Vyrážka, atopický ekzém?

17. lis 2022

Ahoj
Mám 3 měsíční dceru,a poslední 2 tydny ma vyrážku po těle,rukou a nohou. Poslední týden ji to i šťipe při koupání,takže koupání je boj,strašně pláče. Je to atopický ekzém? Co na to pomůže? Máme koupenou linolu lotion a mažeme 3 den.

ivetka7686
17. lis 2022

Ahojky, zkus ovesnou koupel a Aveeno krém a nebo klasický modrý olejíček Aviril. V čem pereš prádlo?

jjasmina
18. lis 2022

Zkusre fenistil kapky, mě se malá zase strašně osypala po Avirilu

autor
18. lis 2022

@ivetka7686 ovesná koupel nepomohla,plakala i tak. Peru v persilu sensitive

autor
18. lis 2022

@jjasmina první dcera se taky osypala po avirilu,ale teď aviril nepoužíváme. Od narozeni nemažu tělo ničím,na vse mela skoro reakci.

terkezz
18. lis 2022

Měli jsme něco podobného a byla to kvasinka. Vše mastné např. ta Linola to jen zhoršovala.
Začala jsem prát v Jelenovi a bez aviváže. Mazala jsem zinkovou mastičkou od Purity Vision a pak nám pomohl Fungicidin.. Ale raději bych navšítivila nějakého kožního ten to rozpozná určitě líp

jjasmina
18. lis 2022

U nás bylo tohle alerg reakce

autor
18. lis 2022

@terkezz no jenže na kožní se čeká i 3 měsíce. To je dlouhá doba. V úterý jdeme k dr tak se zeptám tam

petramana
18. lis 2022

prestala bych pouzivat tu linolu... maly mel po ni taky ekzem, i kdyz mudr. na linolu neda dopustit ze promazava ty mimina... me to hrozne smrdelo chemii

autor
18. lis 2022

@petramana a čím tedy mazat?

marge_s
18. lis 2022

Musis mazat necim? Nikdy jsem zadny mimino nemazala a meli kuzi uplne v pohode. Mne prijde, ze priroda neni blba a mimina neprojektuje jako objekty k mazani 🤷🏾‍♂️
Kdyz si predstavim, jak se po koupani namastim, navliknu do pliny a upnuteho bodycka….

marcicek84
18. lis 2022

Probiotika biopron kupte a hylak fote (davejte vnitrne)a vysuste cervena mista zinkovou masti,az to zbledne tak pak vzdy promazat a zinkovku na to.Vypada to jako kvasinka...
Kozni pise jen kortikoidy,ty to nezpravi...

petramana
18. lis 2022

nemazala jsem pak nicim a doktorka si pochvalovala jak ma krasnou pokozku... linola je pro me hnus smradlavy chemicky pro deti... ted ji pouzivam ja, moje kuze to snese.

rencinka87
18. lis 2022

Kojis? Nasad protikvasinkovou dietu - vyrad mlecny vyrobky, vejce, cukr. Zarad co nejvic zeleny zeleniny. Koupej v cisty vode, nemaz nicim.
Uvidis za dva az tri tydny, mela bys videt ustup k lepsimu. Pak muzes zacit pomalu zarazovat zpatky potraviny a zkoumat, co by mohlo vadit.
Na koznim ti napisou tak akorat kortikoidy.
My jsme teda mazali sudocremem a pak kremem az kdyz uz to bylo suchy a nerudlo to, ale u mladsiho syna jsem si pak nasadila hlavne dietu, nemazala jsem vicemene nicim a zmizelo to taky - je to vnejsi projev problemu ve strevech, musi se vyresit zazivani a pak se vyresi kuze.
Obema detem to zacalo presne mezi 3.-4. mesicem a vypadalo to presne takhle.

slunea
18. lis 2022

Nejstarsimu synkovi se taky objevily tyto flicky kolem 3. mesice. Je to nerovnovahou ve strevech (premnozena kvasinka), u nej to bylo z duvodu alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Mel k tomu i prujmy, zelenou stolici, penu, hleny ve stolici. A mezi 2. - 7. tydnem pupinky na tvari, to zpetne prisuzuju taky tomu mleku.

autor
18. lis 2022

@slunea máme také abkm.. nekojim,mala dostává nutrilon allergy.

slunea
18. lis 2022

je možné, že ten allergy care nestačí... obsahují štěpenou mléčnou bílkovinu a je možné, že vadí i ta štěpená. Existují i mléka na bázi volných aminokyselin - Neocate, Alfamino. Možná by to stálo za zkoušku. Nebo může vadit nějaká nemléčná složka (olej, škrob) a to se bohužel může stát i u toho neocate nebo alfamina.