icon

Vnučka má teploty, kašel, a lékař jí nechce dát ATB

karmen9
2. únor 2017

Zdravím maminky,
píšu za dcerku. Je podruhé těhotná .Pátý měsíc. Vrátili se z hor a všichni si přivezli chřipku. Dcerka má vysoké teploty od neděle. Včera po dohodě s gynekologem jí lékařka nasadila antibiotika. Zdá se, že zabírají. Ale... malá dvouletá vnučka je stejně nemocná. Teploty, kašel. V úterý byli u pediatra. Protože je hyperaktivní dostala paralen a ditiaden. Aby ležela. Ona prostě neleží ani při vysoké teplotě. Dneska byli na pohotovosti. Teploty se jí stále drží, nelepší se. Zase nedali antibiotika. Dcera je vysílená, má starost i o mimčo v bříšku a potřebuje aby jí až lékaři pomohli zaléčit i malou. Snažíme se pomáhat. Vařím, hlídám malou. Stejně tak i zeť. Maminky prosím vás co je to zase za módu, že se nedávají antibiotika, když se malá nelepší. Jen podotknu, že toto měla loni úplně stejné. To jí byl rok. Týden trápení, bezesných nocí a a ž po týdnu teprve ATB. Potom se začala uzdravovat. Ale tělíčko bylo tak vyčerpané, že se dávala dohromady měsíc. Poté dostávala léky na imunitu. Napište mi prosím svoje zkušenosti. Ps. Mimo jiné je od nás problém kamkoliv vyjet. Mnohdy jsou cesty neudržované. Bydlíme na vesnici. Lékaři ve městech si to neumí představit. K nebližšímu cca 20 km.

Strana
z4
karlajasmine
16. únor 2017

@karmen9 tak podstata jakekoli diskuze, pokud chcete rozumné názory, je uvést do úvodního příspěvku všechny informace, tzn kdo je všechno nemocny, jaké vyšetření se udělalo atd. Ne tu psát o chřipce a po několika stránkách "eso na závěr" opět s jinými imformacemi. Na základě úvodního příspěvku jsme vám všechny napsaly, že na chřipku nebo jakoukoli nemoc virového původu, se atb nedávají. Pokud jste od první chvíle měla silné podezření na nemoc bakteriálního původu, měla jste zmínit doktorovi, že dcera má streptokoka a ať udělají ster i dítěti, popř zažádat si o CRP. A pokud vám přístup lékaře vadí, stačí změnit lékaře. To vše stále nic nemění na tom, že lékař, který váhá zda předepsat antibiotika, je lepším lékařem, než nějaký, který predepise atb bez potvrzení bakteriální infekce.

slimacikmia
16. únor 2017

@karmen9 tak to budete asi jediná, ktorá nepochopila... Napísala ste, že keďže nemáme váš vek, automaticky nemáme vaše skúsenosti, nesiahame vám ani po kotníky a sme "blbé" pretože vy ste v našom veku blbá bola (to sú vaše slová, ja vás nepoznám)... Ale pravda je inde, ono pri skúsenostiach a vedomostiach málokedy ide o vek...

zmrzlinka
16. únor 2017

@karmen9 mraz skutecne nici bacily,ale tim ze se min vetra protože je venku velká zima tak se v místnosti bacily mnozi 🙂

Dle mne lekar na pohotovosti nepochybil a když se Vam vnucka nelibila,tak ste meli jit znovu k lékaři.

Vsechny trpime s detma kdyz stonaji at nam je 20,30 nebo 50 ale to neznamená,ze lekari budou předepisovat ATB jen tak.Dnes uz se nepisou ATB ani na anginu pac muze byt virova....ceka se na vyter nebo jak se bude stav nemocneho vyvíjet

karmen9
autor
16. únor 2017

@slimacikmia A víte, že máte pravdu. Zkušenosti ať blahé či neblahé má každý. Snad mám v tomto věku větší pokoru. Jak jsem již psala mládí není předností, mládí je stav. To jsou slova klasika. Stejně tak i zralý věk je to stav. Jak jsem už psala vše je v pohybu a vše se vyvíjí. Ve třiceti vidíte věci jinak než v padesáti. (moje zkušenosti). Chytáte tady za slova. Vytrháváte věty z kontextu.

karmen9
autor
16. únor 2017

@zmrzlinka Ne, ne . V létě , když je teplo tak chřipka neřádí. Troufám si říci, že naopak některé viry i bakterie potřebují ke svému rozmnožování chladno. Teplo je ničí.

veeeraf
16. únor 2017

Nachlazení se antibiotiky neřeší. Pokud někdo nasazuje při nachlazení, nemůže čekat, že začnou skutečně zabírat například na angínu.

Navíc atb nepodporují imunitu, paradoxně jí zabíjí, proto často trpíme nežádoucími účinky, průjmy, bolesti břicha a často se nachlazení vrací.

Já bych tedy volila antibiotika jako poslední řešení. Takže vyležen, čaj s medem, paralen a potit
@karmen9

kackakastanka
16. únor 2017

@karmen9 hezky den, nezlobte se na me, ale vy porad menite historii sveho pribehu, mezitim nas tady vsechny zadupete, zacinam litovat, ze jsem se snazila vam pomoci a poradit, stejne jako naprosta vetsina ostatnich prispevovatelek...
cituji vas: ... malá dvouletá vnučka je stejně nemocná. Teploty, kašel. V úterý byli u pediatra. Protože je hyperaktivní dostala paralen a ditiaden. Aby ležela. Ona prostě neleží ani při vysoké teplotě. Dneska byli na pohotovosti.
ted jste tady zase napsala, ze vas pediatr je skvely, a ze problem byl na pohotovosti, pred tim jste psala, ze jste byli u pediatra a ze je hrozne, ze vam atb nedal a dal ditiaden a co je to dnes za svet, zeatb lekari nedavaji, a ze ten vas specialne je nedava, ze uz to musi byt, aby je dal...
takze kde je pravda, jak to bylo...ale je to uz jedno, hrozne si vymyslite....a nazory a zkusenosti jste dostala, vsem jste nam tady vynadala, ze jsme si dovolili napsat, jak to delaji nasi dobri pediatri, takze ja take naprosto nechapu, o co vam vlastne slo....

karlajasmine
16. únor 2017

@kackakastanka No presne tak.. to je jako kdybych napsala, ze se mi syn pri odpolednim spanku co 15min budi, nechala si tu radit, a pak napsala, ze vlastne ''eso na zaver'' soused kazdy odpoledne co 15min vrta :D.. proste pokud chci radu, tak napisu do uvodniho prispevku vsechny okolnosti, jinak to nema smysl.

blahova_andrea
16. únor 2017

@somalicats a proto se chystám s mladší zítra k dr. aby se na ni podívala, jestli náhodou nemá něco jiného než já a syn, protože ona to nese nějak hůř a není vidět lepšení. kromě toho, že přestala horečkovat. taky si říkám, jestli se jí k tomu něco nepřidalo ☹
@karmen9 ono je to asi slovíčkaření, ale tak ty zkušenosti a návazné rady jdou jaksi ruku v ruce.
já jsem také pro slušnost a kultivovanost v projevu, ale za tykání se nezlob. je to i v pravidlech fora a myslím, že jako nepsané pravidlo to platí téměř všude na netu.

blahova_andrea
16. únor 2017

@karmen9 to by mě zajímalo proč tolik dětí kamarádek tedy marodí s různými chřipkami a angínami i přes léto, když neřádí 😉 bohužel řádí. v teple i v zimě toho řádí mraky. stále to mutuje. potvory jedny ☹

Strana
z4