Vrací se vám také dítě od prarodičů nemocné?

alisek
22. pro 2014

Pokaždé co odvezu synka k jeho prarodičům, tak mi ho po 2 dnech vrací nachlazeného s kašlem a rýmou, ikdyž byl předtím zdráv. Včera zase přijel s kašlem a minuůe rovnou s horečkou. Od září to je u po čtvrté.

Máte to také tak??? Díky za odpovědi. Alča

somalicats
22. pro 2014

Ne, když jsou děti u mé mamky, je vše OK. Jen jednou se tam u starší rozjela angína, ale musela být už nakažená od nás. A jednou se mi stalo, že mi tchýně vrátila starší se zvracením, protože jim tam snědla flašku kyselých okurek. Jinak ale nemůžu říct křivé slovo ani na svou mamku, ani na tchýni bývalou, ani na tu současnou.

Možná by stálo za to popátrat, co tam vlastně s klukem dělají, jestli se vrací nemocný pokaždé, tak to rozhodně normální není.

evulina77
22. pro 2014

no mě napadlo, jestli není u nich na něco alergický, případně jestli nejsou prarodiče přenašeči, jestli nemá někdo např. streptokoka...

dracula
22. pro 2014

Ne. A topí dostatečně?

evita_ij
22. pro 2014

Ano, u nás bohužel někdy ano. Je to tím, že je tam jiné prostředí, starý dům, nerovné teploty v domě, v obýváku, kuchyni teplo až horko, na chodbě a na wc chladno, veliké skoky, myslim, že je to hlavně tím. Jinak oblíkají je dobře, všechno v pohodě, u nás je to myslím tímto.

mandala
22. pro 2014

Když byly holky malé, dost často se vracely nemocné, přitom moje mamka je dost úzkostlivá, hlídala je pořád, aby nenastydly, nebo aby se nezpotily apd. Vím, že to tak má více mamin, přičítám to změně vzduchu a prostředí. ☹

diamanta
22. pro 2014

mě se vrací po brain washingu. Od listopadu vyžadoval vánoční výzdobu, ví o kdejakých akcích který já zas tak suprový neshledávám a chce tam jít... A já tu s tím pak bojuju.

madre1
22. pro 2014

Pokud by se to opakovalo často,asi bych tam děti přestala dávat s tím,že pokud by je chtěli nadále vídat,ať přijedou na návštěvu k Vám nebo Vy k nim.Děti samotné bych s nimi už nenechávala 😉

irena1111
22. pro 2014

Takovouhle záhadu jsme řešili před časem taky. Tchánovci doma hrozně moc topí, my jsme zvyklí na studený odchov. Na úklid jsou taky celkem pedanti takže jsem zkoumala proč se mi malá vždycky vrátí ukašlaná a usmrkaná. věděla jsem že i ven jí oblékají dobře. Nejdříve jsem myslela na alergii ale to nebylo ono. Po delším pátrání se našel prostý důvod. Malá tam nechodila po obědě odpočívat protože dělali pořád blbinky a z té únavy to na ní vždycky pak sedlo. Od chvíle co dodržují v poledne klid tak je to v pohodě. Někdy to fakt může být banalita.

luckakaja
22. pro 2014

Naše malá je taky nachlazená, když jezdíme k mamce..bydlí v cihlovým baráku a je tam větší zima, my jsme zhýčkaný z paneláku...Zítra tam jedeme, tak nám musí přitopit :D

tifanyt
22. pro 2014

Několikrát se mi to stalo, ovšem mě to potom nepřekvapilo.
Někdy dostali druhý den průjem a když jsem pátrala z čeho, tak se mi tchýně svěřila, že ho sama už dva dny má, jednou se mi děti vrátily s tím, že možná chytnou vši, párkrát i s teplotou. To je od tchýně.
Od našich si zase pravidelně tahají rýmu, protože mají všude studenou dlažbu, chodby a nejsou důslední v nošení bačkor, takže děti pak lítají bosky (někdy i bez ponožek) po studené dlažbě.
A topí se tam tak na 20st., což je pro naše zhýčkané děti z 22st bytu as málo 🙂

Ale pokud to nejsou takové extrémy, jako že zamlčí nemoc apod., jako se nám stává u tchýně, tak rýmu prostě neřeším-protože to ani nevyřeším. Jsme domluveni, že budou rodiče více topit, když přijedeme a více dohlížet na nošení bačkůrek. Ale protože sama vím, že to s našimi dětmi není jednoduché, tak prostě s nějakou rýmou v tomhle období počítám pořád.

tarra27
23. pro 2014

Podle me jsou nejhorší výkyvy teplot.....chladno vs pretopeno....u tchyně se zátka snaží aby byly holky v teple a je tam vedro jak...a pak maji taky rýmu a jsou nemocný....mysli to dobře....asi s tím nejde nic moc dělat, my jsme tam s holkama s nima, takže manžel tatkovi řekne, ale často už je pozdě.....a když jsou vaše děti u prarodičů samy, tak...s tím asi neudělás nic max jim domluvit ale nevycitat....

poupe
23. pro 2014

Taky, od tchýně, oni bydlí v baráku, my v paneláku, mladší vždy přijede s rýmou a kašlem a to tam ani nespí, stačí když ho hlídají přes den, 😉 😝 😕

jmisa
23. pro 2014

Tak u nás je to naopak, já vozím unudlené dítě hlavně k mým rodičům na venkov, manželovo bydlí také v Praze. 😀

Vzhledem k tomu, že syn chodí do školky, je nachcípaný v podstatě nonstop, nikdy jsem nezkoumala, jestli původce je u babičky a dědy, nebo si to přitáhl ze školky a nebo jsme to na něj prskli my - rodiče.

Pokud dítě chodí dle mého akorát oblečené, dostatečně pije a třeba i jí, spí po obědě, pokud je zvyklé, tak bych to vůbec neřešila pokud ne - je to o komunikaci, prarodiče bych požádala, aby se řídili tím, jak je dítě zvyklé z domova.

veronikaka
23. pro 2014

U nás to tak bylo než jsem zjistila, že má malá alergii na kočky a psa.