Večerní kolika u 7týdenní holčičky

ancickahyksova
30. led 2017

Ahojky mamci mám dotaz ohledně prdiku.Přes den je malá relativně ok,ale jakmile padne 8-9 hodina večerní,tak ji začne trápit bříško.Třeba dnes mi usnula kolem půl 9 a po chvilce se s pláčem vzbudila.Pravidelně pak usíná kolem půl 12.Cvicim ji s nozickama,to se vyprdi ale za chvilku se zase kroutí,masiruji bříško,dávám teplý obklad a když je nejhůř,použiju rourku.Dávám ji kapičky Bio gaia a místo vigantolu baby d od jamisonu.Fenyklovy čaj dávám také,ten zdá se jediný zabírá,ale také ne vždy.Máte ještě nějaké další rady,nebo to prostě musíme pretrpet? Je mi jí vždycky hrozně líto :( U syna jsem zkoušela espumisan ale nezabiral,i kdyz syn byl extrém,pořád jenom brečel.Tak nevím jestli ho mám zkusit koupit,třeba malé by zabral.

prostejina
30. led 2017

Nám pomohl nahraty polštářek během kojení, a rourka. Tak koupání v teplý vodě, to se vždycky rozkopala a šlo to 🙂

girlmakyna
30. led 2017

Anežko, máš baby D z lékárny nebo přes net kupovaný?

nafuka
31. led 2017

@ancickahyksova Bio Gaiu jsem měla a vyhozené peníze, je to předražený šunt,jen tahají z lidí peníze.Zkus ten Coliprev.Za me to nebylo,malá už má 15 měsíců.Jinak teplo na bříško a masáže bylz nej.Ještě maminky doporučují Baby calm, s tím nemám zkušenost.

mrazulkav
31. led 2017

Taky jsme si užili :( U nás pomáhal infacol, cvičení s nožičkama, nahřátý peckový polštářek, nošení na tygříka nebo ležení na bříšku s poplácáváním po zadečku a hlavně teplá koupel (hodně teplé vody, párkrát nám takhle až usnula).
Zlepšilo se to po 3 měsících, kdy už se sama víc hýbala. Přeju pevné nervy :(

joselin
31. led 2017

Nám Espumisan nezebral vůbec a stejně tak žádná probiotika a to jsme jich vyzkoušeli. Nejlepší byla masáž, pak zacvičit "jízdu na kole", pořádně jsem jí zatlačila kolena do bříška a pak ji podržet jako na kakání (nevím jak to popsat, jak když dáváš větší děcko venku čůrat 🙂) u cvičení a držení jsem skákala na baloně, měla to tak ráda u masáže jsem chodila po bytě, měla ji na tygra, čistě jen proto, aby nezatínala bříško a soustředila se na okolní podměty. Takhle jsme to zvládaly do půl hodiny. Měla jsem pak v tom už takový rytmus, dvacetkrát zopakovat masáž, dvacet kolen bo bříška (kolo) a chvíli posedět, když nic nevylítlo, tak znova. U nás to často skončilo až na zádech, jakou to mělo razanci 🙂 Známá ještě říkala, že malé bříško fénovali a pak cvičili.

girlmakyna
31. led 2017

Baby calm máme a hned se jí uleví 😉

g_m
31. led 2017

@ancickahyksova Doporucim knizku Nejstastnejsi miminko v okoli, je tam krasne popsane, co koliku zpusobuje a clovek lip pochopi, co se vlastne s tim drobeckem deje. Jinak zkus kminovy odvar jeste prip l. homeopatika a nam i pomohl Sab Simplex. Baby calm nam to strasne zhorsil, i kdyz si to hodne lidi chvali.