Ahoj maminky, zatím jsem tady nikde nenašla diskusi ohledně cvičení Vojtovky miminka se srdeční vadou. Naše holčička má komorový defekt cca 7 mm a byla narozená předčasné. Kvůli celkové asymetrii a predilekce hlavičky nám bylo doporučeno cvičit. Naše kardiolozka se bůhvíjak netvarila, že máme cvičit a když už tedy musíme, tak šetrně. Jenže co je šetrně, když miminko řve na celé kolo. Chci se zeptat zda má někdo z vás s tímto zkušenost. Maličká se u toho hrozně potí a zadychava se. Bojím se, jestli ji to srdíčko ještě víc tímto nezatěžují. Děkuji za každý příspěvek.
@mamamoja a jste nějakou medikaci na to srdíčko?
@mamamoja myslela jsem jestli jste měli léky a nějaká třeba omezení ?
Léky žádné, jen se tenkrát kardiolog ptal, zda se pří kojení zadychaval, zda nemodral na rtech atd. To jsme měli dál jen sledovat a pak právě až kontrola v tom roce. Ještě říkal, že se to často samo uzavře a taky to tak bylo, naštěstí.
Malej měl před narozením rozdílnou velikost pravého a levého srdce, tak jsem byla u prentalniho kardiologa, pozvali ši nás ná kontrolu po porodu. Po narození pří kontrole ve 4 týdnech u dětského kardiologa zjištěno defekt komorového septa asi 5mm, další kontrolu naplánoval v roce věku. Když mu bylo 7 měsíců, jsme začali cvičit vojtovku, k té vadě doktorka dětská nic neříkala, cvičili jsme cca 4 měsíce a v roce při kontrole ná kardiologii bylo ná srdíčku vše v pořádku, dírečka byla pryč, kontrolu už žádnou nepotřebuje.