Porod miminka se srdeční vadou

emamaira
2. lis 2017

Zdravím všechny,

chtěla bych se zeptat maminek, které mají děti se srdeční vadou, jak jste rodily? Přirozeně nebo císařem? Čekám chlapečka s defektem komorového septa a stenozou aorty, tak by mě zajímaly zkušenosti. S gynekologem jsem zatím neřešila, ještě je čas.

8slunicko6
2. lis 2017

Nejspíš budeš rodit císařem aby mělo miminko co nejmenší zátěž (což by při normálním vaginálním porodu bylo pro mimčo horší)... On ti lékař poví co a jak-nejspíš asi půjde maličký asi i na operaci,viď? Kamarádk rodila císařem, její syn měl něco podobného a operovali ho brzy, dneska funguje normálně-jen má trochu omezení co se týče sportu... Držím palce ať vše dobře dopadne!!!

emamaira
autor
2. lis 2017

@8slunicko6 Díky... Taky jsem si to tak myslela. Maličký půjde určitě na operaci, možná i dvě, jak se to bude ještě vyvíjet😔

bacika
2. lis 2017

Taky si myslím, že půjdeš na císařský řez. Prober to s lékařem, ten ví přesně jak na tom malý bude. Hodně štěstí a ať vám všechno dobře dopadne a je maličký i ty v pořádku 🙂

8slunicko6
2. lis 2017

@emamaira Určitě to dopadne dobře!!!!

gnozka
14. lis 2017

Mam sice dcerku se srdeční vadou ale diagnostikovali ji az po narozeni . Ale doporučim skupinku na FB srdickari . Je to skupina rodicu deti se srdečními vadami . Určite tam bude nekdo kdo m stejnou diagnózu a rekne Vam co a jak 🙂

gepe
14. lis 2017

@emamaira plánovanou sekci a ideálně přímo tam, kde no rovnou vyšetří a případně budou operovat brzy po narození - např. Dětská kardiochirurgie v Motole.

majkylove
14. lis 2017

Máme v rodině a rodila normálne.musela teda ležet už nějakou dobu před porodem pro jistotu v Motole a i tam rodit, ale vše proběhlo vporadku.malej bude mít teď 6,na operaci ještě nebyl a teď už mu dovolili i sportovat.a to podotýkám že navrhovali přerušení těhotenství a dost důrazně 🙈

8slunicko6
14. lis 2017

@majkylove Tak to je dobře, že je na tom chlapeček takhle...hlavně aby vše probíhalo v rámci možností dobře-aspoň si ho ohlídají...

gepe
14. lis 2017

@majkylove tím líp pro malýho. At se mu stále dobre daří 🙂 Ono záleží na srdeční vadě. U našeho byla nejtěžší srdeční kombinovaná vada.

majkylove
14. lis 2017

@gepe jako samozřejmě.nasli mu hned dvě údajně docela vážně a proti doporučili potrat že neví co bude.na jednu stranu to mohlo dopadnout moc zle,na druhou je kluk uplne vporadku tak si často říkáme co kdyby jej dali pryč, vpodstate zdravé dítě.no nechtěla bych být v této situaci,všechny obdivuju a moc držím pesti!

8slunicko6
14. lis 2017

@gepe A dopadlo to u vás dobře?

eleanooor
15. lis 2017

@emamaira Moje dcera mela taky defekt komoroveho septa a jeste dalsi zavazne diagnozy, ktere nam zjistili az po porodu. Malicka podstoupila dve operace v Praze v Motole a setkala jsem se tam s maminkami z cele republiky, ktere rodily prirozene i pres srdecni vady miminek. Rodily v porodnici v Motole a hned po porodu maminku s miminkem prevezli na detskou kardio. Samozrejme netusim s kterou srdecni vadou lze rodit zcela prirozene. Urcite Vam rekne gynekolog nebo kardiolog co a jak. Kazdopadne detska kardiochirurgie v Motole je na vysoke urovni. Maji opravdu zlate ruce 🙂

emamaira
autor
15. lis 2017

@eleanooor Diky, dcerka je po operacich v poradku? Do Motola chodim ma kontroly, takze rodit budu tam. Dalsi kontrolu mam za mesic a uvidime, jak se to vse vyviji.

nikyselen
15. lis 2017

Rodila jsem cisarem,ale byla i KP.

emamaira
autor
15. lis 2017

@majkylove Preruseni me nastesti nenabizeli, obe vady jsou celkem dobre operovatelne.

gepe
15. lis 2017

@emamaira držím pěsti, hodně štěstí 🙂 v Motole jste v nejlepších rukách.
@majkylove nikdy neříkají běžte na ukončení, maximálně to je jedna z možných předložených variant. A zřejmě to byl nějaký Dr. nekardiolog? pokud mel tedy údajně dvě vážně vady srdeční a od porodu mu nic není včetně operace.
@8slunicko6 nedopadlo, malé mělo hypoplasii levého srdce (chyběla levá komora) a s tím i nevyvinutou aortu, péče jedině série paliativnich operaci dle Nordwooda hned po narození. Stručně pouze paliativní péče možná, anebo transplantace srdce. Takže u mě jedině císař, mám tedy i extrémně úzké hrdlo i na porod.

eleanooor
15. lis 2017

@emamaira Malá je velký divoch, ani na ni nejde poznat, že podstoupila dvě závažné operace :D Má teď 10 měsíců a chodíme na pravidelné kontroly. Měla by být zcela bez následků. První operaci ji prováděli, když měla týden, takže byla strašně maličká. Musí to být strašné vědět, že maličkého čeká po narození operace, ale na druhou stranu se na to přišlo včas a doktoři si Vás i malého ohlídají. Já konkrétně měla vše v pořádku a po porodu se na to přišlo úplnou náhodou. Takže takové štěstí v neštěstí. Budu Vám držet palce a hlavně přeji aby vše dobře dopadlo!!

skutecka
4. lis 2018

Ahojte maminky jsem ve 21tt a miminku zjistili srdeční vadu. Přesněji defekt komoroveho septa, hypoplasticka aorta i aortalni oblouk nedaří se prokázat průběh Desc.Ao a napojení v oblasti duceje. V úterý mě čeká odběr plodové vody v Ostravě a následně vyšetření v Praze v Motole. Jaká je pravděpodobnost že miminko s touto vadou bude zdravé mentálně i fyzicky? Pokud by měla jít na operaci po porodu tak to podstoupíme pouze ale za předpokladu že bude mít normální život tz. Že nebude postižená. Máte s touto diagnózou některá zkušenosti?

gnozka
4. lis 2018

@skutecka přidejte se do skupiny na fb srdičkáři. Jsou tam rodiče děti se srdečními vadami . Určitě vám někdo poradi .

lucieef
8. bře 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám mimčo polohou KP, jsem prvorodička v 38tt, termín mám 23.3, váha mimča je 2 730g, má koarktaci aorty a dnes na kontrole nám dr řekla, že by zkusila spontalní porod i přes polohu KP, porodní cesty mám prý krásně nachystané. Ale zároveň mi bylo řečeno, že mi daji týden na rozmyšlenou zdali chci rodit polohou KP nebo raději CS. Celou dobu jsem byla smířená s CS, ale zároveň bych hrozně ráda rodila přirozeně, chci se zeptat zdali s tím mate někdo zkušenosti, jaký porod pro vás polohou KP byl, popřípadě jestli je tu nějaká maminka, která má zkušenosti přímo s porodem KP i se srdeční vadou?
Děkuji za každou odpověď, každou zkušenost🙏❤️
Nejdůležitější je pro mě zdraví dítěte❤️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru