Deti kdyz jsou nemocne chteji většinou maminku bohužel je to fakt. Jak jsem byla mala chtela jsem taky s mamku kdyz mi bylo spatne. Holky je to strasne tezko tady se asi nedohadame... Proste bohužel je blba doba😔 do prace se musi - zamestnavatele vstricni nejsou... Nenadelame nic...
Jak lehké moralizovat ostatní a všechny házet do jedné škatulky. Ono záleží na práci, kterou maminka/partner vykonávají. Pokud dělají v oborech (zdravotníci, pokicisté,hasiči, řidiči autobusu atd), kde ovlivňují spoustu dalších životů, tak není jednoduché zůstávat kvůli rýmě dítěte doma. Neříkám zelená rýma ale kvůli pár smrkutím?? Chtěla bych vidět vás jako pacienta až by vám řekli, že vás neodoperují protože lékař/sestra museli zůstat ze dne na den doma, jelikož má dítě rýmu.
@veronikav31 me deti jsou ve stejne skolce, dcerka byla vzdy zdrava, odnasi to syn. Pokud je dite nemocne , je doma. A samozrejme i tesne po uzdraveni. Netaham ho hned prvni dny po navstevach. Nema se kde nakazit. Pokud ma dite alergickou rymu a kychne, staci to jen maminkam vysvetlit. V tom opravdu nevidim problem. Vidim problem tam,kde se vi,ze je dite nemocne,maminky ho rano ,,nadopuji,, a sup s nim mezi ostatni deti do skolky. Pokud to nedelate, nevztahujte si me vyjadreni na sebe.
Jinak jsem nezazila,ze by me deti mely pres leto rymu ci jinou virozu. U nas se jedna o obdobi od rijna do dubna. K nam v tu dobu opravdu nechodi nikdo nemocny a ani my nenavstevujeme nemocne.
@fire85 tak přece já se zdravým dítětem se nebudu izolovat aby mohli nemocne usoplene decka do školky ne?? To snad má byt naopak, izolujte nemocne ať nenakazi dalších deset🙄 s dcerou chodíme na imunologii, alergo atd..otuzujem a kdesi cosi ale přece ji nemuzu dosmrti izolovat od decek jen kvůli nezodpovednym matkám.. z miniškolky jsem ji kvůli tomu vzala loni.. ale ted fakt ne.. tak ať si matka to nemocne dite vezme sebou do práce to ji kolegové urcite podekuji.. ale ne ona ho pichne mezi tříleté decka které ji doprdele jako kolegové neposlou... vrchol bezohlednosti👍🏻
Jeste holky dodam, pro vas je to jen obyc ryma. Ale pro meho syna a opravdu ne jen pro nej,slysim to od mnoha znamych, jde o neco horsiho. Ac me dite umi smrkat lepe,nez kde jaky dospely, okamzite ma z rymy kasel, dusi se cele noci, zvraci, samozrejme z toho place a pod. A ja pak samozrejme nemohu do prace. Tento rok menim praci uz podruhe a opravdu to neni prijemne. Ty prachy se nam hodi stejne jako vam. Jinak nas syn je na tom jeste dobre,proti jinym,u kterych se pridruzuji dalsi problemy a dozene je to az do nemocnice. Proste se to chce trosku rozhlednout a nekoukat jen na sebe. Chapu,ze nektere samozivitelky to maji slozitejsi, bohuzel tem ze sveho postaveni neumim pomoci, o to se musi snazit stat a ruznyma davkama asi i snazi.
Mrzi me,ze lide uz nekoukaji na druhe. Proste ja chci do prace,tak dam do skolky i nemocne dite. A vas dvacet dalsich, co do te prace take chcete a jste na tom treba i financne hur nez ja, se treba zblaznete. Je to vas problem. Tohle mi proste prijde hrozne.
@marketa11112 Hlavne, ze sveho okoli znam spise pripady, kdy maminka je doma (!) a i tak posila nemocne dite do skolky, protoze je to proste nejjednodussi. To bych lezla po zdi, kdyz jeji dite rano v satne kasle do omdleni. Aspon ze ted ma utrum.
Mě dcera s nástupem do školky taky furt marodila,je to na palici ale je to "normální". Jinak super se nám osvědčil imunoglukan na posílení imunity a opravdu pak už byla nemocná třeba jednou za rok.
Na rýmu holt nějaký sprej do nosu, ležet, hodně pít a doufat ,že to brzy odezní.
@kokoska12 a malé už je trošku lépe?
@kokoska12 ještě je dobrý rymovnik. Pár lístků dát pod polštář, rymovnikovy sirup na lžičku a rymovnik listy dát do caje
@veronikav31 urcite je lepsi... 🙂Nechci to zakriknout ❤️ bud jsem to nejak chytla v zacatku nebo nevim... Vzdycky ji zacne bolet hlava to uz vim, ze druhy den bude asi zle... Ryma ji tekla vcera dneska smrka ale zadna hruza 🤔vsechno co ji dam hezky sni mozna je to tim... Nooo nechci rikat hop, ale myslim ze to ustojime❤️🧡💛💚💙💜
@kokoska12 mozna ustojite a mozna tim nakazite pul tridy,no jako bez rymy urcite do te skolky nejde a nemyslim si,ze bude 3 mesice zdravy,takze budes muset stejne najit jine reseni...s rymou letos do skolek neberou...
@kokoska12 doufam ze jste to nakonec tedy ustali
jinak ja byla v patek odpoledne pro dcerku a v šatne mluvila nejaka pani na svoji dcerku "tak co ta tvoje rýmička, ještě pořád smrkáš a teče ti to z nosíčku" ... myslela jsem že mě trefí, a slušně jsem se paní zeptala proč dává nemocné dítě do školky mezi ostatní, které tím nakazí, paní ihned protivná jak řiť, ať se starám o svoje a jak rýma není nemoc, no v sobotu se moje malá probudila s tou nenenomocí , a já mám stále sto chutí dát paní jednu tečku mezi oči, aby se jí třeba rozsvítilo a uvědomila si co svým jednáním způsobila .... opravdu DĚS.
@zuzangel to samé u nás, Tobiáš ve školce kašlal a měl rýmu a od pátku večer to chytla moje dcera, celý víkend jsem kurýrovali z rýmy kašle, teploty 38 a od neděle večer to má já, úplně to samé, rýma kašel, teď už i ta teplota...je otázkou času, kdy dá do školky někdo děcko s covidem a pak až to učitelky začnou hlídat a izolovat a posílat domů, asi to to chce jednu takovou zkušenost...
a to tam někdo dotáhl už i dítě se zánětem spojivek...

@kokoska12 vzdy je na vybranou,ty sis vybrala,ze radeji budes nakazovat druhe dal,protoze je tyden paragrafu problem,co na tom,ze diky dobe na tom paragrafu bude sedet pristi tyden 5 dalsich mamin,ted obvlast by se ty bacily v kolektivu mely utlumit,pak zavrou ekonomiku a treba te propusti tak jak tak,protoze jak nesnasim rousky tak zrovna si myslim,ze opravdu clovek s viditelnym respiracnim onemocnenim by mel letos sedet doma a promin to cos predvedla,to neni omluva,ty to proste jinak resit nechces,ja jen doufam,ze ti ty ucitelky decko zavrou do izolace a ty si pro nej dojdes,kdyz nejsi schopna vyhodnotit situaci jako dospely clovek.Jako ja bych tohle u dcery neriskovala,aby musel a sedet sama v izolaci,proto bych ji letos ani se slabou rymou do skolky neposlala.Takze pokud nebude uplne ok za ty dva dny,se skolkou moc nepocitej,spis to neklapne.