Vleklá opruzenina u chlapečka, máte zkušenost?

leniczka23
27. led 2015

Holky prosím o radu..Malej má už měsíc opruzenýho pinďu,ale jen kulky zadek nic..měl už i ATB mast a nic..lezou mu stoličky..Pořád si za něj tahá..Vyzkoušeli jsme Imazol,Imacort,Bactroban,Fungicidin,koupu ho v hypermanganu..Teď zkoušíme Sudocreme a zasypávám pudrem..začne to mít lepší,ale pak se pokadí a i přes to,že do minuty mu plínu sundávám (fakt to hlídám) tak se to hned zase zhorší a má ho rudýho jak rak..Dočetla jsem se že mám zkusit Pityol..Nemáte někdo zkušenost u chlapečka?

vrtelka
27. led 2015

Mi mažem Pityol určitě zkus .

alcar
27. led 2015

Ja take davam Pityol, kdyz uz je zle (byt se u deti davat nema). U nas v praci jsme jeste davali na opruzeniny zasyp Sulfothion. Ten hodne pomahal a hezky hojil.

leniczka23
autor
27. led 2015

Pro ten Pityol hned ráno běžím..a o tom zásypu jsem neslyšela,koupím taky..díky moc..

teriszek
27. led 2015

nám když bylo nejhůř pomohlo: Tanno Hermal Lotio. Malej měl hodně opruzeniny a toto vždy pomohlo. 🙂

ev.ka
27. led 2015
zazulka
27. led 2015

Náš chlapeček tím taky trpěl, zkusili jsme kdeco, Ty evidentně taky, takže nejdu s radou, ale uklidněním, že našemu to v 1,5roce přestalo, tak držím pěsti, ať je to u vás taky tak!

xinka
27. led 2015

A co bepanthen? Nedam na něj dopustit, vždy nám na opruzeniny a to kdekoliv pomohl.

verundice
27. led 2015

Nám taky pomáhá. A ještě mažeme Pevaryl.Vzdycky to zabere, ale stejne se to vrací☹

leniczka23
autor
27. led 2015

@zazulka On na to právě nikdy netrpěl,já až do minulého měsíce nevěděla co je opruzenina..ještě pár tipů zkusím a uvidíme..díky za uklidnění..
@teriszek
@ev.ka To Tanno-hermal zní podle popisu dobře..koupím taky..🙂 díky
@xinka Bepanthen nezabral..tohle už vypadá na kvasinky nebo nějakou infekci..ale děkuji

gabaki
27. led 2015

Velmi dobre zabera na hrubo natriet Bepanthen.

gabaki
27. led 2015

@leniczka23 prepac, teraz som si precitala tvoju reakciu na bepanthen...

polaks
27. led 2015

Skúste repíkový obklad a potom natrieť pityol.U nás vždy zabrala táto kombinácia.

rebarborar
27. led 2015

nám pomáhalo ošetřovat opruzky olivovým olejem... možná že kůže taky reaguje na chemii a když zkusíš chvíli olej, třeba se zregeneruje. pak taky odvar z čer.čaje gázou poťupkat a natřít tím olejem... co bambucký máslo bez vůní atd...?

carrie_b
27. led 2015

Do vyleceni upravit stravu, aby ho stolice nedrazdila. Kdyz je kvuli zubum opruzena dcera, okamzite vysazuji ovoce, drazdivejsi zeleninu jako rajcata, take presnidavky, kupovane prikrmy, davam misto nich mlecne vyrobky ci UM. U nas zabral vzdy Sudocrem, nic jineho tak nepomohlo, nedam na nej dopustit. Bepanthen byl propadak. Hlavne zadne vlhcene ubrousky, ale zadecek pekne pod sprchu🙂 .

polaks
27. led 2015

Ešte k tomu sudocremu,veľa maminiek si ho pochvaľuje.Kamarátka ho tiež natierala dcérke a doslova jej zliezla koža zo zadočku,úplne jej to spálilo riťku,tak opatrne.Osobnú skúsenosť nemám,používala som ždy len zásyp Aviril a v prípade opruzenin práve pityol a repík.

leniczka23
autor
28. led 2015

@polaks řepík už jsem zkoušela..
@rebarborar O oleji už jsem četla,ale o rybím,né olivovém..nechám si to v záloze i s tím bambuckým máslem děkuji
@carrie_b Vše co píšeš dělám..jídelníček jsem upravila,přesnídávky už nedávám,kupované příkrmy vůbec,UM mi teda přes den odmítá,ale mléčné výrobky si dá..Vlhčené nepoužívám,jen voda..

JInak dnes ráno jsem ho rozbalila a velké překvapení,pinďa nebyl zarudlý,takže budu teď pokračovat v tom sudocremu s avirilem a uvidím..Je to poprvé za ten měsíc co vidím velké zlepšení..Moc vám všem děkuju za rady ženy,ono se to bude hodit do budoucna a díky vám jsem objevila super nové věci o kterých jsem neměla ani páru.. 🙂

mircisek
28. led 2015

@leniczka23 Náš malej měl vždycky děsně opruzenej zadek, když mu rostly zuby. Mohla jsem mazat čímkoliv a nic nepomohlo. Pak se zub do nějaké míry prořízl a během chvilky byl pokoj.

leniczka23
autor
28. led 2015

@mircisek Já si právě taky myslím,že to má z těch zubů už měsíc mu lezou stoličky-3 už jsou venku..On právě nemá opruzenou prťku,ale pytel,hlavně kulky teda..čekáme na poslední stoličku a doufám,že to bude o.k. 🙂

alcar
28. led 2015

@polaks ja osobne ten Sudocrem taky moc nemusim. Male teda nedela nic, ale ja kdyz ho mazu nejakou dobu, tak mam pak z neho uplne suchou a rozpraskanou kuzi na prstech. Strasne vysusuje, takze na mokvave opruzeniny bude asi super, ale jinak bych ho mazala asi s mirou.
@leniczka23

leniczka23
autor
28. led 2015

@alcar Díky za info..na stálo ho používat určitě nebudu,jen než se mu to spraví,jestli teda bude pomáhat dál..

alcar
28. led 2015

@leniczka23 ja ty kremy stridam, Sudocrem jsem mazala jednu dobu docela hodne (ani nevim proc, proste byl po ruce a nacnute baleni 😅) a furt jsem se divila ze mam tak suchou kuzi na tech briskach prstu. Az jsem si to dala do souvislosti, vymenila za Bepanthen a hned to bylo dobre. Na noc davam Sebamed, protoze je takovy pastoidni a na zadku dlouho vydrzi. Ted jsem koupila na noc taky nejaky od Nivey (mela jsem vzorecek) a ten je tak husty, ze drzi na zadku az do rana. 😀 Manzel nadava, ze nejde vubec otrit. 😀 Zkus na noc dat krem v nadbytku. Kdyz ma mala opruzeniny, tak hodne kremu vytlacim (krome potreni zadecku) i primo do plinky, aby byla tim kremem jakoby napustena. To taky pomaha. 😉

alcar
28. led 2015

@leniczka23 a jeste jsem si vzpomnela, ze jsme taky v praci davali na opruzeniny a zapareniny Betadine roztok. Ale ten je vhodny zase jen v dobe mokvani, protoze vysusuje. Nicmene obsahuje jod a na ten muze byt nekdo alergicky. Takze to si dej taky spis do zalohy. 😉

leniczka23
autor
28. led 2015

@alcar Ten krém Nivea používám za normálních okolností..Právě že na noc je super,že ráno ho tam ještě má..Vrstvu dávám..Sebamed jsem ještě nikdy nezkoušela,ale vím,že si ho ženy chválí..Tý jo do plínky jo?To mně nenapadlo,ale máš pravdu..děkuju moc za rady..

alcar
28. led 2015

@leniczka23 vytlac ten krem primo do mista, kde ma pytlika. Jo a ted jsem se divala na ten Sulfothion zasyp a trosku zmenili pouziti i obal (mozna i slozeni?). Ted tam pisou, ze je "na nohy", ale ta predesla verze byla na cele telo. Tak at se neleknes, kdybys to hledala. 😀

klara777
28. led 2015

Sestra mi v jednom bio obchode koupila masticku Havliku prirodni zazrak, dopurucil to prodvac, ze je to novinka na trhu, a ze na to ma docela dobry ohlas. Vyukusela jsem a je opravdu dobra. Je skvela na celou pokozku a nam zabira i na opruzeniny 🙂 🙂 🙂 Vřele doporucují. 🙂

alcar
1. únor 2015

@leniczka23 tak jak to dopadlo s opruzeninou? Je to lepsi? Co jsi nakonec pouzila?

leniczka23
autor
1. únor 2015

@alcar Ahoj..no koupila jsem Pityol a ten začal zabírat okamžitě,teď doléčujem..už to nemá permanentně červený,ale jen třeba když se pokadí..nicméně pořád vidim,že to tam má jen je to zklidněné,takže ještě pár dní budu používat,občas ho to ještě svědí,tak bych mu to potřebovala něčím promašťovat,přijde mi,že to má vysušené..Děkuji za optání.. 😉

myskin
1. únor 2015

Já nedám dopustit na krém na opruzeniny od Weledy. V DM drogerii prodávají i mini balení na zkoušku. Dělají i nově řadu pro atopiky a ten na opruzeniny vyzkoušený nemám, ale koupila jsem holce z téhle řady na obličej a je skvělý.

myskin
1. únor 2015

A taky bych zkusila jiné plínky. Fajn jsou Pampers sensitive.

alcar
1. únor 2015

@leniczka23 tak mu to aspon 2x denne namaz Bepanthenem na promasteni a zbytek ten Pityol. Urcite uz to bude dobre. 😉